✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Gebouwen niet bestand tegen aardbevingen

Basisschool isoleren aardbevingBegin deze maand zijn leerlingen van twee basisscholen in Loppersum tijdelijk in noodlokalen ondergebracht. Deze voorzorgsmaatregel is getroffen omdat hun scholen mogelijk niet veilig zijn bij eventuele zwaardere aardbevingen in de toekomst. De basisscholen moeten daarom snel versterkt worden.

Loppersum ligt midden in het Groningse aardbevingsgebied. In totaal worden 3000 woningen en gebouwen bouwkundig versterkt. Uit voorzorg zijn er al schoorstenen van de scholen afgehaald. De kans dat er zwaardere bevingen komen, is aanwezig volgens nieuw onderzoek. Onderzoekers van de NAM en Shell komen tot de conclusie dat de kans dat de komende acht jaar Groningen wordt getroffen door een zwaardere aardbeving dan die van augustus 2012 bij Huizinge ongeveer 50 % is.

Een sterke muur met SUPUR

Eén van de mogelijkheden van het versterken van zowel scholen als woningen is spouwmuurisolatie met SUPUR. Deze isolatiemaatregel zorgt ervoor dat de spouwmuur tot wel vier keer zo sterk wordt. De isolatie zorgt namelijk voor een versteviging van de muur, omdat er een hechting ontstaat tussen binnen- en buitenmuur. (Lees hier en hier meer over SUPUR)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor isolatie in het aardbevingsgebied? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag! Als u woonachtig in Slochteren bent, kunt u nu deelnemen aan isolatiecollectief Slochteren.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.