✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Gemakkelijk opdracht geven

Wilt u uw offerte omzetten in een opdracht, zodat u binnenkort geniet van een energiezuinige en comfortabele woning? Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de opdracht te verwerken.

FAQ

Hoeveel besparing levert het isoleren van mijn woning op?

De investering voor het isoleren van uw woning heeft u snel terug verdiend. De kosten voor woningisolatie zijn gemiddeld, per m2, 18 euro voor vloerisolatie, 15 euro voor spouwmuurisolatie en 24 euro voor dakisolatie. Door isolatie verbetert de energetische schil van uw woning. Dit zorgt voor een besparing van ongeveer € 6,20 bij vloerisolatie, € 3,20 bij spouwmuurisolatie en € 11,- bij dakisolatie per m2 per jaar.

Het isoleren van woningen is een speerpunt van het kabinet. Het kabinet wil namelijk energiebesparing in allerlei sectoren stimuleren. Om het energieverbruik in woningen te kunnen verminderen, is het voor huiseigenaren sinds 21 januari 2014 mogelijk om goedkope leningen af te sluiten of een subsidie te ontvangen voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie. Daarnaast is het convenant "Meer met Minder" opgesteld waarin afgesproken is dat elk jaar 300.00 bestaande woningen en gebouwen energiezuiniger worden gemaakt.

Lees hier meer over isolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Als u erover nadenkt uw spouwmuren te isoleren, bent u natuurlijk geïnteresseerd in het kostenplaatje. De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie zijn 700 euro voor een rijtjeswoning, 1200 euro voor een hoekwoning, 1400 euro voor een bungalow, 1900 euro voor een vrijstaande woning en 2500 euro voor een riante woning. Per vierkante meter die geïsoleerd is, komt dit neer op 11 tot 18 euro. Bij sommige producten (zoals SUPUR) bent u meer kwijt; ongeveer 18 tot 25 euro per geïsoleerde m2. Met elke vierkante meter die geïsoleerd is, bespaart u ongeveer tussen de 3 en 8 euro per jaar.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Is een (eiken)houten vloer te isoleren?

Een houten vloer is zeker goed te isoleren, maar dit vereist wel extra aandacht. Onjuiste isolatiemethodes of -materialen kunnen namelijk leiden tot houtrot. De goede isolatieproducten zorgen voor een bescherming van uw houten vloer, net als verf dat doet. Hout wordt geverfd om te beschermen tegen vocht en ongedierte. Isoleren met PUR-schuim werkt eigenlijk hetzelfde; het zorgt ervoor dat er geen schadelijke schimmels, vochtige lucht en radongas in uw huiskamer terecht komen. Naast PUR is het ook mogelijk uw eikenhouten vloer te isoleren met isolatiefolie. Dit isolatiesysteem is gemakkelijk aan te brengen omdat het tegen de onderkant van de balken geïnstalleerd kan worden.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

De nadelige effecten van spouwmuurisolatie zijn gering. Het grootste nadeel is dat de isolatie wordt aangebracht in een constructie die daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Het is daarom belangrijk dat er een (endoscopisch) onderzoek wordt uitgevoerd voordat de spouwmuurisolatie wordt aangebracht. Met een uitvoerig en gedegen onderzoek kan er vooraf bepaald worden of er problemen kunnen optreden en kunnen die worden tegen gegaan. Helaas is er één probleem dat niet van te voren voorspeld kan worden, namelijk het ontstaan van aanslag door het niet meer opwarmen van de buitenmuur. De buitenmuur wordt niet meer warm gemaakt omdat er spouwmuurisolatie tussen de binnen- en buitenmuur zit en dat bespaart uiteraard energie, maar de buitenmuur wordt wel minder snel droog waardoor er een aanslag te zien kan zijn. Dit gebeurt voornamelijk op muren waar de zon nooit op staat; deze blijven koud.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Klopt het dat vloerisolatie ongezond is?

Nee, in tegenstelling juist. Door vloerisolatie ontstaan er veel minder schimmels, stof en andere dampen en deze kunnen niet vanuit de kruipruimte de woning intrekken. Ook zal er geen optrekkend vocht meer zijn. Er ontstaat dus een gezondere leefomgeving. Na het isoleren is het belangrijk dat er altijd voldoende ventilatie in de kruipruimte is. Zonder ventilatie kan er namelijk schadelijke radonstraling in de woning komen en kunnen vochtproblemen ontstaan. Lees hier over de gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door vocht en een slechte ventilatie.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Ik wil geen PUR vloerisolatie. Is er een andere mogelijkheid?

