✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Spouwmuurisolatie Drenthe

Benieuwd naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie bij uw woning in Drenthe? Woningen gebouwd in de jaren 1920-1980 bevatten een spouw die nog niet is geïsoleerd tijdens de bouw. Een spouw bestaat uit een buiten- en een binnenmuur. Tussen deze muren zit er een lege ruimte. Drenthe heeft een gemiddelde temperatuur die lager ligt dan de rest van Nederland. In de koude tijden van het jaar wilt u het lekker warm hebben in huis. Zolang de spouw niet geïsoleerd, ontsnapt de warmte uit huis heel makkelijk naar buiten. Dit zorgt er voor dat u onnodig meer moet stoken om de gewenste binnentemperatuur te krijgen. Als u voor spouwmuurisolatie kiest, blijft de warme lucht in huis en in de zomer blijft het lekker koel want het houdt dan de warmte buiten.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Dat spouwmuurisolatie de warmte binnenhoudt en op uw energierekening bespaart zijn niet de enige voordelen. Hieronder staan nog meer voordelen van de isolatiemaatregel.

  • Geen last van vochtproblemen
  • Milieuvriendelijk
  • Waardestijging van het huis
  • Eenmalige investering, binnen 4 jaar weer terugverdient met de besparing
  • Betere wooncomfort

Opbrengsten spouwmuurisolatie

Voor de woningen met het bouwjaar van ongeveer 1920 tot 1980 levert spouwmuurisolatie een grote besparing op. U bespaart per jaar circa €550,- op uw energierekening met een gemiddelde woning (hoek/twee-onder-een-kap). Volgens de cijfers van MilieuCentraal is het rendement gelijk aan 11 procent rente op een spaarrekening.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie

De grootte van de spouwmuur en materiaalkeuze spelen mee met de kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Hoe groter het oppervlak dat geïsoleerd moet worden is, hoe lager de prijs per m² is. De investering in spouwmuurisolatie is eenmalig; u heeft de kosten binnen 4 jaar weer terugverdient met de besparing die er op de energierekening wordt gemaakt.

Voor de exacte opbrengsten en kosten raden wij u aan om een geheel vrijblijvend gesprek aan te vragen met een van onze adviseurs. In het adviesgesprek krijgt u alle informatie en eventuele vragen worden beantwoord.

De spouwmuurisolatiematerialen

Met de keuze voor het isolatiemateriaal helpen onze adviseurs graag mee. Uiteindelijk hangt de keuze af van de conditie van de spouw, uw wensen en uw budget. Hieronder staan de materialen die wij u adviseren.

  • Spouwmuurisolatie Supearl parels
  • Spouwmuurisolatie Supafil wol

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Onze adviseurs kunnen u het beste isolatie advies geven tijdens een adviesgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gewoon bij u thuis. U krijgt te horen wat er mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. Ook laat onze adviseur graag zien welke eventuele besparingsmogelijkheden er zijn. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u het formulier hiernaast invullen.

Let op! Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie is het erg belangrijk om te weten uit welk bouwjaar uw woning komt. Woningen die eerder gebouwd zijn dan 1920 hebben geen spouw, terwijl woningen die na het jaar 1980 gebouwd zijn al standaard deze isolatie hebben.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.