✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

CO2-uitstoot flink omlaag na grootschalige woningisolatie

isolatie goedkoop huurwoningAls er de komende 20 jaar 300.000 woningen per jaar gerenoveerd worden met energiebesparende maatregelen, dan zal de CO2 die huishoudens aan warmte uitstoten in 2050 met de helft verminderd zijn. Isolatie draagt op die manier bij aan een beter en duurzamer milieu en levert bovendien financiële voordelen voor huiseigenaren op. De kosten van isolatie en andere energiebesparende maatregelen zijn lager dan het bedrag dat aan gas wordt uitgespaard en daarnaast geldt: de investering is eenmalig, de besparing langdurig!

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) heeft dit geconcludeerd in het rapport ‘Op weg naar een klimaatneutrale woningvoorraad in 2050. Investeringsopties voor een kosteneffectieve energievoorziening’. Uit het rapport blijkt dat een halvering van de CO2-uitstoot mogelijk is bij renovatie van 300.000 woningen per jaar. Als dit daadwerkelijk gebeurt, dan zijn rond 2035 bijna alle woningen gerenoveerd.

Energieneutraal wonen in 2050

Woningen zijn verantwoordelijk voor 10% van de jaarlijkse CO2-uitstoot in Nederland. In het Energieakkoord voor duurzame groei is afgesproken om in 2050 een energieneutrale gebouwde omgeving gerealiseerd te hebben. Dit kan door te zorgen voor onder andere meer energiebesparing. Dit zou betekenen dat de CO2-uitstoot van gebouwen minimaal wordt. Ingrijpende renovatie zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot met maar liefst 80% afneemt.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.