Isolatiebedrijf Utrecht

Wilt u uw woning laten verduurzamen door een isolatiebedrijf in Utrecht? Kies dan eens voor Regio Isolatie. Wij zijn al jaren dé isolatiespecialist van Utrecht en voorzien uw huis daardoor in een handomdraai van vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Deze isolerende maatregelen verhogen niet alleen het wooncomfort, maar zorgen er ook voor dat u tijdens de wintermaanden aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening. Iets dat anno 2022 voor veel huishoudens wenselijk is vanwege torenhoge gasprijzen. Met het isoleren van uw woning verbruikt u minder gas en bent u direct een stuk milieuvriendelijker bezig. Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en maak kennis met de expertise van de specialisten op het gebied van isolatie in Utrecht!

Isolatiebedrijf Utrecht

Het belang van goede isolatie

Steeds meer huishoudens in Nederland hebben sinds het najaar van 2021 te maken met energie armoede. Dit is een begrip die regelmatig voorbijkomt in de krant, televisie en sociale media. Met energie armoede worden de huishoudens bedoeld die uit angst voor een hoge energierekening niet meer de kachel gebruiken. Ondanks deze uitzonderlijke gevallen, heeft niet iedereen in Nederland te maken met energie armoede. Wel voelen veel huishoudens inmiddels de gevolgen van de stijgende gasprijzen in hun portemonnee. Om deze torenhoge energierekening drastisch te verminderen is het te adviseren om uw woning binnenkort te isoleren. Dit zorgt ervoor dat het altijd aangenaam warm is in huis en u dus minder gas gaat verbruiken. Op de lange termijn bespaart u hiermee honderden euro’s op uw energierekening. Iets dat tegenwoordig een zegen is voor veel huishoudens.

Spouwmuurisolatie in Utrecht

Een effectieve manier om flink op uw energierekening te besparen, is door te beginnen met spouwmuurisolatie. Bij deze isolerende maatregel vullen onze isolatiespecialisten de spouw van uw woning met isolatiemateriaal. Dit wordt gedaan door een kleine opening in de muur te maken om vervolgens het isolatiemateriaal naar binnen te spuiten. Hiermee wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur volledig opgevuld. Heeft u een oudere woning? Dan is het belangrijk om te weten dat de spouw nauwelijks geïsoleerd is en daardoor de warme lucht gemakkelijk via de muren kan ontsnappen. Om dit te voorkomen is spouwmuurisolatie een uitstekende oplossing. Hiermee bespaart u uiteindelijk tot wel €650 per jaar. In Utrecht heeft Regio Isolatie al veel huishoudens mogen verblijden met spouwmuurisolatie. 

woning isoleren
Isolatiebedrijf Utrecht

Dakisolatie in Utrecht

Het is bij veel huishoudens inmiddels bekend dat de warme lucht in huis naar boven trekt. Dit is ontzettend prettig voor de vogels, maar u heeft hier helemaal niets aan. Om te voorkomen dat u voor niets stookt is het belangrijk om te investeren in dakisolatie. Bij deze isolerende maatregel wordt er isolatiemateriaal aangebracht aan de binnen- of buitenkant van uw dak. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht niet meer kan wegtrekken, waardoor het wooncomfort aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er tegenwoordig verschillende vormen dakisolatie zijn. Welke vorm het beste geschikt is voor uw woning, is onder andere geheel afhankelijk van uw woonsituatie. De isolatiespecialisten van Regio Isolatie adviseren u hierover graag en helpen u bij het voorkomen van een warmteverlies van 30%.

Vloerisolatie in Utrecht

Heeft u regelmatig last van koude voeten? Dan is uw slecht geïsoleerde vloer hiervan de boosdoener. Bij Regio Isolatie hebben wij al jaren ervaring met het aanbrengen van vloerisolatie in Utrecht. Hierbij leggen wij isolatiemateriaal aan de onderkant van uw vloer, waardoor de koude lucht uit de kruipruimte niet meer naar binnen kan trekken. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat uw woning in de zomer koeler is en in de winter warmer. Hiermee verhoogt het wooncomfort en bespaart u bovendien gemiddeld zo’n €200 per jaar aan gas. Bij vloerisolatie is het wel belangrijk om te onthouden dat uw kruipruimte toegankelijk en minstens 40 centimeter hoog moet zijn.

vloerisolatie

Ontvang subsidie voor isolatie Utrecht

Het verduurzamen van een woning wordt door veel Nederlanders nog steeds gezien als een flinke investering. Dit is niet zo vreemd aangezien zonnepanelen, isolatiematerialen en een warmtepomp niet goedkoop zijn. Hierdoor is het volkomen te begrijpen dat u wellicht niet voldoende financiële middelen heeft om het verduurzamen te bekostigen. Om u hierbij te helpen heeft de Nederlandse overheid meerdere subsidies bedacht. Het is mogelijk om hierop aanspraak te maken wanneer u ten minste twee isolerende maatregelen laat uitvoeren. Dit mag bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie zijn. Met de subsidies voor isoleren is het dus mogelijk om uw woning in Utrecht te verduurzamen!

Regio Isolatie is uw isolatiebedrijf in Utrecht

Overweegt u om binnenkort uw woning te laten isoleren door een isolatiebedrijf in Utrecht? Kies dan eens voor Regio Isolatie. Wij hebben jaren aan ervaring en kunnen daardoor behalve vloerisolatie uw woning ook voorzien van gevelisolatie of kruipruimte isolatie. Hiermee ervaart u een beter wooncomfort en wordt uw energierekening aanzienlijk lager. Daarnaast krijgt u bij ons standaard 10 jaar garantie op de geleverde isolerende maatregelen. Ontstaan er in de loop der jaren onverwachts gebreken? Dan komen onze isolatiespecialisten dit geheel kosteloos repareren. Met al deze voordelen is Regio Isolatie inmiddels een geliefd isolatiebedrijf in Utrecht. Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoeveel u kunt besparen met isolatie.