✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

De verbouwing die uw huis het meeste waarde geeft

Nu het wat beter gaat met de economie willen meer mensen hun huis verbouwen. De vraag is waar u het beste uw geld in kunt investeren. Een nieuwe badkamer of een dakkapel?

Badkamer op zolder, aangenaam door dakisolatie
Wat uw huis meer waard maakt zijn de vierkante meters. Er zijn twee soorten verbouwingen; een cosmetische en een praktische verbouwing.

Bij een cosmetische verbouwing kunt u denken aan een badkamer of een keuken. Het kan veel kosten om hierin te investeren maar het voegt niet veel waarde toe aan uw woning. Dit komt omdat het meer trend- en smaakgevoelig is.

Een praktische verbouwing is een slimme keuze wanneer u er iets aan heeft in bijvoorbeeld uw woningwaarde. Maar je kunt het ook combineren zoals u kunt zien op de foto.

Als u last heeft van technische problemen moet u deze natuurlijk wel oplossen. Als er iets niet goed is in een kamer (ook in de keuken of badkamer) verminderd dit de waarde van uw huis. Als u uw huis wil verkopen is het beste om die problemen eerst op te lossen.

Dakisolatie helpt bij de waardestijging van uw huis

Bij dakisolatie (ook wel zolderisolatie genoemd), wordt uw dak geïsoleerd. In een huis waar het dak niet geïsoleerd is en warme lucht opstijgt, merkt u heel snel dat de warmte weg trekt. Dit is ook te zien op uw energierekening. Met zolderisolatie heeft u hier geen last van en hoeft u niet onnodig veel te stoken. Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw huis binnen blijft. In de winter is het dan aangenaam warm en in de zomer blijft de warmte juist buiten en is het lekker koel op zolder.

Als u dus wel denkt aan het uitbreiden van woonruimtes en u wil de zolder hiervoor gebruiken, kunt u deze het beste ook isoleren. Niet alleen zorgt het voor een beter wooncomfort, uw woningwaarde stijgt en het kost u minder op de energierekening! Eigenlijk alleen maar pluspunten.

Isolatie

Isoleren schuin dak, verwarmde zolder
Isoleren schuin dak, onverwarmde zolder
Isoleren zoldervloer, onverwarmde zolder
Isoleren plat dak

Besparing*

€ 650,- & 1.000 m3 gas
€ 400,- & 650 m3 gas
€ 400,- & 650 m3 gas
€ 550,- & 850 m3 gas

*Cijfers van MilieuCentraal

De vierkante meters

Een plek in uw huis waar u veel vierkante meters kunt winnen is bijvoorbeeld een opbergzolder. U kunt een opbergzolder met een dakkapel en een kleine douche omtoveren in een woonruimte. Dan heeft u in plaats een huis met 3 kamers, een huis met 4 kamers. Dus als u nog verhuisplannen heeft en nog wilt investeren, denk aan het uitbreiden van uw vierkante meters. Alhoewel moet u zich wel aan de regels houden. Als u zonder toestemming gaat uitbreiden of meer meters heeft uitgebreid dan toegestaan is en de gemeente komt hier achter, dan kunt u de hele uitbouw weer afbreken.

Het verhogen van het aantal woningruimtes in uw woning is niet het enige dat kan helpen met het stijgen van uw woningwaarde. Uw huis duurzaam maken levert ook een grotere woningwaarde op. Een voorbeeld van duurzamer wonen is bijvoorbeeld isoleren. Niet alleen zorgt het voor een hogere woning- en verkoopwaarde, het zorgt ook voor lagere vaste lasten. Dit is al helemaal handig omdat energielabels in de toekomst van groter belang zijn. Duurzaam wonen en dus isoleren is een slimme bewuste keuze.

Instapklaar

Kopers zijn opzoek naar een huis waar ze niet veel meer aan hoeven te doen. Dat het verbouwen van een zolderruimte meer woningwaarde geeft dan een nieuwe keuken is vanzelfsprekend. Kopers hebben liever een extra woonruimte dan een nieuwe keuken. Als u wel een nieuwe keuken wil maar de woning nog wil verkopen, hou het dan zo neutraal mogelijk. Uw persoonlijke smaak kan verschillen van dat van de koper. Mensen zijn bereid meer te betalen voor een extra woonruimte maar niet voor een nieuwe keuken. Dus denk goed na over waar u in wil investeren en wat het meeste op gaat leveren.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.