✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Basisscholen eenvoudig onderhouden met een goede isolatie

Basisschool isoleren isolatiePer 1 januari 2015 moeten basisscholen het onderhoud aan gebouwen voor eigen rekening nemen. De kwaliteit van veel gebouwen laat al te wensen over. De verwachting is dat dat na de overheveling van gemeente naar basisschool alleen maar erger wordt. Een conclusie uit het onderzoek door Kenniscentrum IC Sadviseurs is dat de onderhoudsvergoeding niet voldoende is gestegen, terwijl de eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit steeds strenger zijn geworden.

Binnenklimaat verbeteren is belangrijk

Om de kwaliteit van het binnenklimaat te verbeteren, kregen scholen tot en met het schooljaar 2012 – 2013 geld om de luchtkwaliteit in hun gebouwen te verbeteren. Het project Frisse Scholen dat toentertijd is opgestart, is erop gericht het binnenmilieu van scholen te verbeteren en ze minder energie te laten verbruiken. Dit kan door twee maatregelen te nemen: ventileren en isoleren. Een frisse binnenlucht is belangrijk, omdat kinderen beduidend slechter leren in lokalen die niet goed geventileerd zijn. Daarnaast kunnen er gezondheidsklachten optreden. Ook door tocht en te lage temperaturen in de winter, te hoge temperaturen in de zomer en problemen met verlichting kunnen er klachten ontstaan.

Isoleer de basisschool

Isolatie is één van de twee maatregelen van Frisse Scholen om de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren. Er zijn verscheidene eenvoudige en goedkope manieren om schoolgebouwen goed te isoleren, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. De holle ruimte tussen binnen- en buitenmuur wordt dan gevuld met isolatiemateriaal. Of de vloer van de school kan aan de onderkant geïsoleerd worden. De kosten hiervoor zijn gering: circa 15 euro per m2 voor spouwmuurisolatie en circa 21 euro per m2 geïsoleerde vloer. Deze kosten vallen dus veel lager uit dan de onderhoudskosten van gemiddeld 34 euro per m2 waar het kenniscentrum over praat. Isolatie bij basisscholen is dus zeker het overwegen waard.

Meer informatie over het isoleren van basisscholen? Vraag een adviesgesprek aan!

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.