✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

De overheid moet energiebesparing stimuleren

Opiniestuk Franz Borsje

Het is duidelijk: de overheid wil niet stoppen met gaswinning. Ze vindt de inkomsten onmisbaar. Toch is het mogelijk de gaskraan dicht te draaien zonder te bezuinigen.

Hoe? Simpel: stimuleer energiebesparing bij woningbezitters en bedrijven die gevestigd zijn in gebouwen zonder spouwmuur-, vloer- en dakisolatie, dubbelglas of HR CV-ketel. Faciliteer hen per direct met het nemen van maatregelen.

De overheid kan dit realiseren door het verstrekken van een lening met rente, overeenkomstig de inflatie, die jaarlijks wordt afgelost met het verschil tussen de oude en nieuwe stookkosten (gecontroleerd door de Belastingdienst). De overheid compenseert in dat geval gederfde gasinkomsten met extra inkomsten van isolatiebedrijven, aannemers, installateurs, energieadviseurs en controleurs, maar ook met vermindering van werkloosheidsuitkeringen.

Op langere termijn moeten we streven naar energieneutrale woningen, ook voor de bestaande bouw. Dit kan met behulp van slimme maatregelen zoals zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en het vervangen/toevoegen van een dik isolatiepakket in de buitenschil met drievoudig isolatieglas. Indien we dit in 25 jaar kunnen realiseren, hebben we alle tijd om de overheidsbegroting te herzien. Ook zijn we dan niet meer afhankelijk van criminele staten en leveren we een grote bijdrage aan de CO2– en fijnstofreductie. Het is belangrijk dat de overheid een lange termijn visie heeft, die zij actief aan de burger uitdraagt.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.