Buitengevelisolatie & gevelisolatie

Buitengevelisolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort. Met deze maatregel krijgt uw woning eigenlijk een nieuw uiterlijk door de isolatielaag aan de buitenkant. Een ideale isolatie-oplossing voor op de buitenmuur van woningen ouder dan 1920 om energie & warmte te besparen. Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie mogelijk een beter alternatief op gevelisolatie.

Direct gevelisolatie offerte aanvragen?

Klik op de knop en wij nemen z.s.m. contact op voor een isolatie offerte op maat!

Isoleren tijdens de Corona uitbraak: wij volgen momenteel een COVID19 veilige werkwijze om ons werk op een veilige manier voort te zetten.

Wat is gevelisolatie en hoe werkt het?

Gevelisolatie is een maatregel waarbij de buitenkant van uw woning (gevel) voorzien wordt van een speciale isolatielaag. Deze laag is gemaakt om naadloos in het design van uw woning te passen zodat de unieke uitstraling van de woning niet verloren gaat. Deze maatregel is bedacht als oplossing voor woningen die te oud zijn om de spouw te isoleren (omdat er simpelweg geen spouw aanwezig is). Een ideale oplossing dus als u een relatief oude woning bezit echter toch energie wilt besparen!

De voordelen van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie verhoogt de isolatiewaarde van uw woning flink. Hierdoor blijft warmte langer in uw woning en profiteert u van lagere stookkosten en een prettiger (stabieler) binnenklimaat. Andere voordelen van buitengevelisolatie zijn:

Verhoogd wooncomfort
15/20% lagere energierekening
Milieubewust wonen
Hogere woningwaarde

Buitengevelisolatie & spouwmuurisolatie: wat is het verschil?

Het verschil tussen gevelisolatie & spouwmuurisolatie zit vooral in de kosten. Dit komt door de manier waarop het materiaal aangebracht moet worden. Wilt u daarom tegen een lagere investering snel resultaat zien? Dan raden wij spouwmuurisolatie aan. Is uw huis echter toe aan een grondige innovatie en/of heeft u geen spouwmuur? Dan is het isoleren van de buitengevel de perfecte oplossing.

Gevelisolatie adviesgesprek

 

Ontdek alle voordelen van gevelisolatie tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met onze regionale isolatie adviseur. Hij/zij adviseert u graag over de mogelijkheden van (gevel)isolatie. Ook vertellen wij u graag over de subsidiemogelijkheden in uw regio.

 

Energie/gasbesparing van buitengevelisolatie

Nog geen buitengevelisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 1100 m3*; dit komt neer op een jaarlijkse besparing van maar liefst € 700,-. En dit zijn nog cijfers zoals berekend vóór de stijging van de gasprijzen van dit jaar. *Cijfers van MilieuCentraal

Kosten van buitengevelisolatie

De exacte kosten en daarmee prijs voor het aanbrengen van buitengevelisolatie verschilt per woning. De kosten hangen af van het isolatiemateriaal, de oppervlakte van de woning en uw isolatiewensen. Wilt u de exacte kosten en verwachte opbrengsten voor uw woning laten berekenen? Plan dan via het formulier rechts een vrijblijvend advies.

Gevelisolatie offerte aanvragen

Gelijk weten waar u aan toe bent zodat u onze prijzen en kwaliteit kunt vergelijken? Hartstikke begrijpelijk. Klik op de knop en u ontvangt van ons een offerte op maat:

 

Gevelisolatie in de praktijk

In Limburg hebben wij de gevel van een nieuwbouwwoning voorzien van ons hoogwaardige isolatieschuim IsofektPLUS, om zo een energieneutrale woning te creëren.
Lees er hier meer over.

Welke buitengevelisolatie materialen zijn er?

Wij kunnen u adviseren over de volgende materialen voor het isoleren van de buitengevel:

EasylationWall: isolatie met steenstrips

EasylationWall is een innovatief systeem dat een isolatieplaat met de afwerking van \steenstrips combineert. De steenstrips worden eenvoudig gelijmd op een laag isolatiemateriaal van XPS, waardoor er met deze “gevelbekleding” een perfecte afwerking komt. Het systeem is uniek doordat het snel geplaatst kan worden, de hoge isolatiewaarde en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Meer over EasylationWall vindt u op de site van onze partner.

Sierpleister & tempex platen

Sierpleister is een veel voorkomende afwerking bij buitengevelisolatie. De gevel wordt eerst geïsoleerd met tempex platen. Vervolgens wordt de gevel afgewerkt met sierpleister (stucwerk), waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn qua kleur, vorm en structuur. Tevens heeft sierpleister een beschermende werking; het beschermt tegen het weer, luchtverontreinigingen en tegen schade door spanningen in de ondergrond. Een ideale afwerking na het isoleren van de buitengevel!

Vrijblijvend buitengevelisolatie advies

Het beste advies voor buitengevelisolatie krijgt u tijdens een adviesgesprek met één van onze regionale adviseurs. Hierin vertellen wij u over de mogelijkheden & maken wij een inschatting van de prijs/besparing.

Buitengevelisolatie advies aanvragen

Vrijblijvend gevelisolatie advies ontvangen?

Vul het formulier in.