✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de belangrijkste verduurzamende maatregelen die er zijn. Sterker nog, huizen gebouwd na 1989 zijn verplicht voorzien van deze vorm van isolatie. Het isoleren van de spouwmuren is namelijk een simpele maatregel voor zowel een hoger wooncomfort als een flinke besparing op uw energierekening. Bij RegioIsolatie hebben wij een ruime ervaring met spouwmuurisolatie in bestaande & nieuwe woningen en wij helpen u graag verder.

Direct spouwmuurisolatie laten aanbrengen?

Offerte Advies Bespaarcheck

Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

Spouwmuurisolatie is een speciale vorm van isolatie die het mogelijk maakt goedkoop & effectief te isoleren. Dit wordt gedaan door een isolatielaag in de “spouw” van uw buitenmuur te spuiten. De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur en is in oudere woningen vaak hol. Het idee was destijds dat de laag lucht hielp met isoleren. Inmiddels weten we beter en vullen we deze ruimte met speciaal materiaal: spouwmuurisolatie.

Na-isoleren van spouwmuur & spouwmuurisolatie herstel

Wanneer u woont in een woning zonder spouwmuurisolatie is dit probleem verassend makkelijk te verhelpen. Door het gebruik van specialistische materialen, machines & mankracht kunnen binnen één dag de muren in uw huis voorzien zijn van isolatie. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken hoeft uw muur bovendien niet opengebroken te worden. Bij RegioIsolatie zijn wij erg ervaren met dit “na-isoleren” van spouwmuren en wij helpen u hier graag mee.

Is uw muur al geïsoleerd echter is het materiaal verouderd/beschadigd? Klik hier voor meer informatie over spouwmuurisolatie herstel.

Spouwmuur ventilatie: ventileren van uw spouwmuur

Om vochtproblemen te voorkomen zullen onze installateurs een ventilatierooster plaatsen wanneer nodig. Dit draagt bij aan de ventilatie van uw spouwmuur en voorkomt onnodige schade. Onze experts informeren u graag over de mogelijkheden.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Twijfelt u of u wel of niet uw spouwmuur moet isoleren? Spouwmuurisolatie is een slimme maatregel om simpel uw energiekosten te verlagen en levert u onder andere de volgende voordelen op:


✔ Lagere energierekening
✔ Verhoogd wooncomfort
✔ Milieubewust wonen
✔ Hogere woningwaarde

Voordeel 1: Lagere energierekening

Uiteindelijk willen we allemaal zoveel mogelijk leuke dingen doen met ons inkomen. Daarom is het ook zo zonde om ontzettend veel geld te betalen aan gas en/of elektrische stookkosten. Door uw woning goed te isoleren worden de maandelijkse kosten een stuk lager. Hier staat weliswaar een investering tegenover, echter betaalt deze zichzelf ruimschoots terug.

Voordeel 2: Verhoogd wooncomfort in huis

Een lekker koele woning in de zomer en een lekker warme woning in de winter. Dat is waar spouwmuurisolatie voor zorgt. Misschien nog wel belangrijker: de temperatuur schommelt ook veel minder heen en weer. Dit voelt niet alleen prettiger, het helpt ook bij het voorkomen van ziektes als verkoudheid en koorts.

Voordeel 3: Milieubewust wonen

Het wordt steeds belangrijker milieubewust te leven en spouwmuurisolatie in huis helpt hier enorm bij. Doordat er veel minder gas/energie nodig is om uw woning warm (of koel) te houden gaat uw energieverbruik en daarmee ecologische voetprint flink omlaag.

Voordeel 4: Hogere woningwaarde/hoger energielabel

Wist u dat een goed geïsoleerde woning meer waard is bij een eventuele verkoop? Door een hoger energielabel is uw huis namelijk interessanter voor kopers: de maandlasten zijn immers een stuk lager. Ook wanneer u dus niet zeker weet of u in deze woning wilt blijven is de investering in spouwmuurisolatie de moeite waard.

