✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

FAQ

Ik heb een adviesgesprek via de site aangevraagd. Wat gebeurt er nu?

Een binnendienstmedewerker neemt binnen enkele dagen telefonisch contact met u op. We geven alvast een simpel telefonisch advies, om de mogelijkheden te inventariseren. Is isolatie in uw woning mogelijk, dan kunt u besluiten een adviesgesprek bij u thuis in te plannen. Dit gebeurt direct in het telefoongesprek. Op de afgesproken datum komt de adviseur bij u langs.

Hoe ziet het adviesgesprek eruit?

Voor een adviesgesprek is het noodzakelijk dat de adviseur bij u thuis langs komt. Op deze manier kan hij een aantal bouwkundige aspecten van de woning bekijken. De adviseur zal eerst aan de keukentafel kennis met u maken en uw wensen en behoeftes achterhalen. Daarna zal hij de woning onderzoeken. Na de inspectie van de woning zullen wij u adviseren welk product en welk systeem het beste is.

Bij spouwmuurisolatie: de adviseur boort een gaatje in de buitenmuur en bekijkt met een endoscoop of de spouwmuur geschikt is voor isolatie. Tevens worden andere elementen van de spouw en gevel bekeken.

Bij vloerisolatie: de adviseur kijkt onder de vloer om te bekijken of er ruimte is en of de vloer goed toegankelijk is. Tevens worden andere elementen van de vloer bekeken.

Bij dakisolatie: de adviseur gaat samen met u het dak bekijken en beoordelen hoe de dakconstructie eruit ziet.

Hoe kan ik opdracht geven?

U kunt opdracht geven door de offerte te ondertekenen die de adviseur bij u heeft achtergelaten en die u tevens per mail van ons ontvangen heeft. Het ondertekenen kan digitaal en per post. Zodra u opdracht heeft gegeven, ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging. Wij zullen ervoor zorgen dat de woning binnen de levertijd wordt geïsoleerd.

Wat gebeurt er als ik opdracht heb gegeven?

Als u opdracht heeft gegeven, dan komt uw adres in ons systeem. De planningssoftware van ons systeem gaat de meest efficiënte route bepalen voor onze isolatieprofessionals. Wij zorgen er zo voor dat er zo weinig mogelijk kilometers gereden worden en dat de CO2-uitstoot zo minimaal mogelijk is. Binnen de afgesproken levertijd bellen wij u voor een afspraak om de woning te gaan isoleren. Dit gebeurt circa 1 à 2 weken voordat wij bij u langs komen en u krijgt hiervan een bevestiging. Als wij u niet te pakken krijgen, dan kan het zijn dat wij u per e-mail laten weten wanneer we de woning komen isoleren. Natuurlijk komen onze isolatieprofessionals alleen langs als u de datum bevestigd hebt.

Kan ik korting krijgen als ik samen met buren ga isoleren?

Dit kan zeker! Hoe meer woningen in uw wijk door ons geïsoleerd kunnen worden, hoe efficiënter wij kunnen werken en hoe groter uw voordeel.Lees hier meer over de burenkorting.

Moet ik me voorbereiden voordat de uitvoerders langs komen?

Welke voorbereiding u moet treffen, is afhankelijk van de isolatiemaatregel en het –materiaal. In de mail waarin wij u een datumvoorstel doen, staat de voorbereiding precies beschreven. Sowieso vragen wij u altijd om de oprit vrij te houden en eventueel enkele parkeervakken voor uw woning. Zo hebben onze isolatieprofessionals alle ruimte en kunnen ze snel beginnen met de uitvoering van uw opdracht!

Tevens is de voorbereiding afhankelijk van wat de adviseur met u besproken heeft tijdens het adviesgesprek en wat hij daarop aansluitend heeft vermeld op de offerte. Voorbeelden zijn een gat graven (vloerisolatie), verwijderen van open haard hout bij de gevel (spouwmuurisolatie) en het leeghalen van de zolder (dakisolatie).

Is er sprake van overlast bij de uitvoering?

Nee, u zult nauwelijks hinder ondervinden van de uitvoering. De uitvoerders hebben alle benodigde apparatuur bij zich en ruimen naderhand de ruimte in en rondom uw woning netjes op

Hoe lang duurt de uitvoering?

De uitvoering van één isolatiemaatregel is in de meeste gevallen al binnen een dagdeel uitgevoerd.

Kan ik jullie bellen voor het inplannen van een datum voor de uitvoering?

