Vloerisolatie subsidie in 2022

Het is inmiddels algemeen bekend dat we momenteel te maken hebben met een klimaatcrisis. Door deze klimaatcrisis staat ons leven de komende jaren in het teken van het terugbrengen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van aardgas, benzine en diesel. Al deze brandstoffen veroorzaken teveel CO2 uitstoot, waardoor ons klimaat langzaam aan het veranderen is. Om dit te voorkomen heeft de Nederlandse overheid meerdere subsidies in het leven geroepen om uw woning zo snel mogelijk duurzamer te maken. Dit doet u door bijvoorbeeld te beginnen met het isoleren van de vloer. Bij Regio Isolatie vertellen wij u hier graag meer over en leggen wij direct uit welke subsidies voor vloerisolatie er zijn in 2022.  

woning isoleren

Wat is vloerisolatie?

Wanneer men spreekt over vloerisolatie, dan wordt hiermee het isolatiemateriaal bedoeld dat aade onderkant van de vloer wordt aangebracht. Dankzij dit materiaal is het niet meer mogelijk dat warme lucht via de vloer wegtrekt. Hierdoor blijft de warmte langer hangen in uw woning en hoeft u minder vaak de verwarming aan te zetten. U verbruikt uiteindelijk minder aardgas en bespaart aanzienlijk op uw energierekening. Met vloerisolatie helpt u dus niet alleen het milieu, maar ook uzelf! 

Vloerisolatie kruipruimte laten aanbrengen

De beste manier om te beginnen met het verduurzamen van uw woning is door vloerisolatie in de kruipruimte te laten aanbrengen. Dit kan tegenwoordig op verschillende manieren. Zo heeft u de keuze uit piepschuimplatenspeciale aluminiumfolie of purschuim. Deze materialen worden allemaal onder uw vloer aangebracht en hebben ieders een uitstekende isolerende werking. Wanneer de vloerisolatie is aangebracht, merkt u vrijwel direct dat het een stuk aangenamer is in huis. Warme lucht kan nu immers niet meer via de kieren van uw vloer wegtrekken.  

Vloerisolatie subsidie 2022
vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

Voordat u begint met vloerisolatie is het natuurlijk belangrijk om te weten wat hiervan de daadwerkelijke kosten zijn. Door dit vooraf inzichtelijk te krijgen, voorkomt u bijvoorbeeld dat u voor onverwachte kosten komt te staan. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat de kosten voor vloerisolatie per isolatiespecialist verschillen. Hierdoor kan het verstandig zijn om meerdere offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven bij u in de buurt. Om u toch een beeld te geven van de kosten, volgt hieronder een indicatie: 

Mogelijkheid tot vloerisolatie subsidie

Het investeren in vloerisolatie is duurder dan een spouwmuurisolatie. De voornaamste reden hiervoor is dat een vloer een groter oppervlak heeft. Hierdoor moet er niet alleen meer isolatiemateriaal gebruikt worden, maar zijn er ook meer vakmannen nodig om de klus te klaren. Toch is het belangrijk om te weten dat u slechts eenmalig deze verduurzaming hoeft uit te voeren. Hiermee is vloerisolatie een uitstekende investering voor uw woning. Wanneer uw woning hiervan is voorzien, dan blijft de warmte langer hangen en hoeft u minder vaak de kachel te gebruiken. Dit merkt u vrijwel direct aan een lagere energierekening. Klinkt dit als muziek in de oren, maar heeft u onvoldoende budget om de kosten te financieren? Dan zijn er sinds 2022 verschillende mogelijkheden om vloerisolatie subsidie te krijgen.  

Vloerisolatie subsidie 2022

Subsidie vloerisolatie 2022

Iedere huizenbezitter weet inmiddels wel dat het verduurzamen van een woning een flinke investering is. Zeker wanneer u besluit om meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk te laten uitvoeren. Door deze hoge kosten, stellen veel mensen het verduurzamen uit. Deze mensen hebben vaak niet voldoende budget om de kosten te betalen. Om zoveel mogelijk woningbezitters te overtuigen om hun woning groener te maken, heeft de overheid meerdere subsidies in het leven geroepen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de vloerisolatie subsidie. Met deze subsidie wordt de stap om een woning te verduurzamen een stuk kleiner. Niet zo gek dus dat er vanaf 2022 meerdere soorten subsidies voor de vloerisolatie zijn. Hieronder leggen wij alle mogelijke subsidies uit: 

1. Korting btw-tarief

Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan komt u in aanmerking voor een vloerisolatie subsidie in de vorm van een korting op het btw-tarief. De btw wordt hiermee verlaagd van 21% naar 9%. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Het verlaagde btw-tarief is wel alleen van toepassing op de arbeidskosten die u moet betalen voor het plaatsen van vloerisolatie. De korting wordt dus niet toegepast op de kosten van het isolatiemateriaal. Daarnaast is het verstandig om te weten dat u alleen in aanmerking komt voor de subsidie voor vloerisolatie als u kiest voor een erkende isolatiespecialist.  

