Buitengevelisolatie

Een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Vandaag de dag hebben wij in Nederland te maken met torenhoge gasprijzen. Dit begon in het najaar van 2021 vanwege het feit dat Rusland tijdens de coronaperiode minder gas uit de grond heeft gehaald. Doordat het aanbod minder was dan de vraag stegen de gasprijzen in een recordtempo. Dit verslechterde aanzienlijk door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Steeds meer Europese landen boycotten Rusland hierdoor wat ervoor zorgt dat de gasprijzen in een zeer korte tijd door het dak zijn gegaan. Voor veel huishoudens is de energierekening inmiddels dan ook niet meer te betalen. Om de lasten hiervan aanzienlijk te verminderen, is het verstandig om zo snel mogelijk te investeren in buitengevelisolatie van Regio Isolatie!

Wat is gevelisolatie?

Gevelisolatie is één van de bekendste manieren om in een zeer korte tijd aanzienlijk te besparen op de energierekening. Dit komt vooral doordat u bij gevelisolatie de keuze heeft uit het isoleren van de binnenzijde, de buitenzijde of een combinatie van allebei. De binnenzijde van de gevel isoleren wordt over het algemeen door de meeste huishoudens gedaan nadat er spouwmuurisolatie is aangebracht. Hierbij wordt er namelijk een voorzetwand geplaatst die zorgt voor extra isolatie van de muren. In tegenstelling tot buitengevelisolatie is dit een minder ingrijpende maatregel aangezien slechts de woonruimte kleiner wordt. Door de buitenzijde van de gevel te isoleren verandert het uiterlijk van uw woning volledig en is een omgevingsvergunning verplicht. 

Gevelisolatie bij ontbreken van een spouw

Beschikt uw woning niet over een ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, oftewel de spouwmuur? Dan kunt u ervoor kiezen om uw huis duurzamer te maken met behulp van gevelisolatie. Bij deze isolerende maatregel wordt er namelijk een voorzetwand tegen de binnenmuren van uw woning geplaatst. Hierdoor wordt de woonruimte kleiner, maar geniet u van een hoger wooncomfort. Vocht en koud kan immers niet meer via de muren uw huis in trekken wat ervoor zorgt dat u de kachel of de cv minder vaak hoeft te gebruiken. Zelfs bij het ontbreken van een spouwmuur kunt u dus dankzij gevelisolatie aanzienlijk besparen op uw energierekening.

Buitengevelisolatie
vloerisolatie

Maak kennis met buitengevelisolatie

Wanneer u eenmaal bent begonnen met het duurzamer maken van uw woning, dan smaakt dit bij vrijwel de meeste huishoudens naar meer. Dit is niet zo vreemd aangezien u met een paar isolerende maatregelen uw gasverbruik aanzienlijk laat afnemen. De warme lucht in uw woning blijft immers langer hangen, waardoor u minder vaak de kachel of de cv gaat gebruiken. Om dit te realiseren kiezen steeds meer huishoudens ervoor om buitengevelisolatie te nemen. Deze isolerende maatregel is duurder dan spouwmuurisolatie, maar zorgt ervoor dat uw woning goed ingepakt wordt met isolatiemateriaal. Dankzij buitengevelisolatie lijkt de buitenkant van uw huis weer nieuw wat ook nog eens ten goede komt aan de waarde van uw woning.

Buitengevelisolatie combineren met spouwmuurisolatie

Heeft u in het verleden al spouwmuurisolatie laten aanbrengen in uw woning? Dan is het vandaag de dag mogelijk om deze isolerende maatregel te combineren met buitengevelisolatie. Hiermee krijgt u voor dezelfde isolatiewaarde een minder dikke laag aan de buitenkant. Dit betekent dat de buitenmuur slechts tien centimeter dikker wordt in plaats van zestien centimeter. Daarnaast zijn de aanpassingen bij kozijnen en dakranden hierdoor een stuk eenvoudiger. Bij een rijtjeshuis is het verschil met de buren bovendien kleiner, waardoor het minder storend is dat uw woning verder uitsteekt. Door spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie te combineren zult u merken dat u jaarlijks honderden euro’s minder betaalt op uw energierekening. Een win-win situatie als u het ons vraagt! 

Buitengevelisolatie

Situaties om te kiezen buitengevelisolatie

De afgelopen jaren hebben wij bij Regio Isolatie gemerkt dat huishoudens steeds vaker kiezen voor buitengevelisolatie. Toch blijft het voor veel mensen onduidelijk wanneer deze isolerende maatregel noodzakelijk is. Hieronder geven wij u ter verduidelijking enkele voorbeelden in welke situaties het verstandig is om buitengevelisolatie te nemen:

  • Uw woning is voor 1920 gebouwd en beschikt daardoor niet over een spouwmuur.
  • Er is een spouwmuur aanwezig, maar die is niet geschikt voor isolatie. De reden hiervoor is dat de spouw smaller is dan vier centimeter of er te veel cementresten zijn.
  • De buitenmuur heeft groot onderhoud nodig. Hierbij kunt u denken aan stenen die poreus zijn of het voegwerk dat niet meer goed is. Niet voor niets is het combineren van het groot onderhoud met buitengevelisolatie een slimme keuze.
  • U wilt uw woning zo snel mogelijk energieneutraal maken. Het is al enkele jaren bekend dat buitengevelisolatie meer effect heeft op uw energierekening dan spouwmuurisolatie.

De kosten van gevelisolatie

Wanneer u overweegt om gevelisolatie te nemen, dan wilt u natuurlijk als geen ander weten wat hiervan nou precies de kosten zijn. Het is belangrijk om te weten dat dit volledig afhankelijk is van het type woning, het aantal vierkante meters en de soort isolatie. Zo is gevelisolatie van de binnenmuur aanzienlijk goedkoper dan buitengevelisolatie. Om u enigszins een idee te geven van de uiteindelijke kosten vindt u hieronder een handig tabel:

kosten gevelisolatie

Kies voor gevelisolatie van Regio Isolatie

Wilt u uw woning binnenkort voorzien van gevelisolatie? Neem dan snel contact op met Regio isolatie. Bij ons krijgt u namelijk altijd een gratis adviesgesprek waarin wij samen met u kijken naar de beste oplossing voor uw woning. Enkele onderwerpen die hierbij relevant zijn: welk isolatiemateriaal is geschikt en wat de zijn uiteindelijke kosten? Bovendien krijgt u bij ons standaard tien jaar garantie op alle isolerende maatregelen. Door uw gevel te laten isoleren door Regio Isolatie weet u direct zeker dat u altijd geniet van de beste kwaliteit. Maak vandaag nog een afspraak en wie weet helpen wij u binnenkort met het verlagen van uw energierekening.