Vloerisolatie

Belangrijke verduurzamende maatregelen is vloerisolatie.
Een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Vloerisolatie

Belangrijke verduurzamende maatregelen is vloerisolatie.
Een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Waarom uw vloer isoleren?

Goede isolatie houdt de woning warm in de winter en koel in de zomer. Met een goed geïsoleerd huis gebruikt u dus minder energie voor het opwarmen en afkoelen van de woning. Op deze manier verkleint isolatie onze ecologische voetafdruk en zorgt het voor minder CO2 in de lucht.

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Voor het isoleren van de onder vloer is een vereiste dat de kruipruimte toegankelijk is en dat de kruipruimte tenminste 40 cm hoog is. Voor het isoleren van isofekt is er voldoende ruimte nodig zodat het isolatiemateriaal gemakkelijk geplaatst kan worden.

Wanneer de kruipruimte niet hoog genoeg is, zijn er meerdere mogelijkheden om toch te kunnen isoleren. Met het uitgraven van de kruipruimte kan er een voldoende hoogte gecreëerd worden. Naast deze oplossing is er ook bodem isolatie mogelijk in de kruipruimte. Hierbij wordt door middel van ISO+Parel (HR++) de kruipruimte opgevuld.

Wanneer de kruipruimte minder dan 40 cm is, is bodem isolatie zeker een goede oplossing. Lees alles over bodemisolatie.

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie levert voornamelijk een bijdrage aan uw wooncomfort. De vloer zal minder koud aanvoelen dan eerst, waardoor het veel prettiger is om lekker met blote voeten thuis rond te lopen. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Zo bespaart u maandelijks op uw energierekening en wordt uw woning meer waard. U krijgt dus:

Vloerisolatie kosten: wat kost vloerisolatie eigenlijk?

Nog geen vloerisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 280 m3*. Dat scheelt dan 550 kg uitstoot van CO2 en € 220,- per jaar!* Cijfers van MilieuCentraal.

Het rendement is gelijk aan 7 procent rente op een spaarrekening. Isoleren is daardoor slimmer dan geld sparen op een spaarrekening.

Voor een schatting van de investering & opbrengsten kunt u onze online bespaarcheck doen.

Wilt u de exacte kosten en verwachte opbrengsten voor uw woning laten berekenen? Dan raden wij u aan een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs aan te vragen. Dit kan via het formulier aan de onderkant van de pagina en stelt ons in staat uw woning volledig te inspecteren. Na het gesprek ontvangt u altijd ook gelijk een vrijblijvende offerte op maat.

Welke vloerisolatie materialen zijn er?

Om de gewenste besparing te bereiken met uw isolatie is het belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Onze adviseurs informeren u graag over de diverse vloerisolatie materialen die beschikbaar zijn. De uiteindelijke keuze hangt af van bijvoorbeeld de situatie onder uw vloer, uw wensen en uw budget. Hieronder ziet u welke materialen wij u kunnen adviseren.