Wij kunnen u helaas telefonisch niet vertellen wanneer u ingepland wordt, als u nog niet door ons zelf gebeld bent. Ons systeem plant namelijk de ideale route met zo weinig mogelijk kilometers, op basis van postcodes van opdrachten. De planningssoftware komt met een datum. Zodra deze datum bekend is, informeren wij u hierover. U kunt om deze reden ook niet doorverbonden worden naar de planning.

Hoe exact kunnen jullie aangeven hoe laat jullie komen voor de uitvoering?

Wij geven u uiteraard een datum en daarnaast een tijdsvak. Wij plannen in drie tijdsvakken in: ochtend (07.30u – 12.00u), na-ochtend/voormiddag (10.00u – 15.00u) of middag (12.00u-18.00u).

De door jullie voorgestelde datum komt mij niet uit. Wat moet ik doen?

In dit geval komt u helaas weer onderaan de wachtlijst. Dit betekent dat de maximale levertijd opnieuw in kan gaan. In drukke periodes kan het lang duren voordat er weer een mogelijkheid is dat wij bij u kunnen isoleren.

Wat gebeurt er als ik er vlak van tevoren achter kom dat ik niet thuis ben op de datum van de uitvoering?

Wij willen u dan vragen zo spoedig mogelijk te bellen naar onze planning op 088 – 22 111 09. Het kan zijn dat wij de voorrijkosten naar u door moeten berekenen, omdat we niet zo snel een andere klus voor de ploeg kunnen vinden.

Krijg ik garantie op de isolatiewerkzaamheden?

Ja, wij geven standaard 10 jaar garantie op de isolatieproducten. Deze garantie is overdraagbaar naar een eventuele nieuwe eigenaar van uw woning.

Ik heb twijfels over de kwaliteit van jullie product. Wat moet ik doen?

RegioIsolatie geeft op standaard projecten 10 jaar garantie. Mocht u aan ons product twijfelen, dan komen we bij u langs en onderzoeken we wat er aan de hand is. De isolatieprofessionals van RegioIsolatie zijn goed opgeleid en worden jaarlijks getraind, om zo de woning zonder risico perfect te isoleren. Onze machines worden zelfs bij de kleinste haperingen uit productie gehaald. U kunt er dus vanuit gaan dat de isolatie goed is geïnstalleerd. Tevens worden wij gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsinstelling Insula. U kunt hier meer lezen over Insula.

Krijg ik een woningdossier?

Tijdens het adviesgesprek krijgt u van de adviseur een omslagmap waarin u alle belangrijke documentatie rondom de isolatie kunt bewaren. Documentatie die u van ons ontvangt en die van belang is voor het dossier, zijn productbladen, een offerte, een factuur, een garantiebewijs en een isolatiecertificaat.

Ik heb een klacht over de uitvoering. Waar kan ik deze indienen?

Als u een klacht heeft, kunt u deze telefonisch, per mail of per post kenbaar maken. We bespreken met u wat er gebeurd is en gaan samen met u een oplossing vinden. Het kan zijn dat onze isolatieprofessionals nog een keer bij u langs moeten komen om zo ter plaatse een oplossing te bedenken. Wij streven naar klachtenvrij werken. Mocht er toch een klacht zijn, dan horen we dit graag van u en proberen we zo snel mogelijk een passende oplossing te geven.

Contact
T: 088 – 22 111 22
E: klantenservice@regioisolatie.nl
P: Postbus 115, 9640 AC Veendam

Ik wil eigenlijk nog verder verduurzamen. Kan ik hiervoor jullie hulp inschakelen?

Ja, dit kan zeker! Tijdens het adviesgesprek met de adviseur bij u thuis, heeft u een omslagmap gekregen. Hierin kunt u alle documenten bewaren die handig zijn om te tonen bij bijvoorbeeld de verkoop van de woning. In deze map staat ook een plan om de woning verder te verduurzamen. Samen met u kunnen we dit plan verder uitwerken en ervoor zorgen dat andere maatregelen worden uitgevoerd.

Hoeveel besparing levert het isoleren van mijn woning op?

De investering voor het isoleren van uw woning heeft u snel terug verdiend. De kosten voor woningisolatie zijn gemiddeld, per m2, 18 euro voor vloerisolatie, 15 euro voor spouwmuurisolatie en 24 euro voor dakisolatie. Door isolatie verbetert de energetische schil van uw woning. Dit zorgt voor een besparing van ongeveer € 6,20 bij vloerisolatie, € 3,20 bij spouwmuurisolatie en € 11,- bij dakisolatie per m2 per jaar.

