✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Isolatie in Nederland gaat te langzaam

Nederland isoleert te langzaam. Als we in het huidige tempo door gaan, duurt het nog zeker 31 jaar voordat alle huizen in ons land geïsoleerd zijn. Als alle huizen zijn geïsoleerd, daalt het totale gasverbruik in Nederland met 50%.

Natuur & Milieu heeft onderzoek verricht naar de stand van zaken rondom isolatie in ons land. Een volledig geïsoleerde woning realiseert bijna 550 euro per jaar op de energierekening. Voor heel Nederland is dit jaarlijks maar liefst 4 miljard euro.

Het isolatietempo mag van ruim driekwart van de bevolking veel sneller. Toch gaat het niet snel genoeg. Isolatie blijkt niet in de top 3 te zitten van duurzame maatregelen die getroffen worden. Volgens T. Koek, woordvoerder campagnes van Natuur & Milieu missen veel mensen de grote klappers. “Met spouwmuur-, vloer- en dakisolatie spaar je honderden euro’s per jaar uit!”

De voordelen van isoleren

We moeten volgens haar sneller isoleren om de Europese klimaatdoelstellingen te halen: in 2050 willen we niet meer dan 2 graden temperatuurstijging in de wereld toestaan. “Als de Nederlandse overheid deze doelstelling serieus neemt, moeten in Nederland vrijwel alle woningen voor 2035 van het gas af. Als we niet snel starten met isoleren, halen we dit niet”, aldus Koek. “Bovendien is isoleren drie keer goed: voor je portemonnee, voor je wooncomfort en voor het milieu.”

Bron: Duurzaam Nieuws

Een adviesgesprek bij u thuis?

Bent u benieuwd naar wat isolatie voor uw energierekening kan betekenen? En wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een adviesgesprek aan. Eén van onze regionale isolatieadviseurs komt dan bij u thuis om u alles te vertellen over woningisolatie en presenteert u een passende vrijblijvende offerte.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.