Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is altijd een verstandige maatregel. De kosten zijn verrassend laag en de terugverdientijd bedraagt slechts een aantal jaren. Daarnaast levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Het is overigens een eenvoudige ingreep. Het neemt maar weinig tijd in beslag; binnen een dag zijn de werkzaamheden afgerond! Als het werk is uitgevoerd, ziet u bovendien nauwelijks aan de muren dat er isolatie is aangebracht.

Problemen in uw woning? Spouwmuurisolatie lost veel op!

  • Tocht
    Als u een ongeïsoleerde spouwmuur heeft, dan zult u waarschijnlijk last hebben van tocht in huis omdat er veel naden en kieren zijn waar de wind doorheen kan. Het gevolg: uw woning is in de winter lastig op een fijne temperatuur te krijgen, maar in de zomer is het juist erg warm. Door de spouwmuur te isoleren, zal uw tochtprobleem opgelost worden. De isolatiesystemen die door RegioIsolatie geadviseerd worden, zijn allemaal tochtvrij, naadloos en luchtdicht. Dat betekent dat echt elk kiertje gedicht kan worden en er geen tocht meer via de spouwmuur de woning in komt.

  • Kou
    Tocht en kou hangen met elkaar samen. Immers, wanneer u in de winter last heeft van tocht, zult u het ook koud hebben en de verwarming erg hoog moeten zetten. Isolatie zorgt ervoor dat tijdens de frisse maanden de warmte binnen blijft. Het is op die manier veel behaaglijker in uw woning. Bijkomend gevolg is een veel lagere energierekening, omdat u minder hard hoeft te stoken!

  • Schimmel
    Schimmel gedijt in vochtige ruimtes en vocht ontstaat bij een hoog vochtgehalte in de binnenlucht, in combinatie met een kouder binnenoppervlak van de constructie. Door de spouwmuur te isoleren, wordt de temperatuur van het binnenoppervlak verhoogd en zal er op muren minder snel schimmel ontstaan. Het is na de isolatie wel belangrijk om altijd te blijven ventileren. Op die manier zorgt u ervoor dat er geen condensatie ontstaat en dat schimmelvorming voorkomen wordt.

 

Hoe wordt spouwmuurisolatie eigenlijk aangebracht?

Als uw spouwmuur geschikt is voor isolatie, dan worden er meerdere gaatjes op kruispunten van voegen in de muur geboord. Via die gaatjes wordt het isolatiemateriaal ingeblazen danwel ingespoten, van beneden naar boven. De adviseurs van RegioIsolatie adviseren in principe over drie producten: SUPUR spuitschuim, Supafil inblaaswol en EPS parels. Welk materiaal bij u gebruikt gaat worden, hangt onder andere af van het soort spouwmuur dat u heeft, wat voor soort woning u heeft (ligging) en wat uw specifieke vraagstuk is.

Achteraf is nauwelijks zichtbaar dat de spouwmuur geïsoleerd is; de gaatjes in de muur worden goed en precies weggewerkt en het aanzicht van de gevel blijft gelijk. De werkzaamheden bij spouwmuurisolatie zullen nooit meer dan een dag in beslag nemen en u ondervindt vrijwel geen hinder.

Uw kosten en uw opbrengsten

Voor elke oude woning levert spouwmuurisolatie grote besparingen op. Een gemiddelde woning (niet op een hoek, met een gevel van 105 m2) zal 870 m3 minder gas verbruiken. Dit komt ongeveer overeen met een besparing van € 550,- per jaar. Het rendement, berekend door MilieuCentraal, is gelijk aan 12 procent rente op een spaarrekening.

De kosten voor het aanbrengen van de isolatie hangen af van de grootte van de spouwmuur en de materiaalkeuze. Het is in ieder geval zo: hoe groter de spouwmuuroppervlakte, hoe lager de prijs per m2. SUPUR spuitschuim is prijziger dan parels en wol. De reden hiervoor is dat met dit isolatiemateriaal veruit de hoogste isolatiewaarde in de spouwmuur bereikt kan worden.

 

Wist u dat er in veel provincies en gemeentes subsidie beschikbaar is voor het toepassen van energiebesparende maatregelen? Voor spouwmuurisolatie kunt u een subsidiebedrag ontvangen dat, als u gaat isoleren samen met uw buren, varieert van € 500,-. tot € 750,-. Alleen de spouwmuur isoleren kan al tegen een prijs die vaak lager uitvalt dan u verwacht, maar met een subsidie is isolatie van de spouwmuur nog aantrekkelijker.

Wilt u weten welke vorm van spouwmuurisolatie in uw woning het meeste oplevert? Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs bij u thuis!