✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Definitief energielabel verplicht per 1 januari

Het ‘definitief energielabel’ is per 1 januari dit jaar verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. Woningeigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen in deze of volgende maand hun voorlopige energielabel thuisgestuurd.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en is gebaseerd op type woning en bouwjaar van het huis. Het label loopt van G (minst energiezuinig) tot A (meest energiezuinig) en is 10 jaar geldig.

Controle op energielabel

Per 1 januari 2015 moetwoning renovatie energielabel CO2 het voorlopige energielabel omgezet worden naar het ‘definitief energielabel’. Deze kan via energielabelvoorwoningen.nl aangevraagd worden. De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat ook toezien op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat bekeken wordt of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. Is dit niet het geval, dan wordt een boete geriskeerd.

Energieprestatiecertificaat

Nog een wijziging in 2015: het ‘energieprestatiecertificaat’ is overgegaan in de Energie-Index. De Energie-Index is een instrument om een preciezere bepaling van de energieprestatie van een woning te berekenen.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.