✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Hoger energielabel beter voor verkoop woning

Een hoger en groener energielabel heeft effect op de verkoopprijs van een huis. Dat is uit recent onderzoek naar voren gekomen.

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) koppelden TIAS-onderzoekers data uit 2015 over woningverkoop aan informatie over energielabels. Het blijkt dat woningen met een goed energielabel vorig jaar werden verkocht met een premie vanWoning energielabel € 7.000,-. Een G label daarentegen drukte de verkoopprijs met ruim € 29.000,-. Een groener label zorgt naast een betere verkoopprijs ook nog eens voor een snellere verkoop.

Om het prijseffect zorgvuldig te meten zijn correcties gemaakt voor prijsbepalende woningkenmerken zoals locatie, oppervlakte en leeftijd van de woning.

Achtergrond energielabel

In 2015 kregen alle woningen een voorlopig energielabel dat eigenaren bij verkoop en verhuur moeten omzetten naar een definitief energielabel. De onderzoekers zien dat de invoering van het energielabel een vlucht heeft genomen. Had in 2014 ongeveer 15% van de verkochte woningen een label, in 2015 was dat al 76%.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.