Er zijn zeker andere isolatiematerialen die geschikt kunnen zijn voor uw vloer. Naast PUR isoleren wij namelijk met folie en en minerale wol. De voordelen van het PUR-systeem dat wij gebruiken; Isofekt®PLUS, is dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft, direct onder de vloer gespoten worden en dat het naadloos en luchtdicht is. Eigenlijk durven wij te stellen dat geen van de andere vloerisolatieproducten een combinatie van deze eigenschappen heeft. Wel is het zo dat de beste oplossing afhankelijk is van hoe de vloer en de ruimte onder uw vloer eruit ziet.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Is er een dampremmende laag nodig voor het isoleren van mijn vochtige kruipruimte?

Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van de situatie in uw kruipruimte. In de isolatie onder de vloer is het in ieder geval niet verstandig een dampremmende laag aan te brengen. Het vocht dat bewoners produceren, kan dan namelijk neerslaan tegen de dampremmende laag en er zo voor zorgen dat de vloer vochtig wordt. Bij kwaaitaalvloeren kan dit fataal zijn, omdat dit soort vloeren erg gevoelig is voor betonrot. Op de bodem van de kruipruimte is het soms juist wel goed een dampremmende laag te installeren. De kruipruimte-specialist kan u een passend advies geven over hoe het vocht in de kruipruimte het best afgevoerd kan worden en u antwoord geven op uw vragen.

Lees hier meer over kruipruimte-isolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Is PUR-schuim onder de vloer te verwijderen?

Het verwijderen van PUR-schuim onder de vloer is zeker mogelijk. Dit gaat bij bepaalde vloeren gemakkelijker dan bij andere. PUR onder een NeHoBo-vloer (Nederlandse Holle Bouwsteen) bijvoorbeeld is gemakkelijker te verwijderen dan onder een broodjesvloer of een kwaaitaalvloer. Bij een kwaaitaalvloer moet er voorzichtig omgegaan worden met het verwijderen van PUR. PUR werkt net als verf; het beschermt de kwaaitaalvloer tegen vocht en condensatie. Als er losse metalen zichtbaar zijn, kunnen deze na het verwijderen van de PUR worden aangetast en kan er betonrot onstaat.

PUR wordt verwijderd door het afsteken van het schuim. Wilt u dat elk restje PUR verwijderd wordt, dan zal de vloer gestraald moeten worden. PUR is ongevaarlijk en kan dus op een veilige manier verwijderd worden. U kunt dus thuis blijven tijdens de werkzaamheden. De kruipruimte-specialist kan u precies vertellen hoe het verwijderen van PUR in zijn werk gaat.

Lees hier meer over kruipruimte-isolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Waarom zou ik voor vloerisolatie met schelpen kunnen kiezen?

Een isolatieschelp is een mooi ecologisch product dat er voor zorgt dat de kruipruimte droog blijft en daardoor vrij blijft van schimmels. Omdat de kruipruimteventilatie na schelpisolatie behouden moet blijven, zorgt deze manier van isoleren niet voor de hoogst mogelijke energie- en kostenbesparing. Een vochtige kruipruimte is echter slecht voor de gezondheid. Daarom is het beter te kiezen voor een product dat zorgt voor een besparing op gas én een verbetering van de leefruimte.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Wat is de beste isolatiekeuze voor mijn spouwmuur: steenwol of glaswol?

Het product met de hoogste isolatiewaarde is Knauf Supafil Cavity Wall. Deze glaswol, ontwikkeld door Knauf Insulation, is de best isolerende minerale wol die op dit moment te verkrijgen is voor de spouwmuur. De hoogste isolatiewaarde betekent niet automatisch dat dit product ook de beste keuze voor u is. Het ligt er aan wat u verwacht van de isolatie. Wilt u de hoogste isolatiewaarde en de meeste energiebesparing? Dan is Knauf Supafil Cavity Wall aan te raden (of SUPUR). Woont u echter aan een drukke weg of vlakbij het spoor of vliegveld, dan hecht u waarschijnlijk meer waarde aan een goede geluidsisolatie. Rockwool inblaaswol is dan de perfecte keus voor u. Deze steenwol heeft een hogere dichtheid dan de glaswol van Knauf en zorgt hierdoor voor een combinatie van warmte-isolatie en geluidsreductie.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Hoe is een kwaaitaalvloer het best te isoleren?

Kwaaitaalvloeren zijn prefab betonnen systeemvloeren. Ze zijn tussen 1965 en 1984 veelvuldig toegepast in onder andere de woningbouw. De beste manier om dit soort vloeren te isoleren is met een spuitisolatie. Dit kan ofwel PUR zijn ofwel steenwol. Met spuitisolatie heeft u de laagste kosten voor het isoleren van uw kwaaitaalvloer. Een andere mogelijkheid is het isoleren van de bodem van de kruipruimte met chips. Zo wordt een koudestroming vanuit de bodem via uw kwaaitaalvloer tegen gegaan.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Kan ik isolatieplaten installeren op mijn vloer?

