✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Verschuif de focus rondom het energievraagstuk

De doelstelling van het kabinet om in 2020 14% duurzame energie op te wekken blijkt niet haalbaar. Deze afspraak met bedrijven en organisaties kan zelfs in het gunstigste scenario niet nagekomen worden. Dat concluderen onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB) in het rapport Nationale Energieverkenning.

Energie besparen

De focus van het kabinet ligt te veel op het opwekken van (duurzame) energie. Deze zou moeten verschuiven naar het besparen van energie. Energiebesparing realiseren is namelijk efficiënter en veel goedkoper. Bij de meeste oplossingen is de investering binnen 5 jaar terugverdiend. De terugverdientijd bij zonnepanelen en windmolens ligt toch snel op 10 jaar of meer. Energiebesparing levert daarnaast ook snel en eenvoudig een gezondere leefomgeving en binnenklimaat op.

Trias Energetica

Door de Trias Energetica stap voor stap op te volgen focus energie trias energetica, is ook direct te zien dat het verstandig is om eerst energiebesparende maatregelen te nemen en vervolgens pas te kijken naar alternatieve manieren om energie op te wekken. Deze strategie voor een zo duurzaam mogelijke energievoorziening, ontwikkeld door TU Delft, bestaat uit drie stappen. Het principe van de Trias Energetica is dat de eerste stap de meest duurzame is en stap 3 relatief de minst duurzame. De stappen zijn respectievelijk “Beperk het energieverbruik door beperking van de vraag (goed geïsoleerd en luchtdicht bouwen)”, “Gebruik duurzame energiebronnen (bodemwarmte, zonne-energie, wind etc.)” en “Gebruik eindige energiebronnen efficiënt (hoog rendement)”. Met andere woorden: isoleren is de beste manier om een zo duurzaam mogelijk energieverbruik te realiseren. Daar moet de aandacht in eerste instantie dan ook naar uitgaan.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.