Besparen met spouwmuurisolatie

Voor elke oude woning (grof genomen met een bouwjaar tussen 1920 – 1976) levert spouwmuurisolatie grote besparingen op. Een gemiddelde woning (hoek/twee-onder-één-kap) zal jaarlijks circa € 550,- op de energierekening besparen. Elk jaar! Het rendement is daarmee gelijk aan 11 procent rente op een spaarrekening. *Cijfers van MilieuCentraal. Benieuwd wat uw besparing is? Doe de bespaarcheck!

Bespaarcheck

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie hangen erg af van de grootte van de spouwmuur in huis en materiaalkeuze. Des te groter de oppervlakte van uw muur, des te lager de prijs per m2. En ook tussen de materialen zitten prijsverschillen; SUPUR schuim is bijvoorbeeld prijziger dan isolatieparels of (glas)wol. De reden hiervoor is dat met dit isolatiemateriaal veruit de hoogste isolatiewaarde in de spouwmuur bereikt kan worden. Benieuwd naar de exacte prijs & energiebesparing van spouwmuurisolatie voor uw woning? Laat u erover informeren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek of vraag direct een offerte aan.

Besparing spouwmuurisolatie

Welke spouwmuurisolatie materialen zijn er?

Onze adviseurs helpen u graag met de keuze voor het juiste isolatiemateriaal voor uw spouwmuur. In tegenstelling tot sommige bedrijven is dit altijd productonafhankelijk, ons advies wordt dus niet beïnvloed door quota van leveranciers. De uiteindelijke keuze hangt af van bijvoorbeeld de conditie van de spouw, uw wensen en uw budget. Hieronder ziet u over welke materialen wij u kunnen adviseren.

Spouwmuurisolatie Supearl parels
Spouwmuurisolatie Supafil wol
Spouwmuurisolatie SUPUR schuim
Spouwmuurisolatie herstel materiaal

Liever gelijk meer weten over de mogelijkheden zonder elke materiaalpagina helemaal door te lezen? Dat kan! Klik op de knop, laat uw gegevens achter, en wij bellen u zo snel mogelijk.

Advies

Spouwmuurisolatie met schelpen

Vroeger werd er ook veel geïsoleerd met schelpen in de spouwmuur. Dit is een oplossing die wij niet aanraden. Doordat de schelpen opgeschraapt moeten worden van de zeebodem wordt het zeeleven namelijk verstoord & ernstig beschadigd. Bovendien is schelpenisolatie lang niet zo effectief als bijvoorbeeld purisolatie.

Waarom isoleren met RegioIsolatie?

Benieuwd hoe wij verschillen van andere isolatiebedrijven? Wanneer u kiest voor RegioIsolatie bent u verzekerd van:

  1. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  2. 10 jaar garantie op alle isolatie
  3. Uitstekende service & uitvoering
  4. Ervaren & gecertificeerd personeel

Benieuwd naar alle voordelen van het isoleren met Regioisolatie?. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer weten over spouwmuurisolatie? – Vrijblijvende offerte/advies

Het beste isolatieadvies krijgt u tijdens een adviesgesprek met één van onze regionale adviseurs. Onze ervaren adviseur kan u precies vertellen wat mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. Ook denkt hij/zij graag mee over andere besparingsmogelijkheden in huis & subsidies. Wanneer u al overtuigd/bekend bent met de mogelijkheden raden wij aan direct een offerte aan te vragen.

Advies Offerte Bespaarcheck

Let op: Controleer het bouwjaar van uw woning

Voor de installatie van spouwmuurisolatie is het bouwjaar van uw woning erg belangrijk. Woningen ouder dan 1920 hebben namelijk geen spouw, terwijl woningen na 1975 gebouwd al standaard deze vorm van isolatie hebben. Is uw woning te oud of te jong voor spouwmuurisolatie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van vloerisolatie, dakisolatie of kruipruimte isolatie. Of bel ons voor een advies op maat.

Spouwmuurisolatie advies aanvragen

Vrijblijvend spouwmuurisolatie advies ontvangen? Vul het formulier in

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22