Het isoleren van woningen is een speerpunt van het kabinet. Het kabinet wil namelijk energiebesparing in allerlei sectoren stimuleren. Om het energieverbruik in woningen te kunnen verminderen, is het voor huiseigenaren sinds 21 januari 2014 mogelijk om goedkope leningen af te sluiten of een subsidie te ontvangen voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie. Daarnaast is het convenant "Meer met Minder" opgesteld waarin afgesproken is dat elk jaar 300.00 bestaande woningen en gebouwen energiezuiniger worden gemaakt.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Als u erover nadenkt uw spouwmuren te isoleren, bent u natuurlijk geïnteresseerd in het kostenplaatje. De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie zijn 700 euro voor een rijtjeswoning, 1200 euro voor een hoekwoning, 1400 euro voor een bungalow, 1900 euro voor een vrijstaande woning en 2500 euro voor een riante woning. Per vierkante meter die geïsoleerd is, komt dit neer op 11 tot 18 euro. Bij sommige producten (zoals SUPUR) bent u meer kwijt; ongeveer 18 tot 25 euro per geïsoleerde m2. Met elke vierkante meter die geïsoleerd is, bespaart u ongeveer tussen de 3 en 8 euro per jaar.

Is een (eiken)houten vloer te isoleren?

Een houten vloer is zeker goed te isoleren, maar dit vereist wel extra aandacht. Onjuiste isolatiemethodes of -materialen kunnen namelijk leiden tot houtrot. De goede isolatieproducten zorgen voor een bescherming van uw houten vloer, net als verf dat doet. Hout wordt geverfd om te beschermen tegen vocht en ongedierte. Isoleren met PUR-schuim werkt eigenlijk hetzelfde; het zorgt ervoor dat er geen schadelijke schimmels, vochtige lucht en radongas in uw huiskamer terecht komen. Naast PUR is het ook mogelijk uw eikenhouten vloer te isoleren met isolatiefolie. Dit isolatiesysteem is gemakkelijk aan te brengen omdat het tegen de onderkant van de balken geïnstalleerd kan worden.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

De nadelige effecten van spouwmuurisolatie zijn gering. Het grootste nadeel is dat de isolatie wordt aangebracht in een constructie die daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Het is daarom belangrijk dat er een (endoscopisch) onderzoek wordt uitgevoerd voordat de spouwmuurisolatie wordt aangebracht. Met een uitvoerig en gedegen onderzoek kan er vooraf bepaald worden of er problemen kunnen optreden en kunnen die worden tegen gegaan. Helaas is er één probleem dat niet van te voren voorspeld kan worden, namelijk het ontstaan van aanslag door het niet meer opwarmen van de buitenmuur. De buitenmuur wordt niet meer warm gemaakt omdat er spouwmuurisolatie tussen de binnen- en buitenmuur zit en dat bespaart uiteraard energie, maar de buitenmuur wordt wel minder snel droog waardoor er een aanslag te zien kan zijn. Dit gebeurt voornamelijk op muren waar de zon nooit op staat; deze blijven koud.

Klopt het dat vloerisolatie ongezond is?

Nee, in tegenstelling juist. Door vloerisolatie ontstaan er veel minder schimmels, stof en andere dampen en deze kunnen niet vanuit de kruipruimte de woning intrekken. Ook zal er geen optrekkend vocht meer zijn. Er ontstaat dus een gezondere leefomgeving. Na het isoleren is het belangrijk dat er altijd voldoende ventilatie in de kruipruimte is. Zonder ventilatie kan er namelijk schadelijke radonstraling in de woning komen en kunnen vochtproblemen ontstaan.

Ik wil geen PUR vloerisolatie. Is er een andere mogelijkheid?

Er zijn zeker andere isolatiematerialen die geschikt kunnen zijn voor uw vloer. Naast PUR isoleren wij namelijk met folie en en minerale wol. De voordelen van het PUR-systeem dat wij gebruiken; Isofekt®PLUS, is dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft, direct onder de vloer gespoten worden en dat het naadloos en luchtdicht is. Eigenlijk durven wij te stellen dat geen van de andere vloerisolatieproducten een combinatie van deze eigenschappen heeft. Wel is het zo dat de beste oplossing afhankelijk is van hoe de vloer en de ruimte onder uw vloer eruit ziet.

Is er een dampremmende laag nodig voor het isoleren van mijn vochtige kruipruimte?

Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van de situatie in uw kruipruimte. In de isolatie onder de vloer is het in ieder geval niet verstandig een dampremmende laag aan te brengen. Het vocht dat bewoners produceren, kan dan namelijk neerslaan tegen de dampremmende laag en er zo voor zorgen dat de vloer vochtig wordt. Bij kwaaitaalvloeren kan dit fataal zijn, omdat dit soort vloeren erg gevoelig is voor betonrot. Op de bodem van de kruipruimte is het soms juist wel goed een dampremmende laag te installeren. De kruipruimte-specialist kan u een passend advies geven over hoe het vocht in de kruipruimte het best afgevoerd kan worden en u antwoord geven op uw vragen.

Is PUR-schuim onder de vloer te verwijderen?

Het verwijderen van PUR-schuim onder de vloer is zeker mogelijk. Dit gaat bij bepaalde vloeren gemakkelijker dan bij andere. PUR onder een NeHoBo-vloer (Nederlandse Holle Bouwsteen) bijvoorbeeld is gemakkelijker te verwijderen dan onder een broodjesvloer of een kwaaitaalvloer. Bij een kwaaitaalvloer moet er voorzichtig omgegaan worden met het verwijderen van PUR. PUR werkt net als verf; het beschermt de kwaaitaalvloer tegen vocht en condensatie. Als er losse metalen zichtbaar zijn, kunnen deze na het verwijderen van de PUR worden aangetast en kan er betonrot onstaat.

PUR wordt verwijderd door het afsteken van het schuim. Wilt u dat elk restje PUR verwijderd wordt, dan zal de vloer gestraald moeten worden. PUR is ongevaarlijk en kan dus op een veilige manier verwijderd worden. U kunt dus thuis blijven tijdens de werkzaamheden. De kruipruimte-specialist kan u precies vertellen hoe het verwijderen van PUR in zijn werk gaat.

Waarom zou ik voor vloerisolatie met schelpen kunnen kiezen?

Een isolatieschelp is een mooi ecologisch product dat er voor zorgt dat de kruipruimte droog blijft en daardoor vrij blijft van schimmels. Omdat de kruipruimteventilatie na schelpisolatie behouden moet blijven, zorgt deze manier van isoleren niet voor de hoogst mogelijke energie- en kostenbesparing. Een vochtige kruipruimte is echter slecht voor de gezondheid. Daarom is het beter te kiezen voor een product dat zorgt voor een besparing op gas én een verbetering van de leefruimte.

Wat is de beste isolatiekeuze voor mijn spouwmuur: steenwol of glaswol?

Het product met de hoogste isolatiewaarde is Knauf Supafil Cavity Wall. Deze glaswol, ontwikkeld door Knauf Insulation, is de best isolerende minerale wol die op dit moment te verkrijgen is voor de spouwmuur. De hoogste isolatiewaarde betekent niet automatisch dat dit product ook de beste keuze voor u is. Het ligt er aan wat u verwacht van de isolatie. Wilt u de hoogste isolatiewaarde en de meeste energiebesparing? Dan is Knauf Supafil Cavity Wall aan te raden (of SUPUR). Woont u echter aan een drukke weg of vlakbij het spoor of vliegveld, dan hecht u waarschijnlijk meer waarde aan een goede geluidsisolatie. Rockwool inblaaswol is dan de perfecte keus voor u. Deze steenwol heeft een hogere dichtheid dan de glaswol van Knauf en zorgt hierdoor voor een combinatie van warmte-isolatie en geluidsreductie.

Hoe is een kwaaitaalvloer het best te isoleren?

Kwaaitaalvloeren zijn prefab betonnen systeemvloeren. Ze zijn tussen 1965 en 1984 veelvuldig toegepast in onder andere de woningbouw. De beste manier om dit soort vloeren te isoleren is met een spuitisolatie. Dit kan ofwel PUR zijn ofwel steenwol. Met spuitisolatie heeft u de laagste kosten voor het isoleren van uw kwaaitaalvloer. Een andere mogelijkheid is het isoleren van de bodem van de kruipruimte met chips. Zo wordt een koudestroming vanuit de bodem via uw kwaaitaalvloer tegen gegaan.

Kan ik isolatieplaten installeren op mijn vloer?

Het gebruiken van isolatieplaten is één van de vele mogelijkheden voor vloerisolatie. De platen zijn het best te installeren aan de bovenzijde van een gladde en rechte vloer. Bij een ruwe, oneffen of scheve vloer of wanneer er leidingen over de vloer verlegd worden of zijn, is spuitisolatie aan te raden. Spuitisolatie (met PUR-schuim) wordt direct op het oppervlak aangebracht. Het maakt niet uit hoe oneffen de vloer is; er wordt altijd een optimale isolatie bereikt. Er ontstaat als het ware een isolatieplaat op de vloer. Hierdoor zal er minder energieverlies optreden en zullen er geen problemen met de constructie zijn. Isolatieplaten resulteren helaas te vaak in koudebruggen.

