Isolatiebedrijf Overijssel

Woont u in Overijssel en wilt u binnenkort uw woning laten isoleren door een professioneel isolatiebedrijf? Kies dan eens voor Regio Isolatie. Wij zijn al jaren dé isolatiespecialist in de provincie Overijssel en helpen u graag om uw huis te verduurzamen. Sinds het najaar van 2021 heeft iedereen in Nederland namelijk te maken met snel stijgende gasprijzen. Hierdoor is het goed isoleren van uw woning belangrijker dan ooit tevoren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de warme lucht langer blijft hangen, maar ook dat u minder gas gaat verbruiken. Onze isolatiespecialisten adviseren u hierover graag en helpen bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en maak binnenkort kennis met de experts op het gebied van isoleren in Overijssel. 

Isolatiebedrijf Overijssel

Waarom kiezen voor isolatie?

Steeds vaker komt het begrip energie armoede in het nieuws. Dit is niet zo vreemd aangezien er honderden huishoudens in Nederland zijn die moedwillig in de wintermaanden de kachel niet durven te gebruiken. De voornaamste reden hiervoor zijn de torenhoge gasprijzen. Natuurlijk heeft niet iedereen last van energie armoede, maar de toenemende energierekening doet bij iedereen pijn in de portemonnee. In zeer korte tijd zijn immers de gasprijzen verdubbeld. Om uw energierekening lager te krijgen is het isoleren van uw woning in Overijssel een uitstekend idee. Hiermee blijft de warmte langer hangen, waardoor u minder gas gaat verbruiken. Hiermee bespaart u uiteindelijk honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Wanneer laat u uw woning isoleren door een professioneel isolatiebedrijf uit Overijssel? 

Spouwmuurisolatie in Overijssel

Om het warmteverlies in uw woning aanzienlijk terug te dringen is het te adviseren om te beginnen met spouwmuurisolatie. Bij deze isolerende maatregel wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de spouw van uw huis. Hiermee bedoelden wij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur die oorspronkelijk bedoeld is om vocht tegen te houden. Toch blijkt uit de praktijk dat de spouw nauwelijks isoleert, waardoor spouwmuurisolatie een goede investering is. Hiermee bespaart u tot wel €650 op uw energierekening. Daarnaast staat het isoleren van de spouw erom bekend dat het een kleine ingreep is waar u nauwelijks overlast van heeft.  

woning isoleren
vloerisolatie

Vloerisolatie in Overijssel

Wist u dat het hebben van koude voeten in huis grotendeels komt door een slecht geïsoleerde vloer? Wanneer de vloer nauwelijks is voorzien van isolatie, dan kan de koude lucht vanuit de kruipruimte gemakkelijk door uw vloer trekken. Dit zorgt ervoor dat de vloer in de winter ijskoud aanvoelt. Om het wooncomfort te verhogen is vloerisolatie van Regio Isolatie een uitstekend idee. Onze specialisten brengen hierbij isolatiemateriaal aan op de onderkant van uw vloer. Hiermee wordt voorkomen dat de warme lucht wegtrekt via de vloer. Dit bespaart u uiteindelijk zo’n €200 per jaar aan gas. Wel is het bij vloerisolatie belangrijk om te onthouden dat uw kruipruimte toegankelijk en minstens 40 centimeter hoog moet zijn.

Dakisolatie in Overijssel

De meest energiebesparende maatregel voor uw woning in Overijssel is toch wel dakisolatieHet is immers algemeen bekend dat de meeste warmte in huis verloren gaat via het dak. Dit is harstikke leuk voor de vogeltjes, maar u heeft hier niets aan. Door te kiezen voor dakisolatie wordt het warmteverlies gemakkelijk voorkomen. Bij deze isolerende maatregel wordt er namelijk isolatiemateriaal aangebracht aan de binnen- of buitenkant van uw dak, waardoor de warme lucht niet meer kan ontsnappen. U merkt direct dat de gevoelstemperatuur hierdoor in uw huis verbeterd is. Door dakisolatie te laten plaatsen door een isolatiebedrijf uit Overijssel kunt u een warmteverlies van zo’n 30% voorkomen. Dit levert een besparing van honderden euro’s per jaar op! 

Isolatiebedrijf Overijssel

Subsidie voor isolatie in Overijssel

Beschikt u niet over voldoende financiële middelen om uw woning te laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Overijssel? Dan adviseren wij u graag over alle mogelijkheden die er zijn voor de subsidies voor isolatie. De Nederlandse overheid probeert sinds enkele jaren het verduurzamen van woningen te stimuleren en biedt daardoor verschillende subsidies aan. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u minstens twee energiebesparende maatregelen combineren. Een goed voorbeeld hiervan is spouwmuurisolatie en dakisolatie. Dankzij deze subsidies is het mogelijk om uw woning in Overijssel te isoleren. 

Regio Isolatie is hét isolatiebedrijf van Overijssel

Wanneer u binnenkort uw woning wilt isoleren, dan is Regio Isolatie de beste keuze op het gebied van isolatie in Overijssel. Naast spouwmuur-, dak- en vloerisolatie kunnen wij u ook helpen met kruipruimte-isolatie of gevelisolatie. Plan nu vrijblijvend een gratis isolatie-adviesgesprek in en ontdek hoeveel u met isolatie kunt besparen op uw energierekening!