✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis 2020

Iedere woningeigenaar die voor minimaal 2 grote isolatiemogelijkheden kiest komt in aanmerking voor deze subsidie. In totaal is er een budget van 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Naar verwachting zal dit bedrag snel worden verbruikt dus wees er snel bij om van deze subsidie te profiteren.

Wat houdt de nieuwe subsidie regeling in?

Veelgestelde vragen over subsidie

Voor welke isolatiemaatregelen kan ik subsidie krijgen?

De energiebesparende isolatiemaatregelen zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en isolerend glas. Om aanspraak te maken op de subsidie zullen er minimaal 2 van deze maatregelen opgepakt moeten worden. Benieuwd welke maatregelen voor u het interessantst zijn? Vraag gerust een advies aan of neem zelf contact op.

 

Aan welke eisen moet mijn woning voldoen voor het aanvragen van subsidie?

Voor het aanvragen van de subsidie zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Allereerst kan alleen de eigenaar én bewoner kan de subsidie aanvragen, dit kan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Verder is belangrijk dat voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Voor de woning geldt dat er een minimum aantal vierkante meters per maatregel moet zijn. Hiervoor zijn er per woningtype en maatregel eisen aangesteld. Wanneer u niet precies weet uit hoeveel vierkante meters uw spouwmuur of dak bijvoorbeeld bestaat dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs die u daarbij graag helpen.

Minimum oppervlak per isolatiemaatregel voor subsidie:

 

Isolatiemaatregel

Vrijstaande woningen Hoekwoningen/

Twee-onder-een-kapwoningen

 

Tussenwoningen

 

Etagewoningen

Spouwmuurisolatie 50 m² 33 m² 15 m² 13 m²
Dakisolatie 57 m² 38 m² 31 m² 15 m²
Vloerisolatie 44 m² 32 m² 27 m² 20 m²
Gevelisolatie 55 m² 40 m² 18 m² 13 m²
Bodemisolatie 44 m² 32 m² 27 m² 20 m²

Naast het aantal vierkante meters is de minimale isolatiewaarde per maatregel ook van belang. U kunt alleen subsidie krijgen voor maatregelen met een redelijke isolatiewaarde. Ook hiervoor zijn per isolatiemaatregel voorwaarde gesteld. Deze waarde wordt uitgedrukt in de zogeheten Rd-waarde. Dit betekent in hoeverre het isolatie materiaal in staat is warmte binnen te houden en kou te weren.  Hoe hoger de waarde, hoe beter de warmteweerstand is. In onderstaand overzicht zijn de isolatiewaarden per maatregel te vinden.

Isolatiemaatregel Isolatiewaarde
Spouwmuurisolatie minimale Rd-waarde 1,1 [m2 K/W]
Dakisolatie minimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
Gevelisolatie minimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
Vloerisolatie minimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
Bodemisolatie minimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]

Bij RegioIsolatie werken we altijd met de beste materialen voor de hoogste isolatiewaarde. Benieuwd wat voor isolatiewaarde wij kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan of neem contact op.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor het isoleren van mijn woning?

Dat hangt af van de grootte van het oppervlak dat u wilt isoleren. Met de regeling van Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) krijgt u subsidie per vierkante meter voor elke isolatiemaatregel:

Isolatiemaatregel Subsidie per m2
Spouwmuurisolatie € 5,00
Dakisolatie € 20,00
Gevelisolatie € 25,00
Vloerisolatie € 7,00
Bodemisolatie € 4,00

Er is een totaal bedrag van 84 miljoen euro vrijgesteld voor energiebesparende maatregelen. Naar alle waarschijnlijkheid is de pot vóór december/februari leeg. Wees er dus op tijd bij! De officiële datum wanneer de subsidie stopt, mocht het bedrag nog niet volledig zijn verbruikt, is 31 december 2020.

