Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de belangrijkste verduurzamende maatregelen die er zijn. Sterker nog, huizen gebouwd na 1989 zijn verplicht voorzien van deze vorm van isolatie. Het isoleren van de spouwmuren is namelijk een simpele maatregel voor zowel een hoger wooncomfort als een flinke besparing op uw energierekening. Bij RegioIsolatie hebben wij een ruime ervaring met spouwmuurisolatie in bestaande & nieuwe woningen en wij helpen u graag verder.

Direct spouwmuur isoleren?

 

Isoleren tijdens de Corona uitbraak: wij volgen momenteel een COVID19 veilige werkwijze om ons werk op een veilige manier voort te zetten. Al onze adviesgesprekken vinden daarom op afspraak plaats via telefoon.

Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

 

Spouwmuurisolatie is een speciale vorm van isolatie die het mogelijk maakt goedkoop & effectief te isoleren. Dit wordt gedaan door een isolatielaag in uw “spouwmuren” te spuiten. De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur en is in oudere woningen vaak hol. Het idee was destijds dat de laag lucht hielp met isoleren. Inmiddels weten we beter en vullen we deze ruimte met speciaal materiaal: spouwmuurisolatie.

Na-isoleren van spouwmuur & spouwmuurisolatie herstel

 

Wanneer u woont in een woning zonder spouwmuurisolatie is dit probleem verrassend makkelijk te verhelpen. Door het gebruik van specialistische materialen, machines & mankracht kunnen binnen één dag de muren in uw huis isoleren. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken hoeft uw muur bovendien niet opengebroken te worden. Bij RegioIsolatie zijn wij erg ervaren met dit “na-isoleren” van spouwmuren en wij helpen u hier graag mee.

Is uw spouwmuur al geïsoleerd echter is het materiaal verouderd/beschadigd? Klik hier voor meer informatie over spouwmuurisolatie herstel.

Spouwmuur ventilatie: ventileren van uw spouwmuur

 

Om vochtproblemen te voorkomen zullen onze installateurs een ventilatierooster plaatsen wanneer nodig. Dit draagt bij aan de ventilatie van uw spouwmuur en voorkomt onnodige schade. Hierdoor gaat de spouwmuurisolatie ook langer mee.

De voordelen van spouwmuurisolatie

 

Twijfelt u of u wel of niet uw spouwmuur moet isoleren? Spouwmuurisolatie is een slimme maatregel om simpel uw energiekosten te verlagen en levert u onder andere de volgende voordelen op:

               

 

 

 

 

Voordeel 1: Lagere energierekening

 

Uiteindelijk willen we allemaal zoveel mogelijk leuke dingen doen met ons inkomen. Daarom is het ook zo zonde om ontzettend veel geld te betalen aan gas en/of elektrische stookkosten. Door spouwmuurisolatie worden uw maandlasten een stuk lager. Hier staat weliswaar een investering tegenover, echter betaalt deze zichzelf ruimschoots terug.

Voordeel 2: Verhoogd wooncomfort in huis

 

Een lekker koele woning in de zomer en een lekker warme woning in de winter. Dat is waar spouwmuurisolatie voor zorgt. Misschien nog wel belangrijker: de temperatuur schommelt ook veel minder heen en weer. Dit voelt niet alleen prettiger, het helpt ook bij het voorkomen van ziektes als verkoudheid en koorts.

Voordeel 3: Milieubewust wonen

 

Het wordt steeds belangrijker milieubewust te leven en spouwmuurisolatie helpt hier enorm bij. Doordat er veel minder gas/energie nodig is om uw woning warm (of koel) te houden gaat uw energieverbruik en daarmee ecologische voetprint flink omlaag.

Voordeel 4: Hogere woningwaarde/hoger energielabel

 

Wist u dat een goed geïsoleerde woning meer waard is bij een eventuele verkoop? Door isoleren krijgt uw huis een hoger energielabel en wordt deze interessanter voor kopers: de maandlasten zijn immers een stuk lager. Ook wanneer u dus niet zeker weet of u gaat verhuizen is de investering in spouwmuurisolatie de moeite waard.

