✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Uitwonende studenten vaak niet energiezuinig

Wassen studenten isolatieStudenten die op kamers wonen, verbruiken vaak meer energie dan nodig. Dat is niet alleen slecht voor hun portemonnee, maar schaadt ook het milieu. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat een student op jaarbasis ongeveer 270 euro aan gas en water verbruikt. 

Woordvoerster Marlon Mintjes van Milieu Centraal geeft aan dat € 270,- onnodig hoog is. Dit ligt gedeeltelijk aan de studenten zelf. Veel studenten wassen met een trommel die niet helemaal vol is of of laten gerust hun raam open staan in de winter. Daar moet de verwarming dan tegenaan stoken. Maar ook de veroudering van veel studentenwoningen heeft een aandeel in de hoge kosten. Vooral op het gebied van isolatie blijken veel studentenhuizen sterk achter te lopen op koophuizen.

Energiezuinige studenten in Groningen

In Groningen snappen ze dat het ook voor studenten belangrijk is om bewust te zijn van hun energieverbruik. Een Groningse studentenvereniging heeft daarom een energieverduurzamingswedstrijd opgezet. Op die manier wil de vereniging ervoor zorgen dat studenten minder geld kwijt zijn aan energie en dat ze bewust met de toekomst bezig zijn. Duurzaamheid is belangrijk, ook voor studenten. Onderdeel van de actie is een poster met handige bespaartips die elk lid ontvangt. Op die manier wordt het onderwerp wat luchtiger en ludieker.

Isolatie van studentenwoningen

Het isoleren van de energievretende studentenwoningen is de eerste stap richting energiebewustzijn. En dit is belangrijk, want hoewel nu in Groningen, ligt bij veel studenten de focus nog niet op duurzaamheid en een groen milieu. Zij vinden het lastig om uit zichzelf bewuster te gaan leven. Daarom is het van belang dat verhuurders investeren in een goede woning met optimale isolatie. Een simpele snelle stap die niet veel hoeft te kosten!

Studenten, sta op tegen je verhuurder en overtuig hem of haar van de grote voordelen van isolatie!

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.