Dakisolatie subsidie in 2022

We weten inmiddels allemaal dat de klimaatcrisis een probleem is waar we de komende jaren steeds vaker mee krijgen te maken. Dit is niet zo vreemd aangezien we gemerkt hebben dat het klimaat langzaam aan het veranderen is. Zo hebben wij sinds een paar jaren al geen strenge winters meer in ons kikkerlandje. Dit komt door de opwarming van de aarde. Ieder jaar stoten wij een enorme hoeveelheid CO2 uit, waardoor het klimaat ontzettend wordt aangetast. Om verdere opwarming tegen te gaan, is het belangrijk om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Dit kunt u doen door te investeren in energiebesparende maatregelen voor uw woning. Bij Regio Isolatie vertellen wij u graag hoe u dit kunt realiseren met behulp van de subsidie voor dakisolatie.

Dakisolatie subsidie in 2022

Wat is dakisolatie?

Wanneer u niet in een nieuwbouwhuis woont, dan is de kans ontzettend groot dat uw woning niet over dakisolatie beschikt. Dit was vroeger namelijk geen vereiste tijdens het bouwen van woningen, maar zorgt er wel voor dat uw huis warmte verliest. Warme lucht trekt immers naar boven om via het dak te verdwijnen. Hierdoor moet u vaker de verwarming gebruiken wat weer ten nadele komt op uw energierekening. Om dit te voorkomen kunt u het beste kiezen om uw woning te voorzien van dakisolatie. Hierbij wordt het dak voorzien van isolatiemateriaal, waardoor de warmte in huis blijft hangen.  

Dakisolatie laten plaatsen

Wilt u dakisolatie laten plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten dat er tegenwoordig verschillende soorten dakisolatie zijn. Zo kunt u zowel de binnen- als buitenkant laten isoleren en heeft u de keuze uit diverse isolatiematerialen. De meest voorkomende materialen zijn glaswol, purschuim en houtwol. Al deze isolatiematerialen hebben ieders hun eigen voordelen en leveren een andere mate van isoleren op. Hierdoor is niet iedere soort even geschikt voor ieder huis. Afhankelijk van uw wensen zal een isolatiespecialist met de beste oplossing komen om vervolgens het isolatiemateriaal aan te brengen in het dak. Door deze materialen zal de warme lucht niet meer langs naden en kieren naar buiten trekken. 

Waarom Regio isolatie, Spouwmuurisolatie , Vloerisolatie , Kruipruimte isolatie , Dakisolatie , GRATIS isolatie advies aanvragen, In 5 stappen geregeld
vloerisolatie

Kosten dakisolatie

Voordat u een isolatiespecialist laat langskomen voor dakisolatie, is het van belang om van tevoren te weten wat de kosten hiervan zijn. Op deze manier voorkomt u dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de kosten voor dakisolatie niet alleen per isolatiespecialist verschillen, maar ook afhankelijk zijn van uw woning. Niet ieder huis heeft immers hetzelfde dak. Om de kosten voor u inzichtelijk te maken volgt hieronder een indicatie: 

Mogelijkheid tot dakisolatie subsidie

Dakisolatie wordt door veel mensen onterecht als zeer prijzig beschouwd. Dit is niet zo gek, want het blijft een flinke investering. Zeker wanneer u besluit om zowel de binnen- als de buitenkant van uw dak te isoleren. Toch valt de investering in dakisolatie mee. Deze energiebesparende maatregel hoeft namelijk slechts eenmalig uitgevoerd te worden. Wanneer uw woning is voorzien van dakisolatie, dan merkt u dit de komende jaren door een lagere energierekening. Doordat de warme lucht langer blijft hangen in uw woning hoeft u de kachel minder vaak te gebruiken. Hiermee verbruikt u minder aardgas en wordt uw energierekening automatisch lager. Klinkt dit fantastisch, maar heeft u momenteel geen geld voor het isoleren van uw woning? Dan zijn er sinds 2022 meerdere mogelijkheden om dakisolatie subsidie te krijgen. Zo kunt u toch nog uw woning aanzienlijk verduurzamen! 