Besparen met spouwmuurisolatie

 

Voor elke oude woning (grof genomen met een bouwjaar tussen 1920 – 1976) levert isoleren met spouwmuurisolatie grote besparingen op. Een gemiddeld huis (hoek/twee-onder-één-kap) zal jaarlijks circa € 550,- euro op de energierekening besparen. Elk jaar! Het rendement is daarmee gelijk aan 11 procent rente op een spaarrekening. *Cijfers van MilieuCentraal. Benieuwd wat uw besparing is? Doe de bespaarcheck!

Wat kost spouwmuurisolatie?

 

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie hangen erg af van de grootte van de spouwmuur en materiaalkeuze. Des te groter de oppervlakte van uw muur, des te lager de prijs

per m2. En ook tussen de materialen zitten prijsverschillen; schuim is bijvoorbeeld prijziger dan isolatieparels of (glas)wol. De reden hiervoor is dat met dit isolatiemateriaal veruit de hoogste isolatiewaarde in de spouwmuur bereikt kan worden. Benieuwd naar de exacte prijs & energiebesparing van spouwmuurisolatie voor uw woning? Vraag direct een offerte aan.

 

Welke spouwmuurisolatie materialen zijn er?

 

Onze adviseurs helpen u graag met de keuze voor het juiste isolatiemateriaal voor uw spouwmuur. In tegenstelling tot sommige bedrijven is dit altijd productonafhankelijk, onze keuzes worden dus niet beïnvloed door quota van leveranciers. De uiteindelijke keuze hangt af van bijvoorbeeld de conditie van de spouw, uw wensen en uw budget. Wij gebruiken de volgende isolatiematerialen:

 

✔ Spouwmuurisolatie Supearl parels
✔ Spouwmuurisolatie Supafil wol
✔ Spouwmuurisolatie herstel materiaal

 

Weten welk materiaal voor uw situatie het beste is? Dat kan! Klik op de knop, laat uw gegevens achter, en wij bellen u zo snel mogelijk.

 

Spouwmuurisolatie met schelpen

 

Vroeger werd er ook veel geïsoleerd met schelpen in de spouwmuur. Dit is een oplossing die wij niet aanraden. Doordat de schelpen opgeschraapt moeten worden van de zeebodem wordt het zeeleven namelijk verstoord & ernstig beschadigd. Bovendien is schelpenisolatie lang niet zo effectief als bijvoorbeeld purisolatie.

Waarom isoleren met RegioIsolatie?

 

Benieuwd hoe wij verschillen van andere isolatiebedrijven? Wanneer u kiest voor RegioIsolatie bent u verzekerd van:

  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

  • 10 jaar garantie op alle isolatie

  • Uitstekende service & uitvoering

  • Ervaren & gecertificeerd personeel

 

Benieuwd naar alle voordelen van het isoleren met Regioisolatie? Klik hier voor de volledige lijst.

Spouwmuurisolatie offerte / advies

 

Het beste isolatieadvies krijgt u tijdens een gesprek met één van onze regionale specialisten. Onze ervaren adviseur kan u precies vertellen wat mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. Ook denkt hij/zij graag mee over andere besparingsmogelijkheden & subsidies. Wanneer u al overtuigd/bekend bent met de mogelijkheden raden wij aan direct een offerte aan te vragen.

Spouwmuurisolatie aanbrengen in 1 dag

 

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is dankzij onze apparatuur & ervaring een fluitje van een cent. Wij isoleren spouwmuren binnen één dag wat een stuk sneller is dan zelf handmatig isolatie aanbrengen. Wanneer we klaar zijn laten we uw woning weer keurig opgeruimd achter. Zo kunt u er een dagje opuit en is de spouwmuurisolatie “klaar terwijl u wacht”.

Let op: Controleer het bouwjaar van uw woning

 

Voor de installatie van spouwmuurisolatie is het bouwjaar van uw woning erg belangrijk. Woningen ouder dan 1920 hebben namelijk geen spouw, terwijl woningen na 1975 gebouwd al standaard deze vorm van isolatie hebben. Is uw woning te oud of te jong voor spouwmuurisolatie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van vloerisolatiedakisolatie of kruipruimte isolatie.

Besparing-Spouwmuurisolatie.jpg

Lagere energierekening

Verhoogd wooncomfort

Milieubewust wonen

Hogere woningwaarde

Spouwmuurisolatie advies

Vul het formulier in en wij bellen u voor een telefonisch advies.