✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Ventilatie van levensbelang

Zelfs als ventilatiesystemen voldoen aan de huidige regelgeving, biedt dit geen garantie op een goede luchtkwaliteit in verblijfsruimtes in woningen. Dat is de belangrijkste conclusie uit een grootschalig onderzoek naar de luchtkwaliteit en energieprestatie van woningventilatiesystemen in Nederland.

Een goede luchtkwaliteit is van groot belang. Met een slechte luchtkwaliteit in huis kunnen mensen ziek worden en zijn er meer astmaklachten en allergieën. Een fris binnenklimaat wordt bereikt door het bewust onderhouden van het ventilatiesysteem in de woning.

Isolatie en ventilatie betekent gezond leven

Ventilatie isolatieDoordat nieuwbouwwoningen luchtdicht zijn en ook steeds meer oudere woningen goed geïsoleerd worden, worden luchtstromen van binnen naar buiten en andersom geminimaliseerd. Het is daarom belangrijk dat de woning goed geventileerd wordt. Op die manier is de lucht in huis altijd schoon en fris. De luchtvochtigheid gaat door ventilatie omlaag en dat is belangrijk, want een vochtig klimaat is het ideale klimaat voor schimmels en huisstofmijt en dit betekent een ongezonde leefruimte.

Stookkosten besparen

Er zijn mensen die denken dat het veel energie kost om hun (luchtdichte) woning constant te ventileren. Het tegendeel is waar: er worden juist stookkosten bespaard! Het verwarmen van een woning met een vochtig binnenklimaat kost namelijk meer energie dan het verwarmen van een woning die van binnen droog is, omdat droge lucht sneller opwarmt dan vochtige lucht.

Ventilatie betekent kortom:

  • Gezond binnenklimaat
  • Lagere luchtvochtigheid
  • Minder stookkosten

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan voor isolatie en ventilatie!

Benieuwd naar een adviesgesprek?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op over een afspraak!

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.