Isoleren van uw woning

Bespaar op uw woonkosten dankzij het isoleren van uw woning!

Overweegt u uw huis te laten isoleren? Regio Isolatie is een onafhankelijke isolatie expert met meer dan 40 jaar ervaring met woningisolatie. Wij zijn volledig gecertificeerd en onze adviseurs werken product onafhankelijk. Dit betekent dat wij u altijd een advies geven dat écht past bij uw woning en uw wensen.
Alle vragen over isolatie op één plek

woning isoleren

Spouwmuurisolatie

Goedkoper en duurzamer wonen dankzij
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een speciale vorm van isolatie die het mogelijk maakt goedkoop & effectief te isoleren. Dit wordt gedaan door een isolatielaag in uw “spouwmuren” te spuiten. De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur en is in oudere woningen vaak hol. Het idee was destijds dat de laag lucht hielp met isoleren. Inmiddels weten we beter en vullen we deze ruimte met speciaal materiaal: spouwmuurisolatie.

Dakisolatie

Goedkoper en duurzamer wonen dankzij
Dakisolatie

Dakisolatie levert voornamelijk een bijdrage aan uw wooncomfort en u bespaart direct! Het (schuine)dak zal minder warme lucht doorlaten dan eerst, waardoor het veel prettiger word. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Zo bespaart u namelijk direct op uw maandelijkse lasten en verhoogd u de waarde van uw woning!

Isoleren van uw woning
vloerisolatie

Vloerisolatie

Goedkoper en duurzamer wonen dankzij
Vloerisolatie

Vloerisolatie levert direct een bijdrage aan uw wooncomfort.
De vloer zal minder koud aanvoelen dan eerst, waardoor het veel prettiger is om lekker met blote voeten thuis rond te lopen. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Zo bespaart u namelijk direct op uw maandelijkse lasten en verhoogd u de waarde van uw woning!

Kruipruimte isolatie

Goedkoper en duurzamer wonen dankzij
Kruipruimteisolatie

Kruipruimte isolatie (Bodemisolatie isolatie) is het aanbrengen van isolatie bij kruipruimtes die lager zijn dan 40 cm. De ideale oplossing wanneer u in huis vaak last heeft van water, vocht- en/of schimmelproblemen. Kruipruimte isolatie leidt tot een prettig binnenklimaat en bespaart u veel energie/gas en dus geld. Benieuwd of kruipruimte isolatie interessant voor u is?

Isoleren van uw woning
gevel-uitvoering

Buitengevelisolatie

Goedkoper en duurzamer wonen dankzij
Gevelisolatie

Gevelisolatie is een maatregel waarbij de buitenkant van uw woning (gevel) voorzien wordt van een speciale isolatielaag. Deze laag is gemaakt om naadloos in het design van uw woning te passen zodat de unieke uitstraling van de woning niet verloren gaat. Deze maatregel is bedacht als oplossing voor woningen die te oud zijn om de spouw te isoleren (omdat er simpelweg geen spouw aanwezig is). Een ideale oplossing als u een relatief oude woning bezit echter toch energie wilt besparen!

Subsidie op isolatie

U kunt sinds 2019 gebruik maken van subsidie op isolatie. Vanaf 2021 is dit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit betekent dat u tot wel 20% van de investering in woningisolatie kunt terugkrijgen. Deze subsidie geldt voor 5 typen isolatiemaatregelen. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor uw mogelijkheden!
Lees meer over subsidies

Hulp bij subsidie aanvragen​

Laat u door Regio Isolatie uw spouwmuren isoleren en door een ander bedrijf dubbelglas zetten of een warmtepomp installeren? Dan komt u wel in aanmerking voor subsidie, maar kunnen wij het niet voor u aanvragen. Wij kunnen subsidie alleen voor u aanvragen wanneer u de twee (of meer) isolatiemaatregelen door ons laat uitvoeren. Het enige wat u dan hoeft te doen is schriftelijke goedkeuring geven. Als de isolatie-expert bij u thuiskomt voor een adviesgesprek, kunt u dat meteen aan hem doorgeven.

Energiebespaarlening​

Wilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen. Deze lening is voor eigenaren van een koopwoning.

De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Voor VvE’s is er de speciale VvE Energiebespaarlening.
Let op: geld lenen kost geld.