Mijn muurisolatie is erg oud. Kan deze verwijderd worden?

Vrijwel alle vroegere isolatiesoorten kunnen verwijderd worden uit de spouwmuur. Dat is ook belangrijk om te doen, omdat de verouderde spouwmuurisolatie nat kan zijn door een slechte muurconstructie of omdat het ingezakt is (steenwol). Dit kan schade opleveren aan uw woning! Gelukkig is wolisolatie te verwijderen, net als UF-schuim (dat veranderd kan zijn in poeder) en EPS parels die ooit slecht zijn verlijmd. Het enige isolatiemateriaal dat helaas altijd zal blijven zitten, is geslotencellig PUR-schuim. Het verwijderen van losse EPS isolatie (parels), losse wolvlokken of UF-schuim is betaalbaar. Door middel van een afzuigtechniek al dan niet in combinatie met droog-ijs stralen, kan de isolatie teruggebracht worden in een silo en afgevoerd worden. Hierna kan het nieuwe isolatiemateriaal in de spouwmuur worden aangebracht.

Kan mijn broodjesvloer geïsoleerd worden met PUR- of PIR-platen?

Een kruipruimte isoleren met platen is erg lastig. Ten eerste komen isolatieplaten erg moeilijk door het kruipluik en ten tweede is er weinig ruimte om de platen goed tegen de vloer te installeren. Bij een ronde broodjesvloer komen platen al helemaal niet tot hun recht. Omdat de onderkant van een broodjesvloer uit rond gebogen betonblokken bestaat, zal er met platen nooit optimaal geïsoleerd kunnen worden. De beste keuze voor dit soort vloeren is spuitisolatie met PUR-schuim dan wel minerale wol. Als er minder dan 50 centimeter ruimte onder de vloer is, dan zal er gekozen worden voor een kruipruimte-isolatie. Er is hierbij een ruime keus uit materialen, namelijk EPS parels, chips, schelpen en klimadekens.

Kan er na het isoleren vocht of schimmel ontstaan?

Door isolatie ontstaat er geen vocht of schimmel. Schimmel ontstaat bij een temperatuur onder ca. 13 graden en bij een hoge luchtvochtigheid. Door isolatie zullen de muren altijd warm zijn en door een goede ventilatie is er geen hoge luchtvochtigheid. In geïsoleerde woningen is er dus veel minder kans op schimmel. Voor een gezond binnenklimaat is ventilatie erg belangrijk. Vocht en vervuilde lucht moeten namelijk naar buiten. Vroeger ging dat vanzelf, maar nu huizen beter geïsoleerd zijn, moet men bewuster ventileren. Lees hier meer over het belang van ventilatie voor uw gezondheid.

Hoe kan ik voorkomen dat radongas en thoron mijn huis binnendringen?

Door het isoleren van de bodem van uw kruipruimte of de onderkant van de vloer met een 100 % luchtdichte isolatie, zorgt u ervoor dat er geen aanvoer van radongas en thoron vanuit de bodem naar uw huis kan plaats vinden. Kies bijvoorbeeld voor een luchtdichte afsluiting met een dampremmende folie op de bodem van uw kruipruimte of voor een PUR-isolatie aan de onderkant van uw vloer. Naast een luchtdichte isolatie is een continue ventilatie van groot belang, zodat de lucht altijd vers is. Lees hier meer over radongas en thoron in huis.

Is isolatiefolie een goed product om mijn vloer mee te isoleren?

Het isoleren van de kruipruimte onder uw vloer kan heel goed met isolatiefolie. De folie zorgt ervoor dat de warme straling weerkaatst wordt. Hierdoor gaat er minder energie verloren. De werking van isolatiefolie is eigenlijk te vergelijken met op een koude dag rondlopen in aluminiumfolie als bescherming in plaats van een winterjas te dragen. Isolatiefolie is een fragiel product en moeilijk om goed aan te brengen. Zodra er al één gaatje in de folie zit, gaat namelijk veel van de isolatiewerking verloren. Het is dus belangrijk er voorzichtig mee om te gaan. In veel gevallen is het mogelijk om een jaarlijkse inspectie van de vloerisolatiefolie aan te vragen bij het isolatiebedrijf.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.