Tegoedbon voor het isoleren van een woning

Isoleren is een simpele maatregel, voor een hoger wooncomfort!

Wilt u al een langere periode uw woning isoleren vanwege de gasprijzen die flink blijven stijgen? Maar beschikt u helaas niet over voldoende financiële middelen om dit te realiseren? Dan hebben wij de beste oplossing voor u, namelijk: de tegoedbon voor isoleren. Deze tegoedbon is vorig jaar in het leven geroepen door de Nederlandse overheid om mensen met een laag inkomen de kans te geven om hun woning beter te isoleren. Hiervoor komen zowel huizenbezitters als particuliere verhuurders voor in aanmerking. Maar wat kunt u nou precies met deze tegoedbon? Lees snel verder, want wij vertellen u graag meer over deze bijzondere regeling!

Past perfect bij het realiseren van ons klimaatakkoord

Het is u de afgelopen jaren vast niet ontgaan dat de huidige generaties inmiddels kampen met een klimaatcrisis. Onze planeet warmt in een raptempo op, waardoor in de toekomst diverse soorten flora en fauna dreigen te verdwijnen. Om dit te voorkomen wil de Nederlandse overheid het gebruik van fossiele brandstoffen flink terugschroeven. Niet voor niets wil Nederland in 2050 alle woningen geïsoleerd hebben. Hierbij gaat het om ongeveer 2,7 miljoen huizen.

In het klimaatakkoord heeft Nederland afgesproken dat et alles gaat doen om het doel van 2050 succesvol te behalen. Toch begrijpt onze overheid dat het isoleren van woningen prijzig is. Veel huizenbezitters hebben dankzij de stijgende inflatie net genoeg geld om iedere maand weer rond te komen. Hierdoor heeft het investeren in isolatie bij veel huizenbezitters geen prioriteit. Om de mensen met de laagste inkomens hierbij te helpen is de tegoedbon voor isoleren bedacht.

De tegoedbon voor isoleren gebruiken

Voordat u direct een gat in de lucht springt, is het belangrijk om te weten dat iedereen die recht heeft op de tegoedbon voor isoleren hier automatisch bericht van krijgt. In dit bericht van de overheid staat dat u recht heeft op de tegoedbon en hoe u deze kunt gebruiken. Houd er echter wel rekening mee dat de tegoedbon slechts een bepaalde tijd geldig is. Dit betekent dat de tegoedbon een einddatum heeft. De overheid heeft hier bewust voor gekozen, zodat de ontvangers ook daadwerkelijk de tegoedbon voor isoleren gaan gebruiken. Wil je jouw tegoedbon op korte termijn gebruiken? Lees dan goed de bijbehorende brief van de overheid door.

gevel-uitvoering

Hoeveel vergoeding staat er op de tegoedbon?

Goed geïsoleerde huizen hebben minder impact op het milieu. Door alle woningen in ons land te isoleren zorgen we ervoor dat we aanzienlijk minder gas gaan gebruiken. Een fossiele brandstof die medeverantwoordelijk is voor de klimaatcrisis. Om allemaal ons steentje bij te dragen, heeft de Nederlandse overheid besloten om een tegoedbon voor isoleren uit te geven. De hoogte van deze vergoeding wordt uiteindelijk bepaald aan de hand van uw inkomen. Hierbij kijkt de overheid dus of de hoogte van de tegoedbon voldoende aansluit op iemands financiële situatie. Op die manier weet u zeker dat u in alle rust kunt beginnen met isoleren. Wel zo gemakkelijk!

Regio Isolatie helpt bij het verzilveren van de tegoedbon

Bij Regio Isolatie weten wij als geen ander dat isoleren van uw woning niet iets is wat u in enkele minuten regelt. Zeker niet wanneer u recent een tegoedbon vanuit de overheid heeft gekregen en niet weet waar u moet beginnen. Daarom gaan wij graag met u om tafel om de beste isolatiemogelijkheden voor uw woning te bespreken. Hiervoor kunt u geheel gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen.

Tijdens dit gesprek ontdekt u waar u het beste mee kunt beginnen. In veel gevallen gaat het hierbij om vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Maak snel een afspraak en wie weet bespaart u binnenkort aanzienlijk op uw gasverbruik.