Uw regionale isolatiespecialist!

Vloerisolatie bovenvloers

Een nieuwe efficiënte manier van vloerisolatie is isoleren bovenop de vloer. Vloerisolatie op vloerSHW Isolatie past dit in België en Frankrijk met succes al jaren toe en zet deze trend door in Nederland. Deze isolatiemethode is vooral geschikt voor vloeren die zich niet lenen voor het leggen van isolatieplaten. Als er bijvoorbeeld leidingen over de vloer en is de vloer niet egaal, dan is isoleren bovenop de vloer de best passende methode.

Isoleren en egaliseren met één systeem

Met deze methode wordt de isolatie rechtstreeks op de draagvloer gespoten. Er wordt doorgespoten totdat de gewenste dikte is bereikt en totdat alle naden en kieren gedicht zijn. Alle leidingen die op de vloer liggen worden op die manier ingepakt met het schuim. Na enkele minuten is de Isofekt®PLUS al opgedroogd. De verdere vloerafwerking, bijvoorbeeld vloerverwarming, kan dus vrijwel meteen gelegd worden. Het aanbrengen van de isolatie kan binnen één dag afgerond zijn. Als afwerking kan worden volstaan met een cementdekvloer of anhydrietvloer.

Isoleren bovenop de vloer is vooral geschikt voor woningnieuwbouw, maar is ook in te zetten bij woningrenovatie (vaak in woningen met een lage of geen kruipruimte en/of geen kruipluik) en voor toepassingen in de vastgoedsector.

De voordelen van bovenvloerse isolatie:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Direct beloopbaar
  • Compleet naadloos (geen warmteverlies en tochtproblemen door naden en kieren)
  • Begane grondvloer voelt “warmer” aan
  • Vloerverwarming kan rechtstreeks op PUR-isolatie aangebracht worden
  • Bij vloerverwarming geen opwarming van de massieve (dikke) begane grondvloer; het gebouw is sneller warm.
  • Hoge drukvastheid (> 150 kPa)
  • Geluidsreductie tot aan 15 dB haalbaar
  • Korte aanbrengtijd

Isoleren bovenop de vloer is vooral geschikt voor nieuwbouw, maar is ook goed in te zetten bij woningrenovatie. In woningen waar de vloer eruit moet, is isoleren bovenop de vloer met IsofektPLUS een perfecte oplossing. De isolatie kan simpel op de oude draagvloer aangebracht worden. Ook zonder draagvloer kan er direct gestart worden met isoleren en kan er tevens een waterdichte laag aangebracht worden.

Naast vloerisolatie bovenop de vloer is vloerisolatie onder de vloer (ook wel bodemisolatie) een methode die wellicht geschikt is voor uw situatie. Vloerisolatie onder de vloer wordt vaak toegepast in bestaande woningen met een goed bereikbare kruipruimte en zorgt voor minder vocht- en tochtproblemen. Lees hier meer over vloerisolatie onder de vloer.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   055 – 20 40 809