✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Spouwmuurisolatie Groningen

Spouwmuurisolatie is in Groningen een veel uitgevoerde isolatiemaatregel. Dit komt omdat de woningen in Groningen wat ouder zijn. Deze woningen zijn vaak gebouwd in de jaren 1920 en 1975 en nog niet voorzien van spouwmuurisolatie. Hierdoor ontsnapt er veel warmte uit het huis via de muur. Dit is zonde, want een goed geïsoleerde woning kost minder energie en is bovendien een stuk prettiger om in te wonen.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt voor een lage energierekening maar het levert ook meer voordelen op;

  • Verhoogd wooncomfort
  • Milieubewust wonen
  • Hoge woningwaarde
  • Kosten eenmalig en binnen een paar jaar weer terugverdient

Opbrengsten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert voor elke oude woning grote besparingen op. Jaarlijks zal een gemiddelde woning (hoek/twee-onder-een-kap) circa €550,- besparen op de energierekening. Volgens MilieuCentraal is het rendement ongeveer net zo veel als 11 procent rente op een spaarrekening.

De kosten van spouwmuurisolatie

Hoeveel u gaat uitgeven aan spouwmuurisolatie verschilt. Het ligt aan de grootte van de spouwmuur en materiaalkeuze. Hoe groter het oppervlakte van uw spouwmuur, hoe goedkoper het zal zijn per m². Ook tussen de materialen zitten prijsverschillen. SUPUR schuim is bijvoorbeeld prijziger dan parels en wol. Dat komt omdat SUPUR de hoogste isolatiewaarde kan halen. De investering die u in woningisolatie stopt, is binnen 4 jaar weer terugverdient.

Als u benieuwd bent naar de exacte opbrengsten en kosten van spouwmuurisolatie, dan raden wij u aan om een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen met een van onze adviseurs.

De spouwmuurisolatie materialen

Als u de keuze moet maken voor welke isolatiemateriaal u gaat kiezen, helpen onze adviseurs graag mee. Uiteindelijk hangt de keuze vooral af van de conditie van de spouw, uw wensen en uw budget.

Dit zijn de materialen die wij adviseren;

  • Spouwmuurisolatie Supearl parels
  • Spouwmuurisolatie Supafil wol
  • Spouwmuurisolatie SUPUR schuim

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Het beste advies krijgt u tijdens een adviesgesprek mat een van onze regionale adviseurs. Die kan u precies vertellen wat er mogelijk is, aan welke besparing u kunt denken en welke kosten er zijn. Andere besparingsmogelijkheden in uw woning denkt hij ook graag aan mee. Hiernaast kunt u het formulier invullen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Let op! Voor installatie van spouwmuurisolatie is het bouwjaar van uw woning erg belangrijk. Als de woningen ouder zijn dan het jaar 1920 , hebben de woningen geen spouw terwijl woningen die na het jaar 1975 gebouwd zijn standaard deze isolatie hebben.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22