Vloerisolatie - Koude vloer isoleren

Vloerisolatie is de ideale manier om een prettig binnenklimaat te creëren en koude voeten in de winter te voorkomen. Naast het verhoogd wooncomfort, levert vloerisolatie een besparing op de energierekening/gasrekening op. De investering is daardoor vaak al binnen enkele jaren terugverdiend.

Geïnteresseerd in vloerisolatie? Vraag gelijk een offerte aan via de knop, doe de bespaarcheck of vul het formulier aan de rechterkant in voor een vrijblijvend advies.

Isoleren tijdens de Corona uitbraak: wij volgen momenteel een COVID19 veilige werkwijze om ons werk op een veilige manier voort te zetten. Ons adviesgesprek zal daarom telefonisch plaatsvinden: vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie levert voornamelijk een bijdrage aan uw wooncomfort. De vloer zal minder koud aanvoelen dan eerst, waardoor het veel prettiger is om lekker met blote voeten thuis rond te lopen. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Zo bespaart u maandelijks op uw energierekening en wordt uw woning meer waard. U krijgt dus:

Voordeel 1: verhoogd wooncomfort

Wanneer u vloerisolatie laat aanbrengen heeft u nooit meer last van koude voeten. Door de isolatielaag weet de koude laag lucht vanuit de kruipruimte/de grond namelijk niet bij de vloer te komen. Daarnaast zorgt dit ook voor minder vocht/tocht in uw woning wat enorm kan helpen bij een goede gezondheid.

Voordeel 2: lagere energierekening & gasrekening

Tegenwoordig wordt gas/elektriciteit helaas steeds duurder. Door het warmteverlies te beperken kunt u daarom flink besparen. Vloerisolatie helpt hierbij door tocht/vocht/warmteverlies in uw woning te voorkomen. Zo wordt u letterlijk slapend rijk!

Voordeel 3: Milieubewust wonen

De besparing aan stookkosten is niet alleen goed voor uw portemonnee: ook het milieu profiteert flink mee. Door zo min mogelijk gas/energie te gebruiken wordt uw “ecologische voetafdruk” minder en draagt u een steentje bij in de strijd aan global warming. Ook in Nederland merken we immers het effect van overtollige gaswinning: denk alleen al aan de aardbevingen in Groningen.

Voordeel 4: hogere woningwaarde

Vaak horen we dat klanten twijfelen om te isoleren omdat men mogelijk nog wil verhuizen. Dit hoeft echter gelukkig geen bezwaar te zijn, uw woning wordt namelijk per direct ook meer geldt waard. Door een hoger energielabel is de woning qua maandlasten immers goedkoper & simpelweg comfortabeler. Zo verdient u ook als u verhuist nog wat geld aan uw isolatie.

Extra voordelig isoleren met subsidie

Vanuit de overheid is er subsidie beschikbaar gesteld voor woningisolatie. Daarom is het nu het juiste moment om te beginnen met isoleren van de woning.
Bent u benieuwd wat isolatie en/of subsidie voor uw situatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Met een adviesgesprek kijkt u samen met de adviseur naar wat de mogelijkheden zijn en wat RegioIsolatie voor u kan betekenen!

Kosten en besparing met vloerisolatie

Nog geen vloerisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 280 m3*. Dat scheelt dan 550 kg uitstoot van CO2 en € 220,- per jaar!* Cijfers van MilieuCentraal.

Het rendement is gelijk aan 7 procent rente op een spaarrekening. Isoleren is daardoor slimmer dan geld sparen op een spaarrekening.

Voor een schatting van de investering & opbrengsten kunt u onze online bespaarcheck doen.

Vloerisolatie kosten: wat kost vloerisolatie eigenlijk?

Wilt u de exacte kosten en verwachte opbrengsten voor uw woning laten berekenen? Dan raden wij u aan een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs aan te vragen. Dit kan via het formulier aan de rechterkant en stelt ons in staat uw woning volledig te inspecteren. Na het gesprek ontvangt u altijd ook gelijk een vrijblijvende offerte op maat.

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Voor het isoleren van de onder vloer is een vereiste dat de kruipruimte toegankelijk is en dat de kruipruimte tenminste 40 cm hoog is. Voor het isoleren van isofekt of Jetspray is er voldoende ruimte nodig zodat het isolatiemateriaal gemakkelijk geplaatst kan worden.

Wanneer de kruipruimte niet hoog genoeg is, zijn er meerdere mogelijkheden om toch te kunnen isoleren. Met het uitgraven van de kruipruimte kan er een voldoende hoogte gecreëerd worden. Naast deze oplossing is er ook bodem isolatie mogelijk in de kruipruimte. Hierbij wordt door middel van Supearl IsiFloor parels de kruipruimte opgevuld.

Wanneer de kruipruimte minder dan 40 cm is, is bodem isolatie zeker een goede oplossing. Lees alles over bodemisolatie.

Welke vloerisolatie materialen zijn er?

Om de gewenste besparing te bereiken met uw isolatie is het belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Onze adviseurs informeren u graag over de diverse vloerisolatie materialen die beschikbaar zijn. De uiteindelijke keuze hangt af van bijvoorbeeld de situatie onder uw vloer, uw wensen en uw budget. Hieronder ziet u over welke materialen wij u kunnen adviseren. Klik op het materiaal voor meer informatie.

✔ Isofekt®Premium Green
✔ Vloerisolatie JetSpray
✔ 
Vloerisolatie Tonzon

Vrijblijvend vloerisolatie advies/offerte aanvragen

Het beste advies voor vloerisolatie krijgt u tijdens een telefonisch adviesgesprek met één van onze adviseurs. Onze adviseur kan u dan precies vertellen wat de mogelijkheden zijn, u krijgt een schatting van de verwachte investering en een indicatie van wat u gaat besparen op de energierekening.

✔ Gratis telefonisch adviesgesprek
✔ Vrijblijvende offerte gericht op uw situatie
✔ Professionele uitvoering door onze isolatie experts

Verhoogd wooncomfort

Lagere energierekening

Milieubewust wonen

Hogere woningwaarde

Meer weten? Vraag een advies aan of lees verder voor een toelichting!

Vloerisolatie-Insula.jpg

Vloerisolatie advies

Vul het formulier in en wij bellen u terug voor een telefonisch adviesgesprek.