Uw regionale isolatiespecialist!

Besparing

Wanneer u een investering in isolatie doet, wilt u natuurlijk ook weten wat u daar exact mee bespaart. Tot voor kort werd vaak gesproken over ‘terugverdientijd’. Deze term maakt duidelijk waar we het over hebben, maar dekt niet geheel de lading. Milieu Centraal (onafhankelijke voorlichtingsorganisatie) heeft daarom berekeningen gemaakt om te bekijken welke besparingen realistisch zijn. Zij maken hierbij een vergelijking tussen investeren in energiebesparing of uw spaargeld op een spaarrekening zetten. Bij deze vergelijking wordt al snel duidelijk dat investeren een betere optie is!

Bij de vergelijking met rente op een spaarrekening zou gevelisolatie staan voor 12% spaarrente, dakisolatie 9% en vloerisolatie 8%. Dit is uiteraard een veel hoger rendement dan op een spaarrekening te krijgen is.

Daarnaast is er vanaf het moment van aanbrengen van isolatie direct het voordeel van verminderd gasverbruik. Ook hier heeft Milieu Centraal onderzoek naar gedaan. Het aanbrengen van dakisolatie bij een verwarmde zolder levert jaarlijks een besparing op energiekosten op van € 650,-. Bij vloerisolatie is dit € 210,- per jaar en bij spouwmuurisolatie € 550,-.

Zij gaan hierbij uit van een gemiddelde eengezinswoning en de energieprijzen van 2013/2014.

Wilt u weten wat in uw situatie de besparing zou zijn, overlegt u dan met uw regio-adviseur van RegioIsolatie.
Vraag hier een advies op maat aan.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   055 – 20 40 809