✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

FAQ subsidie op isolatie 'Energiebesparing eigen huis'

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de werking van de subsidie Energiebesparing eigen huis. Wij hebben daarom de meestFAQ Subsidie isolatie 2017 voorkomende vragen over deze subsidie voor isolatie voor u op een rijtje gezet. Ook zou u kunnen kijken op de website van de RVO voor meer informatie. Klik hier voor de website.

Vraag over de isolatie subsidie?

Staat uw vraag er niet tussen, is er nog iets onduidelijk over de subsidie voor isolatie of wilt u graag dat een van onze adviseurs langs komt voor een adviesgesprek? Bel ons en wij helpen u graag verder!

U kunt ons bereiken op ons adviesnummer 033 – 20 30 262.

Kan ik subsidie aanvragen?

Ja, u kunt subsidie aanvragen wanneer u minimaal twee isolatiemaatregelen treft. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, zoals een vereiste minimale isolatiewaarde en een minimale oppervlakte die geïsoleerd dient te worden. Lees hierover verder bij de vraag 'Wat zijn de subsidievoorwaarden?'.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

De subsidieaanvraag verloopt via het eLoket van de RVO. Door hier te klikken, komt u op het eLoket terecht.

Hier kunt u inloggen met uw DigiD. DigiD is noodzakelijk voor uw aanvraag. Heeft u dit niet? Aanvragen kan via www.digid.nl. U krijgt dan een brief thuis met een activeringscode. Deze code dient online ingevuld te worden. Daarna kunt u inloggen met DigiD.

Wij hebben een handig stappenplan voor u gemaakt voor het aanvragen van de subsidie. Deze kunt u hier downloaden. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Bel ons dan op 088 - 22 111 22 en wij zullen u verder helpen.

 

Wat zijn de subsidievoorwaarden?

U ontvangt subsidie wanneer u twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert. U dient een getekende offerte toe te voegen bij de aanvraag en de aanvraag te doen vóórdat de uitvoering plaatsvindt.

Afhankelijk van uw woningtype zitten aan de energiebesparende maatregelen verschillende minimale eisen. Deze zijn weergegeven in de tabel hieronder. Onze adviseurs weten tevens exact welke minimale oppervlaktes en Rd-waardes vereist zijn voor de subsidie en zij zullen deze in acht nemen bij het opstellen van een eventuele offerte.

Energiebesparende maatregel
Minimale
kwaliteit
Minimale oppervlakte in  m2*
Rd in m2K/W
U in W/m2K
Tussen
woning
Hoekwoning/
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Etage
Spouwmuurisolatie
Rd ≥ 1,1
15
33
50
13
Binnengevelisolatie
Rd≥  3,5
18
40
55
13
Buitengevelisolatie
Rd≥  3,5
18
40
55
13
Dakisolatie
Rd≥  3,5
31
38
57
14
Vloerisolatie
Rd≥  3,5
27
32
44
20
Bodemisolatie
Rd≥  3,5
27
32
44
20
Vloer en bodem
Rd≥  3,5
27
32
44
20
HR++ Glas
U≤ 1,2
10
12
15
8
Triple Glas
U ≤  0,8
10
12
15
8

* Voorziet u de hele woning van een energiebesparende maatregel? Dan is de minimale oppervlakte niet van toepassing.

Bron: RVO

Kan ik ook subsidie krijgen bij één isolatiemaatregel?

Nee, bij deze subsidieregeling: Energiebesparing Eigen Huis, is het treffen van minimaal twee isolatiemaatregelen een vereiste. Nu isoleren is echt de slimste keuze, omdat u bij twee isolatiemaatregelen flink kunt besparen en uw wooncomfort meer omhoog gaat dan bij één maatregel. Daarnaast kunt u met twee isolatiemaatregelen wel twee Energielabelsprongen maken en dit heeft een zeer gunstige invloed op de waarde van uw woning. Dit is dus een goed moment om stil te staan bij de energiezuinigheid van uw woning.

Er zijn overigens nog enkele gemeentes in Nederland waar gemeentelijke subsidies beschikbaar zijn. De voorwaarden verschillen overal, maar er zijn regelingen waarbij u maar één isolatiemaatregel uit hoeft te laten voeren. U kunt hier de huidige regelingen bekijken. Het is mogelijk een gemeentelijke en de landelijke subsidie te combineren.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Het subsidiebedrag dat u ontvangt, is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u laat isoleren. Onderstaand treft u een lijst met het subsidiebedrag per m2 per maatregel.

  • Spouwmuurisolatie: € 5,-
  • Binnengevelisolatie: € 30,-
  • Buitengevelisolatie: € 30,-
  • Dakisolatie: € 20,-
  • Vloerisolatie: € 5,-
  • Bodemisolatie: € 4,-
  • Vloer en bodem: € 4,-
  • HR++ glas: € 35,-
  • Triple glas: € 45,-
Hoe werkt de uitbetaling van de subsidie?

Bij de aanvraag van de subsidie dient u een getekende offerte als bijlage toe te voegen. Het RVO beoordeelt vervolgens of uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet, zoals de gevraagde minimale oppervlaktes en isolatiewaardes. Is uw aanvraag akkoord bevonden, dan krijgt u het betreffende subsidiebedrag op uw rekening gestort. U hoeft dus niet de factuur eerst te betalen als u dit niet wilt. U kunt namelijk wachten tot de uitbetaling van de subsidie en daarna pas de uitvoering van de werkzaamheden plaats laten vinden. Wij raden aan de uitvoering te laten wachten totdat u akkoord heeft op uw subsidie-aanvraag. Na de uitvoering volgt dan de factuur van het isolatiebedrijf. U dient de factuur altijd zelf te betalen; de RVO maakt geen subsidiebedragen over naar bedrijven.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22