2. Energiebespaarlening

Wanneer u niet voldoende budget heeft voor vloerisolatie, dan is er de mogelijkheid om een goedkope groene lening te nemen bij de overheid. Deze lening noemt men de energiebespaarlening en geeft u eenmalig de kans om te investeren in isolerende maatregelen, zoals: vloerisolatie. Bij deze lening kunt u als particulier maximaal €25.000 lenen, terwijl dit voor Verenigingen van Eigenaren maximaal €10.000 is. Wilt u uw woning tot nul op de meter laten renoveren? Dan kunt u zelfs tot €65.000 lenen. Het is belangrijk om te vermelden dat de looptijd van de energiebespaarlening varieert tussen de zeven en twintig jaar. Dit is geheel afhankelijk van het bedrag dat u leent bij de subsidie voor vloerisolatie. 

3. ISDE

Een andere subsidie waar u aanspraak op kunt maken is de Investeringssubsidie duurzame energie, oftewel de ISDE. Deze subsidie is speciaal in het leven geroepen voor particulieren en maakt het mogelijk om te investeren in dak-, spouwmuur-, glas-, gevel- en vloerisolatie. Bij deze vloerisolatie subsidie krijgt u €11 per m2 vergoedt. Hierbij geldt wel dat u minimaal 20m2 moet laten isoleren. Bovendien hanteert de ISDE dat u naast vloerisolatie nog een andere energiebesparende maatregel moet laten uitvoeren door een erkend isolatiespecialist. Natuurlijk mag u zelf bepalen welke maatregel u kiest voor uw woning.  

4. Regionale subsidie vloerisolatie

Gaat uw voorkeur liever uit naar een regionale subsidie? Overweeg dan eens om een vloerisolatie subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Iedere gemeente in Nederland heeft hiervoor namelijk specifieke regelingen, bedragen en voorwaarden. Dit maakt het voor ons lastig om te zeggen hoeveel u precies krijgt bij deze vloerisolatie subsidie. De beste manier om hierachter te komen, is door contact op te nemen met uw gemeente of uw provincie. Vanzelfsprekend kunt u ook contact opnemen met een regionale isolatiespecialist. Zij zijn vaak op de hoogte van alle mogelijkheden binnen uw gemeente en kunnen u hierdoor persoonlijk adviseren.  

5. SEEH

Als laatste is er bij de subsidies voor vloerisolatie in 2022 de SEEH. Dit staat voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis en is speciaal bedoeld voor de Verenigingen van Eigenaren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u de vloerisolatie laten uitvoeren door een aannemer. Om u tegemoet te komen in de kosten van het verduurzamen, krijgt u bij de SEEH een vergoeding van €11 per m2. Hierbij geldt een minimumaantal vierkante meters dat sterk afhankelijk is van het type woning. Wanneer u meer wilt weten over deze vloerisolatie subsidie, dan kunt u het beste de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland raadplegen. Wel is het belangrijk om te weten dat deze subsidie nog tot 31 december 2022 loopt. Wees er dus snel bij!

Regio Isolatie adviseert bij uw vloerisolatie subsidie aanvraag

Lukt het u niet om de vloerisolatie subsidie aan te vragenNeem dan snel contact op met Regio Isolatie. Bij ons krijgt u namelijk een gratis adviesgesprek waarin wij samen kijken naar de beste oplossing voor uw woning. Enkele onderwerpen die hierbij aan bod komen: welk isolatiemateriaal is geschikt en de uiteindelijke kosten. Bovendien krijgt u bij ons standaard tien jaar garantie op de vloerisolatie. Mocht er in de toekomst gebreken ontstaan, dan komen wij dit geheel kosteloos repareren. Zo kunt u weer jarenlang genieten van uw energiebesparende maatregelen. Door uw vloerisolatie subsidie bij Regio Isolatie te besteden weet u direct zeker dat u altijd geniet van de beste kwaliteit.