Spouwmuurisolatie​

Belangrijke verduurzamende maatregelen is spouwmurenisolatie.
Een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Spouwmuurisolatie​

Belangrijke verduurzamende maatregelen is spouwmurenisolatie.
Een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Isolatie voordelen:

Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

Spouwmuurisolatie is een speciale vorm van isolatie die het mogelijk maakt goedkoop & effectief te isoleren. Dit wordt gedaan door een isolatielaag in uw “spouwmuren” te spuiten. De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur en is in oudere woningen vaak hol. Het idee was destijds dat de laag lucht hielp met isoleren. Inmiddels weten we beter en vullen we deze ruimte met spouwmuurisolatie.

Na-isoleren van spouwmuur & spouwmuurisolatie herstel

Woont u in een woning zonder spouwmuurisolatie? Is dit probleem verrassend makkelijk te verhelpen. Door het gebruik van specialistische materialen, machines & mankracht kunnen we binnen één dag de muren in uw woning isoleren. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken hoeft u uw muur bovendien niet opengebroken te worden. Bij RegioIsolatie zijn wij erg ervaren met dit “na-isoleren” van spouwmuren en wij helpen u hier graag mee!

Is uw spouwmuur al geïsoleerd? Echter is het materiaal verouderd/beschadigd (bijvoorbeeld cementbaarden)? Dan werkt het spouwmuurisolatie veel minder goed.
U kan dan last krijgen van vocht in huis, hogere stookkosten of andere problemen.

Ventileren van uw spouwmuur

Om vochtproblemen te voorkomen zullen onze installateurs een ventilatierooster plaatsen wanneer nodig. Dit draagt bij aan de ventilatie van uw spouwmuur en voorkomt onnodige schade. Hierdoor gaat de spouwmuurisolatie ook langer mee.

De voordelen van spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van uw spouwmuurisolatie-investering is gemiddeld 3 tot 5 jaar. Dit gemiddelde is onder andere afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij een strenge winter, stookt u meer dan bij een milde winter. Ook de staat van de woning is van belang. Over het algemeen geldt; hoe meer isolatie per vierkante meters spouwmuur, des te sneller is de terugverdientijd. 

Twijfelt u of u wel of niet uw spouwmuur moet isoleren? Spouwmuurisolatie is een slimme maatregel om simpel uw energiekosten te verlagen en levert u onder andere de volgende voordelen op:

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie hangt erg af van de grootte van de spouwmuur en materiaalkeuze. Des te groter de oppervlakte van uw muur, des te lager de prijs per m². En ook tussen de materialen zitten prijsverschillen; schuim is bijvoorbeeld prijziger dan isolatieparels of (glas)wol. De reden hiervoor is dat met dit isolatiemateriaal veruit de hoogste isolatiewaarde in de spouwmuur bereikt kan worden.
Ook kunnen de prijzen verschillen, dit heeft te maken met onder andere het spouwmuuroppervlakte, de spouwbreedte, de bereikbaarheid van de woning, het type isolatiemateriaal en overige kosten (denk aan ventilatieroosters,  spouwvervuiling verwijderen of knipvoeg herstel).

Tegenstelling tot sommige bedrijven is dit altijd productonafhankelijk, onze keuzes worden dus niet beïnvloed door quota van leveranciers. De uiteindelijke keuze hangt af van bijvoorbeeld de conditie van de spouw, uw wensen en uw budget.

Vrijblijvend isolatie advies ontvangen?

Bent u benieuwd wat isolatie in uw huis oplevert? En welke isolatiemaatregel het best past? Onze regionale isolatieadviseur kan u daar alles over vertellen. In het gesprek bij u thuis legt de adviseur u alles uit en kan hij u een vrijblijvende offerte presenteren. Liever telefonisch advies of een korte vraag?
Vraag binnen 5 stappen vrijblijvend advies aan!