✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Nederlands energielabel voor woningen komt tekort

Volgens de Europese Commissie voldoet het energielabel voor woningen in Nederland niet aan de Europese eisen. De regering moet de wetgeving aanpassen om gerechtelijke stappen te voorkomen.

Huis energielabelHet grootste probleem met het energielabel in ons land is dat er geen onafhankelijke expert bij de labeling betrokken is. Hierdoor worden er verkeerde beoordelingen gemaakt. dat leidt tot ergernis bij huiseigenaren en schaadt bovendien het vertrouwen in het energielabel.

Kansen rondom energielabel niet benut

Volgens Europarlementariër Bas Eickhout mist Nederland een enorme kans. Hij vindt dat Nederland wederom het grote belang en het potentieel van energiebesparing onderschat. Bij andere Europese landen slaat het energielabel wel enorm aan. Mensen die een woning kopen hebben volgens Eickhout het recht om te weten hoeveel ze kwijt zullen zijn aan energielasten. Hij is van mening dat de kosten voor het energielabel bij de koper moeten worden gelegd, want “als je een huis koopt maakt 200 euro meer of minder niet uit.”

De zaak loopt inmiddels al enkele jaren. Eerst weigerde de Nederlandse regering  het label in te voeren en nu is het niet in lijn met de eisen. Nederland ontving al eerder een waarschuwing van de Europese Commissie.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.