✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Plat dak isolatie

Plat dak isolatie is een bijzondere manier van isoleren. Het verschilt erg van het isoleren van een schuin dak. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor het isoleren van uw platte dak.

Direct advies aanvragen? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op voor een adviesgesprek.
 
Adviesgesprek aanvragen

Plat dak isoleren

Het isoleren aan de buitenzijde is de meest voorkomende manier om een plat dak te isoleren. Dit komt omdat bij het isoleren van het dak aan de binnenzijde de kans op vochtproblemen groter is. Maakt u zich geen zorgen, wij hebben de ervaring om de installatie vlekkeloos te laten verlopen.

Om uw dak goed te kunnen isoleren, wordt er eerst door ons gekeken naar de dakopbouw. Afhankelijk hiervan kiezen we het materiaal en één van drie mogelijke methodes: warm plat dak, koud plat dak of omgekeerd dak.

Warm plat dak

Met deze methode wordt de constructie van het dak geïsoleerd. De dakisolatie wordt langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht, op het dakbeschot, zodat de constructiematerialen mee in de isolatieschil zitten. Onderaan deze pagina wordt middels een filmpje (Duurzaam Bouwloket) heel simpel uitgelegd hoe deze manier van isoleren werkt.

Koud plat dak

Het dak wordt langs de binnenzijde geïsoleerd. Hierdoor wordt de draagconstructie niet opgewarmd door de warmte van je woning. Deze methode wordt niet veel gebruikt, omdat er een grote kans is op condensatie in de constructie. Het wordt eigenlijk alleen gebruikt bij bestaande platte daken die om technische redenen maar een beperkte hoogte kunnen hebben.

Omgekeerd plat dak

Met deze vorm van isoleren wordt de isolatie op de waterkerende laag gelegd. Er is een ballastafwerking nodig, zoals grind, hout of tegels, die de isolatie zal beschermen. Deze methode wordt vaak toegepast bij een dakterras, balkon en platte daken die frequent belopen worden. De isolerende werking is lager dan bij de warm dak constructie, maar de maatregel is wel minder ingrijpend.

Isolatiematerialen voor een plat dak

Bij het isoleren van een plat dak worden er altijd isolatieplaten gebruikt. Welke plaat het beste bij uw dak past, hangt af van verschillende factoren.

Kingspan Unidek plaat

De Unidek isolatieplaat van Kingspan is EPS isolatie. EPS isolatie is hoogwaardige dakisolatie geschikt voor iedere toepassingen op platte daken. De voordelen zijn de grote drukvastheid, het lage gewicht en de hoge isolatiewaarde van het materiaal. Veel platte daken in Nederland zijn om deze redenen geïsoleerd met EPS.

Kingspan Therma platdak plaat

De Kingspan Therma plaat is een speciale plaat voor het isoleren van platte daken. Deze plaat van PIR is uitermate geschikt om een hoge isolatiewaarde te behalen en tevens een veilig dak te hebben vanwege de goede brandklasse. Kingspan biedt met deze plaat een eenvoudige oplossing voor het isoleren van het dak.

PUR plaat

Isolatieplaten van PUR hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Ze kunnen zowel voor de isolatie van platte als hellende daken ingezet worden. Platen kunnen nooit helemaal naadloos aangebracht worden, daarom kunnen de naden tussen de platen gevuld worden met gespoten PUR, om zo een naadloze en luchtdichte isolatie te realiseren.

Vrijblijvend dakisolatie advies aanvragen

Het beste advies voor dakisolatie krijgt u tijdens een adviesgesprek met één van onze regionale adviseurs. Gewoon, bij u thuis. Onze adviseur kan u precies vertellen wat mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. En uiteraard denken we ook graag met u mee over andere mogelijkheden om energie te besparen en/of uw wooncomfort te verbeteren.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend adviesgesprek!

Dakisolatie advies aanvragen

Thuis geheel vrijblijvend dakisolatie advies ontvangen? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.