✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Lening voor woningisolatie moet gemakkelijker en goedkoper

Tegenwoordig zien steeds meer mensen in dat isolatie van hun (oude) woning veel voordelen oplevert. Denk aan energiebesparing, comfortverhoging en minder milieubelasting. Het laten uitvoeren van de isolatie kost echter geld. PvdA-kamerlid Nijboer zegt nu dat banken gemakkelijker extra geld moeten kunnen lenen aan mensen die hun woning willen isoleren.

Subsidie isolatie gemeenteNijboer geeft aan dat banken bij het verstrekken van een hypotheek meer kunnen lenen voor woningisolatie, bovenop het maximum te lenen bedrag. Zo wil de overheid isolatie stimuleren. Echter, banken bieden dit vaak niet aan en kaarten liever een dure, persoonlijke lening bij de klant aan.

Lagere rente op isolatielening

De PvdA heeft in een debat voorgesteld dat banken bij hypotheekgesprekken standaard de optie moeten aanbieden om isolatie mee te nemen in de financiering. Als dit gaat gebeuren, moet de rente voor een isolatielening lager gezet worden. Nu is de rente meer dan 5%, maar de hypotheekrente is minder dan 3%. De banken ontmoedigen isolatie op deze manier in plaats van dat ze het stimuleren.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.