Waarom dakisolatie?

Dakisolatie betekent energie en kosten besparen, een verhoogd wooncomfort en groener wonen en leven. Er is namelijk sprake van minder uitstoot van CO2 en gas en minder vervuiling. Dat is beter voor het milieu.

Problemen in uw woning? Dakisolatie lost veel op!

  • Warmteverlies
    Warmte gaat altijd naar boven. Via niet geïsoleerde dakwanden gaat deze kostbare warmte snel verloren. Het kan gaan om zelfs 30% van alle warmte in uw woning! Zo’n groot verlies is onnodig, slecht voor het milieu en kost veel. Door het dak van uw woning te isoleren, gaat u warmteverlies in de winter tegen, maar ook erg hete ruimtes in de zomer. Dakisolatie gaat dus niet alleen het ontsnappen van warmte tegen, maar zorgt tegelijkertijd voor een verhoogd wooncomfort (in de hete maanden).

  • Vocht
    In een woning waarin het dak niet geïsoleerd is, zullen vaak vochtproblemen optreden. Doordat de schil van het huis relatief koud is, zal vocht uit de lucht in de woning condenseren op het dak. Vocht trekt namelijk altijd naar het koudste punt. Gevolgen van vocht: schimmel en soms zelfs natte dakwanden. Isolatie maakt het dak warmer en zorgt er op die manier voor dat vocht daar niet naartoe kan trekken.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Een schuin dak kan vanaf zowel de binnen- als de buitenzijde geïsoleerd worden. Bij daken zonder binnenbekleding kan een voeg- en naadloze isolatielaag van PUR-schuim (Isofekt®PLUS) worden aangebracht. Zo wordt het dak in één handeling geïsoleerd en afgedicht. Een andere manier van binnenzijde-isolatie is de isolatiezakkenmethode. Dit houdt in dat onze isolatiespecialist isolatiezakken tussen de dakspanten van het dak aanbrengt en het isolatiemateriaal inblaast. De zakken passen zich aan de spanten aan. Als er een binnenbekleding aanwezig is of als die moet worden aangebracht, kan het isolatiemateriaal ook direct worden ingeblazen. Alle methodes zijn effectief en zijn ook voor moeilijk toegankelijke plaatsen geschikt.

Bij dakisolatie aan de buitenzijde wordt de oppervlakte onder de verwijderde dakpannen van een isolatielaag voorzien. De dakpannen worden – voor zover ze niet moeten worden vervangen – vervolgens weer teruggeplaatst. Ook bij de buitenzijde van het dak is isoleren met de inblaastechniek mogelijk. Het isolatiemateriaal wordt met inblaasslangen in de holle ruimte tussen het dakbeschot en de binnenzijde van het dak aangebracht.

Bijlage-dakdekkers-bovenste-helft-A4.jpg

Maak direct een afspraak met een van onze regionale isolatieadviseurs

Maak een afspraak met een isolatieadviseur bij u thuis en u weet uw voordeel en welke mogelijkheden het beste zijn voor uw woning!