Voorbeeld van subsidie tussenwoning

Wanneer u voor vloerisolatie kiest met een totale oppervlakte van 35 m², dan kunt u een subsidie ontvangen van € 245 (€ 7x35m²). Vanwege het feit dat er voor 2 maatregelen gekozen moet worden dan zult u bijvoorbeeld ook de spouwmuur kunnen laten isoleren. Met een totaal oppervlakte van 30 m² ontvangt u €150 subsidie (€5x30m²). Als u ervoor kiest om deze maatregelen uit te voeren zal u een totale subsidie van € 395 ontvangen. De aantal vierkante meters en daarmee de bedragen zijn afhankelijk van de situatie en zouden daarin verschillend zijn voor uw eigen woning.

Wat moet ik doen voor het aanvragen van isolatie subsidie?

Voor het aanvragen van subsidie kunnen woningeigenaren vanaf 2 september 2019 terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voordat u kunt beginnen met het aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Algemene voorwaarden subsidie aanvraag

 • U bent in het bezit van een geldig Burgerservicenummer (BSN);
 • De woning is uw eigendom én hoofdverblijf, of wordt uw hoofdverblijf na renovatie;
 • Voor de betreffende woning is nog niet eerder een SEEH-subsidie verstrekt;
 • U laat minstens 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren;
 • U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn;
 • De subsidie geldt alleen voor maatregelen die zijn uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019, maatregelen die voor die datum zijn uitgevoerd komen niet in aanmerking voor subsidie;
 • De subsidie regeling betreft alleen bestaande woningen. Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft of een nieuwe aanbouw ontvang u geen subsidie;
 • U laat alle maatregelen uitvoeren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. RegioIsolatie is een gecertificeerd bedrijf die voldoet aan alle kwaliteitseisen;
 • Het is niet toegestaan dat de eigenaar én/of de bewoner zelf de maatregelen uitvoert.

Voorwaarden uitvoerdersformulieren

Naast de voorwaarden voor de eigenaar en bewoner zijn er ook vereisten aan het uitvoerderformulier. Deze moet worden ingevuld door het gecertificeerde bedrijf en via het portaal van het RVO ingediend worden.

 • Bij uw aanvraag voegt u één of meer uitvoerdersformulieren.
 • Op de uitvoerdersformulieren staat nauwkeurig aangegeven hoeveel vierkante meters zijn uitgevoerd van de maatregelen en daarbij of aan alle voorwaarden en kwaliteitseisen is voldaan, zoals de juiste isolatiewaarden (Rd-waarde)
 • Bij de uitvoeringsformulieren voegt u foto's waarop duidelijk te zien is dat de maatregelen zijn uitgevoerd. De bouwbedrijven zijn ervoor verantwoordelijk dat ze deze foto's vóór het indienen van de aanvraag bij u aanleveren.
 • Zijn de maatregelen aan de woningen door meerdere bouwbedrijven uitgevoerd? Dan laat u elk bouwbedrijf het uitvoerdersformulier invullen voor de maatregel(en) die dat bedrijf heeft uitgevoerd.
 • U bent er als aanvrager voor verantwoordelijk dat alle uitvoerende bouwbedrijven de uitvoerdersformulieren naar waarheid, volledig en leesbaar invullen en ondertekenen.

Waarom isoleren?

Met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen profiteert u niet alleen van minder kosten op de energierekening maar geniet u ook van een optimale wooncomfort, de waarde van de woning zal stijgen, er zullen minder problemen optreden in de woning zoals vocht en u maakt de juiste keuze om milieuvriendelijker te gaan wonen.

Meer weten over de subsidie of isolatie?

Gelijk beginnen aan uw subsidieaanvraag? Vul nu het formulier aan de rechterkant in en u ontvangt van ons advies op maat. Hierdoor kunt u gelijk inzicht krijgen wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie.

Advies aanvragen

Advies over subsidie voor uw situatie?

Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt een van onze adviseurs contact met u op.

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.