Het gebruiken van isolatieplaten is één van de vele mogelijkheden voor vloerisolatie. De platen zijn het best te installeren aan de bovenzijde van een gladde en rechte vloer. Bij een ruwe, oneffen of scheve vloer of wanneer er leidingen over de vloer verlegd worden of zijn, is spuitisolatie aan te raden. Spuitisolatie (met PUR-schuim) wordt direct op het oppervlak aangebracht. Het maakt niet uit hoe oneffen de vloer is; er wordt altijd een optimale isolatie bereikt. Er ontstaat als het ware een isolatieplaat op de vloer. Hierdoor zal er minder energieverlies optreden en zullen er geen problemen met de constructie zijn. Isolatieplaten resulteren helaas te vaak in koudebruggen.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Mijn muurisolatie is erg oud. Kan deze verwijderd worden?

Vrijwel alle vroegere isolatiesoorten kunnen verwijderd worden uit de spouwmuur. Dat is ook belangrijk om te doen, omdat de verouderde spouwmuurisolatie nat kan zijn door een slechte muurconstructie of omdat het ingezakt is (steenwol). Dit kan schade opleveren aan uw woning! Gelukkig is wolisolatie te verwijderen, net als UF-schuim (dat veranderd kan zijn in poeder) en EPS parels die ooit slecht zijn verlijmd. Het enige isolatiemateriaal dat helaas altijd zal blijven zitten, is geslotencellig PUR-schuim. Het verwijderen van losse EPS isolatie (parels), losse wolvlokken of UF-schuim is betaalbaar. Door middel van een afzuigtechniek al dan niet in combinatie met droog-ijs stralen, kan de isolatie teruggebracht worden in een silo en afgevoerd worden. Hierna kan het nieuwe isolatiemateriaal in de spouwmuur worden aangebracht.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Kan mijn broodjesvloer geïsoleerd worden met PUR- of PIR-platen?

Een kruipruimte isoleren met platen is erg lastig. Ten eerste komen isolatieplaten erg moeilijk door het kruipluik en ten tweede is er weinig ruimte om de platen goed tegen de vloer te installeren. Bij een ronde broodjesvloer komen platen al helemaal niet tot hun recht. Omdat de onderkant van een broodjesvloer uit rond gebogen betonblokken bestaat, zal er met platen nooit optimaal geïsoleerd kunnen worden. De beste keuze voor dit soort vloeren is spuitisolatie met PUR-schuim dan wel minerale wol. Als er minder dan 50 centimeter ruimte onder de vloer is, dan zal er gekozen worden voor een kruipruimte-isolatie. Er is hierbij een ruime keus uit materialen, namelijk EPS parels, Drowa chips, schelpen en klimadekens.

Lees hier meer over vloerisolatie en kruipruimte-isolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Kan er na het isoleren vocht of schimmel ontstaan?

Door isolatie ontstaat er geen vocht of schimmel. Schimmel ontstaat bij een temperatuur onder ca. 13 graden en bij een hoge luchtvochtigheid. Door isolatie zullen de muren altijd warm zijn en door een goede ventilatie is er geen hoge luchtvochtigheid. In geïsoleerde woningen is er dus veel minder kans op schimmel. Voor een gezond binnenklimaat is ventilatie erg belangrijk. Vocht en vervuilde lucht moeten namelijk naar buiten. Vroeger ging dat vanzelf, maar nu huizen beter geïsoleerd zijn, moet men bewuster ventileren. Lees hier meer over het belang van ventilatie voor uw gezondheid.

Lees hier meer over isolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Hoe kan ik voorkomen dat radongas en thoron mijn huis binnendringen?

Door het isoleren van de bodem van uw kruipruimte of de onderkant van de vloer met een 100 % luchtdichte isolatie, zorgt u ervoor dat er geen aanvoer van radongas en thoron vanuit de bodem naar uw huis kan plaats vinden. Kies bijvoorbeeld voor een luchtdichte afsluiting met een dampremmende folie op de bodem van uw kruipruimte of voor een PUR-isolatie aan de onderkant van uw vloer. Naast een luchtdichte isolatie is een continue ventilatie van groot belang, zodat de lucht altijd vers is. Lees hier meer over radongas en thoron in huis.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

Is isolatiefolie een goed product om mijn vloer mee te isoleren?

Het isoleren van de kruipruimte onder uw vloer kan heel goed met isolatiefolie. De folie zorgt ervoor dat de warme straling weerkaatst wordt. Hierdoor gaat er minder energie verloren. De werking van isolatiefolie is eigenlijk te vergelijken met op een koude dag rondlopen in aluminiumfolie als bescherming in plaats van een winterjas te dragen. Isolatiefolie is een fragiel product en moeilijk om goed aan te brengen. Zodra er al één gaatje in de folie zit, gaat namelijk veel van de isolatiewerking verloren. Het is dus belangrijk er voorzichtig mee om te gaan. In veel gevallen is het mogelijk om een jaarlijkse inspectie van de vloerisolatiefolie aan te vragen bij het isolatiebedrijf.

Lees hier meer over vloerisolatie.
Klik hier voor een adviesgesprek.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22