Waarom kruipruimte-isolatie?

De voornaamste reden voor kruipruimte-isolatie (of ook wel: bodemisolatie) is een vochtprobleem rondom uw vloer. Als een kruipruimte niet geïsoleerd is, is deze vaak erg vochtig. Het gevolg hiervan is dat schimmel zich snel kan vormen en dat de vloer koud aanvoelt. Na de kruipruimte-isolatie zult u merken dat het minder tocht in huis en dat er geen vocht meer vanuit de kruipruimte de woning intrekt. Ook nare geuren worden tegengegaan en het zal gelijkmatiger warm zijn.

Vloerisolatie wordt door onze isolatie-experts vaker aangebracht dan kruipruimte-isolatie. Dit komt vooral omdat vloerisolatie voor meer wooncomfort zorgt en een grotere energiebesparing! Met kruipruimte-isolatie gaat er namelijk nog warmte verloren via ventilatiegaten en wanden van de kruipruimte. Als u echter een groot vochtprobleem heeft, is kruipruimte-isolatie voor u aan te raden. Isolatie van de kruipruimte lost het vochtprobleem veel effectiever op, omdat het isolatieproduct het vocht als het ware wegtrekt.

Problemen in uw woning? Kruipruimte-isolatie lost veel op!

  • Vocht
    De grootste ergernis die mensen in woningen zonder kruipruimte-isolatie ervaren is vocht in de kruipruimte. Dit is een vervelend probleem en bovendien ongezond. Vocht kan bijvoorbeeld leiden tot schimmel. Door de kruipruimte te isoleren, wordt damp vanuit de kruipruimte tegen gehouden en heeft u geen last meer van vochtproblemen. Daarnaast is de vloer niet meer het koudste gedeelte in uw huis. Als u uw kruipruimte niet geïsoleerd heeft, trekt vocht richting de vloer (vooral met dubbel glas) omdat vocht altijd naar de koudste plek in huis gaat.

  • Tocht
    Een ongeïsoleerde kruipruimte bevat koude lucht, is vaak tochtig en zorgt ervoor dat die tocht ook de woning intrekt. Gevolg: het is lastig om het tijdens de koude maanden echt warm te krijgen in huis. Kruipruimte-isolatie zorgt ervoor dat de kruipruimte warmer wordt en dat u geen koude toch meer via de vloer opmerk
    t.

 

Hoe wordt de kruipruimte-isolatie eigenlijk aangebracht?

Voordat er geïsoleerd kan worden, moet onze specialist weten hoe uw kruipruimte eruit ziet. Zo kan hij precies bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. De specialist meet hoeveel ruimte er is onder de vloer, hoe uw kruipruimte er verder uitziet en hoe vochtig de kruipruimte is. Aan de hand van dit eerste onderzoek kan de specialist bepalen welk isolatiemateriaal er het best ingezet kan worden: EPS parels, chips of schelpen.

Kruipruimte-isolatie.jpg

Als uw kruipruimte geschikt wordt bevonden, kan er gestart worden met isoleren. Kruipruimte-isolatie betekent dat de bodem van de kruipruimte, dus niet de onderzijde van uw vloer, geïsoleerd wordt en wordt om die reden ook wel bodemisolatie genoemd. Parels, chips en schelpen worden allemaal met behulp van grote slangen ingeblazen via het kruipluik.

Elk materiaal vormt een gelijkmatige isolatielaag en is specifiek geschikt voor vochtige ruimtes. De kruipruimte-isolatie zorgt ervoor dat de bodem van de kruipruimte kouder is dan de ruimtes daarboven. Het vocht in de kruipruimte zal hierdoor naar de bodem van de kruipruimte trekken (want dit is de koudste plek) en niet meer naar uw begane grondvloer. Isolatie van de kruipruimte kan binnen enkele uren al afgerond worden.

Is er in uw woning geen kruipluik of kruipruimte aanwezig of is uw kruipruimte niet geschikt? Dan kunt u kiezen voor vloerisolatie bovenop de vloer. Het isolatieschuim of –wol wordt dan rechtstreeks op de vloer gespoten. Eventuele leidingen op de vloer worden als het ware ingepakt. Na een paar minuten is de isolatielaag droog en verder vloerafwerking kan vrijwel meteen gelegd worden. Bovenvloerse isolatie is vaak binnen een dag toegepast.

Kruipruimte-isolatie is in veel situaties een eenvoudig en snel uit te voeren vorm van isolatie en de prijs valt vaak heel erg mee! Maak daarom een afspraak met een van onze isolatieadviseurs bij u thuis en u weet direct de mogelijkheden voor uw huis!