Uw regionale isolatiespecialist!

Gevolgen wereldwijd PUR tekort

Door leveringsproblemen van de belangrijkste grondstof van PUR en een wereldwijd toegenomen vraag is er een tekort aan dit isolatiemateriaal. Tevens lopen de inkoopprijzen snel op. Dit heeft gevolgen voor ons als zakelijke dienstverlener.

Momenteel zijn er grote PUR-tekorten. Fabrikanten proberen door te produceren, maar de grondstoffenprijzen lopen in rap tempo op. Er zijn zelfs signalen dat de productie van één fabrikant volledig stilgelegd kan worden. De leveranciers van MDI, de belangrijkste grondstof van PUR, geven op dit moment geen levergarantie aan de fabrikanten meer.

Wij als isolatieleverancier merken steeds meer de gevolgen van de tekorten. Het kan zomaar voorkomen dat we op de dag van de levering horen dat de PUR niet bij ons geleverd wordt. Dit betekent dat wij opdrachtgevers van PUR-klussen in sommige gevallen pas heel laat kunnen vertellen dat wij de isolatie slechts gedeeltelijk of helemaal niet kunnen uitvoeren op een afgesproken datum.

Vertraging en prijzen

Op dit moment kunnen wij niet langer de levertijden van de PUR isolatie garanderen. Dit betekent dat klussen vertraging op zouden kunnen lopen.

Tevens moeten door ons afgegeven prijzen de komende tijd als dagprijzen gezien worden. Wij kunnen niet vooruit kijken hoe de prijsstijgingen gaat uitvallen, dus dit is voor ons de enige manier om ermee om te gaan.

Oplossingen

We doen in deze situatie ons uiterste best om goed om te gaan met de gevolgen van het PUR tekort. We willen samen met u oplossingen vinden voor de vertragingen. We hopen van harte dat de situatie snel verbetert.

Tevens kunnen wij u ondersteunen bij het overstappen naar een goed alternatief, zodat wij een snelle levering kunnen garanderen.

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Wij zijn te bereiken op 055 – 20 40 809 of via zakelijk@regioisolatie.nl.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   055 – 20 40 809