✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Waarom spouwmuurisolatie?

Waarom spouwmuurisolatie laten plaatsen? Dat is een vraag die we vaak krijgen. In de praktijk is spouwmuurisolatie altijd een verstandige maatregel. De kosten zijn verrassend laag en de terugverdientijd bedraagt slechts een aantal jaren. Daarnaast levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Het is bovendien een eenvoudige ingreep en de werkzaamheden zijn binnen een dag afgerond! Doordat de isolatie “in de spouw” geplaatst wordt blijft het uiterlijk van uw woning hetzelfde.


✔ Lagere energierekening
✔ Verhoogd wooncomfort
✔ Milieubewust wonen
✔ Stijgende woningwaarde

 

 

Spouwmuurisolatie lost veel problemen op!

Heeft u last van vocht, schimmel of tocht in huis? Met spouwmuurisolatie lost u deze problemen direct op. Daarnaast bespaart u al gauw 20% op uw energierekening en verhoogd het wooncomfort.

Spouwmuurisolatie tegen tocht

Als u een niet geïsoleerde spouwmuur heeft, dan zult u waarschijnlijk last hebben van tocht in huis omdat er veel naden en kieren zijn waar de wind doorheen kan. Het gevolg: uw woning is in de winter lastig op een fijne temperatuur te krijgen, maar in de zomer is het juist erg warm. Door de spouwmuur te isoleren, zal uw tochtprobleem opgelost worden. De isolatiesystemen die door RegioIsolatie geadviseerd worden, zijn allemaal tochtvrij, naadloos en luchtdicht. Dat betekent dat echt elk kiertje gedicht kan worden en er geen tocht meer via de spouwmuur de woning in komt.

Spouwmuurisolatie tegen kou

Tocht en kou hangen met elkaar samen. Immers, wanneer u in de winter last heeft van tocht, zult u het ook koud hebben en de verwarming erg hoog moeten zetten. Isolatie zorgt ervoor dat tijdens de frisse maanden de warmte binnen blijft. Het is op die manier veel behaaglijker in uw woning. Bijkomend gevolg is een veel lagere energierekening, omdat u minder hard hoeft te stoken!

Spouwmuurisolatie tegen schimmel

Schimmel gedijt in vochtige ruimtes en vocht ontstaat bij een hoog vochtgehalte in de binnenlucht, in combinatie met een kouder binnenoppervlak van de constructie. Door de spouwmuur te isoleren, wordt de temperatuur van het binnenoppervlak verhoogd en zal er op muren minder snel schimmel ontstaan. Het is na de isolatie wel belangrijk om altijd te blijven ventileren. Op die manier zorgt u ervoor dat er geen condensatie ontstaat en dat schimmelvorming voorkomen wordt.

Kosten en opbrengsten van spouwmuurisolatie

Voor elke oude woning levert spouwmuurisolatie grote besparingen op. Een gemiddelde woning (niet op een hoek, met een gevel van 105 m2) zal 870 m3 minder gas verbruiken. Dit komt ongeveer overeen met een besparing van € 550,- per jaar. Het rendement, berekend door MilieuCentraal, is gelijk aan 12 procent rente op een spaarrekening. De kosten voor het aanbrengen van de isolatie hangen af van de grootte van de spouwmuur en de materiaalkeuze. Onze isolatie adviseurs kunnen u daar het beste over informeren tijdens een adviesgesprek bij u thuis. Hij zal dan gelijk met een camera in de spouw kijken naar de mogelijkheden en daarna met u uw wensen bespreken. Spouwmuur isoleren

Vrijblijvend spouwmuurisolatie advies

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.