Waarom vloerisolatie?

Vloerisolatie geeft extra comfort, doordat er geen kou optrekt vanaf de vloer. U zult merken dat koude voeten verleden tijd zijn. Door de vloer te isoleren met het juiste isolatiemateriaal, zult u ook direct flink kunnen besparen op uw stookkosten!Kortom: als u eenmaal vloerisolatie heeft, wilt u niet meer zonder!

Problemen in uw woning? Vloerisolatie lost veel op!

 • Vocht
  Het grootste probleem dat mensen zonder geïsoleerde vloer ervaren is ongetwijfeld vocht in de omgeving van de begane grondvloer. Een vochtige ruimte is niet aangenaam en zelfs ongezond! Huisstofmijt bijvoorbeeld zoekt de vochtige plekken in huis op. Als u gevoelige luchtwegen heeft, zult u dit merken aan irritatie aan uw luchtwegen of zelfs kortademigheid. Vloerisolatie gaat vocht in uw woning tegen.

 • Schimmel
  Vocht kan ook leiden tot schimmel en dat wilt u natuurlijk ook niet! Door vloerisolatie zult u geen vocht meer op en rondom de vloer hebben. De isolatie houdt namelijk damp vanuit de kruipruimte tegen en dus ontstaan er daar geen vochtproblemen meer. Ook is de vloer
  niet meer het koudste oppervlakte in de woning; zonder vloerisolatie trekt vocht richting de vloer (vooral met dubbel glas) omdat vocht altijd te vinden is op de koudste plek in huis.

 • Warmteverlies
  Een niet geïsoleerde vloer zorgt voor een verlies van 10 tot 15% warmte. Gevolg: het is niet behaaglijk in huis en er wordt veel gestookt om het toch een beetje warm te krijgen. Dat is jammer van de energie en de kosten, maar het is gelukkig eenvoudig tegen te gaan! Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden en dat u zelfs met blote voeten geen koude voeten meer heeft!

 • Tocht vanuit de kruipruimte
  Als de vloer niet geïsoleerd is, kan er door naden en kieren van buiten koude lucht uw woning binnenstromen. Hierdoor zult u het nooit echt warm krijgen. Sommige kiertjes weet u misschien niet eens te zitten, zoals in de meterkast en bij de kruipruimte. Met de isolatiematerialen van RegioIsolatie worden alle naden en kieren gedicht. U zult direct geen tocht meer voelen na het isoleren van de vloer. Tocht kan eenvoudigweg uw woning niet meer in!

 

Hoe wordt vloerisolatie eigenlijk aangebracht?

Voor de isolatiespecialist is het van belang om eerst in kaart te brengen hoe uw kruipruimte eruit ziet, voordat er geïsoleerd wordt. Hij bekijkt hoe vochtig uw kruipruimte is, hoeveel ruimte er onder de vloer is en wat uw precieze redenen zijn voor de vloerisolatie. Uw wensen zijn namelijk belangrijk voor de isolatiespecialist omdat dit een belangrijke rol speelt bij het bepalen van welk isolatiemateriaal hij inzet: minerale wol (Dossolan Thermique) of spuitschuim (Isofekt®PLUS).

Isolatie van de vloer via de kruipruimte

Als uw kruipruimte geschikt is, dan kan de vloerisolatie aangebracht worden. De isolatie-expert zal via het kruipluikje naar beneden gaan en daar de isolatie aan de onderzijde van de vloer met de spray-/spuitmethode aanbrengen. De werkzaamheden nemen bij een gemiddelde woning slechts een halve dag in beslag.

Geen kruipruimte of is die ongeschikt?

Heeft u geen kruipruimte of kruipluik of is uw kruipruimte niet geschikt? Dan kan er ook bovenop de vloer geïsoleerd worden. Vaak wordt dit ingezet als methode bij nieuwbouw, maar ook bij na-isolatie levert het veel voordelen op. Met deze methode wordt de isolatie rechtstreeks bovenop de draagvloer gespoten. Als de gewenste dikte is bereikt en alle naden en kieren gedicht zijn, wordt er gestopt met isolatie spuiten.

Alle leidingen die op de vloer liggen, worden vanwege het spuiten van isolatie als het ware ingepakt met schuim dan wel wol. De isolatielaag is na een paar minuten al droog. Verdere vloerafwerking zoals vloerverwarming, kan vrijwel meteen gelegd worden. Een goede afwerking is bijvoorbeeld een dunne cementdekvloer. Isoleren bovenop de vloer is vaak binnen één dag al afgerond.

Als u uw vloer wilt isoleren zal eerst uw situatie ter plaatse moeten worden bekeken.
Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs bij u thuis!