Uw regionale isolatiespecialist!

Vloer isolatie

Altijd maar koude voeten in de winter? En krijgt u het maar niet lekker warm in uw woning? Grote kans dat u geen of geen goede vloerisolatie heeft! En dat is jammer, want met vloerisolatie zorgt u voor een prettig binnenklimaat en bespaart u veel energie en dus geld. Een kleine investering, een grote besparing!

De voordelen van vloer isolatie

De twee grote voordelen van vloerisolatie zijn energiebesparing en een verhoging van het wooncomfort. Energiebesparing omdat de verwarming minder hard hoeft te stoken, een beter wooncomfort omdat u geen moeite hoeft te doen voor het creëren van een behaaglijk binnenklimaat.

Isolatievoordelen schaduwNaast het besparen van energie en het verhogen van uw comfort zijn er nog veel meer voordelen te noemen bij isolatie van uw woning.
Deze voordelen zijn ook van toepassing op andere vormen van isolatie, naast vloer isolatie.

Benieuwd? We hebben ze hier voor u op een rijtje gezet.

Bekijk hier de voordelen


Vloer isolatie en andere vormen van isolatie

Vloer isolatie is een bijzonder nuttige vorm van isolatie. Maar zijn nog diverse andere mogelijkheden uw huis beter te isoleren, zoals de spouwmuren, de zolder en het dak. Als u overweegt uw huis te gaan isoleren, download dan dit handige e-book met een overzicht van  alle belangrijke vormen van isolatie.

E-book besparingstips isolatie en vloer isolatie

Ga nu naar de download

Subsidie voor vloerisolatie

Als u overweegt uw vloer te isoleren, is het verstandig dat nu te doen! Er zijn de vele subsidies beschikbaar. In diverse regio’s kunt u hier een beroep op doen.

Voor vloerisolatie kunt u een subsidie ontvangen van enkele honderden euro’s! En als u samen met uw buren gaat isoleren, kan het subsidiebedrag oplopen tot maximaal € 750,-! Isoleren loont en al helemaal als u ook andere mensen kunt enthousiasmeren.

Maak een afspraak met een isolatieadviseur bij u thuis en u weet uw voordeel!
Maak nu een afspraak!

Kosten en opbrengsten bij het isoleren van de vloer

Nog geen vloerisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het kruipruimte isolatiegasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 325 m3*. Dat scheelt ongeveer 580 kg uitstoot van CO2 en € 210,- per jaar! Het rendement is gelijk aan 8 procent rente op een spaarrekening.
*Cijfers van MilieuCentraal

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie worden voornamelijk bepaald door de grootte van het te isoleren oppervlak en de aangebrachte dikte van het isolatiemateriaal. Hoe dikker het isolatiemateriaal wordt aangebracht, hoe hoger de prijs.

Kiest u voor een isolatiemateriaal met de hoogste isolatiewaarde (RC-waarde), dan wordt dit materiaal minder dik aangebracht dan isolatiemateriaal dat een lagere isolatiewaarde heeft. Isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde heeft hetzelfde isolerend effect, met een minder dikke laag.

Isoleren kruipruimte

Bij veel vochtproblemen onder de vloer, is kruipruimte-isolatie aan te raden. Hierbij geldt dat het isoleren van een ruime hoge kruipruimte goedkoper is dan isolatie van een lage kruipruimte. Verder wordt er een meerprijs in rekening gebracht voor bijvoorbeeld water in de kruipruimte en het isoleren van het kruipluik. De prijs hangt naast uw situatie dus ook af van uw isolatiewensen.

Adviesafspraak

Het is verstandig even een afspraak te plannen met een van onze isolatieadviseurs.
Bij u thuis wordt vastgesteld wat precies de oplossing is voor uw situatie.
Maak nu een afspraak!

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   055 – 20 40 809