Dakisolatie subsidie in 2022

Subsidie isolatie dak 2022

Veel mensen willen tegenwoordig hun woning wel verduurzamen, maar laten zich tegenhouden door de flinke investering. Dit is volkomen te begrijpen aangezien niet iedereen geld over heeft voor het isoleren. Om de stap naar het verduurzamen kleiner te maken, heeft de overheid verschillende subsidies in het leven geroepen. Een goed voorbeeld hiervan is de subsidie voor isolatie van een dak. Hieronder vindt u op overzichtelijke wijze alle beschikbare subsidies: 

1. Korting btw-tarief

Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan komt u in aanmerking voor een subsidie dak isolatie in de vorm van een korting op het btw-tarief. Dit tarief wordt hierbij verlaagd van 21% naar 9% waarmee u aanzienlijk in de kosten bespaard. Houd er rekening mee dat deze korting op het btw-tarief alleen geldt voor de arbeidskosten. De korting wordt dus niet toegepast op de kosten van isolatiemateriaal. Daarnaast moet u weten dat u deze subsidie alleen krijgt als u de energiebesparende maatregel laat uitvoeren door een erkende isolatiespecialist.   

2. Energiebespaarlening

Wanneer u ondanks bovenstaande subsidie voor dakisolatie nog niet voldoende budget heeft, dan is er de mogelijkheid om een goedkope groene lening te nemen. Deze lening staat bekend als de energiebespaarlening en wordt verstrekt door de overheid. Hiermee krijgt u eenmalig de kans om te investeren in dakisolatie. Zowel particulieren als Verenigingen van Eigenaren mogen van deze subsidie gebruik maken. Wel zit er hierbij een verschil in het maximale bedrag dat u kunt lenen. Zo kunt u als particulier slechts €25.000 lenen, terwijl dit bij de Verenigingen van Eigenaren maximaal €100.000 is. De looptijd voor deze subsidie varieert tussen de zeven en twintig jaar. Dit is geheel afhankelijk van het bedrag dat u leent. 

3. ISDE

Natuurlijk is het ook mogelijk om aanspraak te maken op de Investeringssubsidie duurzame energie, oftewel de ISDE. Deze subsidie is speciaal in het leven geroepen voor particulieren en maakt het mogelijk om te investeren in meerdere energiebesparende middelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bodem-, glas-, gevel-, spouwmuur– en dakisolatie. Het is belangrijk om te weten dat de dakisolatie subsidie €30 per m2 vergoedt. Hiervoor moet uw dak voor minimaal 20m2 laten isoleren. Bovendien moet u als extra voorwaarde bij de ISDE nog een tweede energiebesparende maatregel laten uitvoeren. Natuurlijk mag u zelf bepalen welke maatregel het meest geschikt is voor uw woning. 

4. Regionale subsidie dak isolatie

Wist u dat het mogelijk is om een regionale subsidie aan te vragen bij uw gemeente? De meeste mensen weten dit niet, maar dit is mogelijk bij iedere gemeente in Nederland. Wel hanteert iedere gemeente hiervoor specifieke regelingen, bedragen en voorwaarden. Hierdoor is het voor ons lastig om te zeggen hoeveel u precies krijgt bij deze dakisolatie subsidie. Wanneer u meer wilt weten over deze subsidie, dan kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente. Bovendien is een regionale isolatiespecialist altijd op de hoogte van de mogelijkheden in omliggende gemeenten. Hierdoor kan het zinvol zijn om ook eens contact op te nemen met deze isolatiespecialist.  

5. SEEH

Als laatste is er voor een dak isoleren sinds 2021 ook een subsidie speciaal voor de Verenigingen van Eigenaren. Deze subsidie staat bekend als de SEEH. Dit staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Huis en maakt het mogelijk voor verhuurders om meerdere woningen tegelijk te verduurzamen. Als voorwaarde geldt bij deze subsidie dat de dakisolatie uitgevoerd moet worden door een aannemer. Wanneer u een aannemer in dienst heeft genomen, dan kunt u rekenen op een vergoeding van €30 per m2. Het aanvragen van de SEEH doet u via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en is beschikbaar tot 31 december 2022. Kies er dus snel voor om uw woningen te laten verduurzamen! 

Regio Isolatie maakt uw dakisolatie subsidie aanvraag makkelijker

Wilt u in 2022 ook profiteren van de dakisolatie subsidie? Neem dan snel contact op met Regio Isolatie voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze isolatiespecialisten kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw woning. Zo bepalen wij bijvoorbeeld tijdens dit gesprek welk isolatiemateriaal het meest geschikt is en hoe hoog de kosten zijn. Daarnaast beschikken al onze vakmannen over een Insula Certificatie, waardoor wij altijd de beste kwaliteit leveren. Gaat er onverwachts iets kapot? Dan komen wij dit geheel kosteloos repareren aangezien u bij ons altijd 10 jaar garantie heeft op de geleverde isolatie. Met zoveel voordelen gaat u natuurlijk uw gekregen dakisolatie subsidie gebruiken bij Regio Isolatie.