Wanneer ontvangt u subsidie voor isoleren?

U krijgt subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Daarnaast moeten de buitenmuren, vloeren en dak aan de minimale afmetingen voldoen. 

De maximale subsidie die u als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht u uw huis superenergiezuinig isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000, inclusief bonusbedrag. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

U kunt tot wel 20% van het offertebedrag terugkrijgen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren geen 21% maar 9% btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf.

In onderstaande tabel ziet u hoeveel subsidie u per vierkante meter krijgt:

[ARPrice id=100]

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u ook korting kunt krijgen op het isoleren zelf? Lees op hoeveel subsidie u recht heeft en hoe we u helpen bij het aanvragen van subsidie.

De voorwaarden van de subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, Dakisolatie, Spouwmuurisolatie, Vloerisolatie en/of Kruipruimte isolatie (Bodemisolatie).

Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden van de ISDE op rvo.nl.  

Subsidie voor particulieren

Particulieren kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden voor de SEEH

Hulp bij subsidie aanvragen

Laat u door Regio Isolatie uw spouwmuren isoleren en door een ander bedrijf dubbelglas zetten of een warmtepomp installeren, dan komt u wel in aanmerking voor subsidie, maar kunnen wij het niet voor u aanvragen. Wij kunnen subsidie alleen voor u aanvragen wanneer u de twee (of meer) isolatiemaatregelen door ons laat uitvoeren. Het enige wat u dan hoeft te doen is schriftelijke goedkeuring geven. Als de isolatie-expert bij u thuiskomt voor een adviesgesprek, kunt u dat meteen aan hem doorgeven.

Maak een afspraak met onze isolatie-expert

De overheid maakt het met subsidie extra aantrekkelijk om juist nú uw woning te isoleren. Wilt u gebruikmaken van korting op uw isolatie? Vraag hier onder een adviesgesprek aan. Op basis van uw woonsituatie rekent hij voor u uit hoe hoog de subsidie precies zal zijn. Verder ontvangt u persoonlijk advies en een offerte op maat!

Energiebespaarlening

Wilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen. Deze lening is voor eigenaren van een koopwoning.

De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Voor VvE’s is er de speciale VvE Energiebespaarlening.

Let op: geld lenen kost geld.