✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Aanvraag energielabel nog niet zoals het hoort

woning renovatie energielabel CO2Per 1 januari is het voor woningeigenaren verplicht een energielabel voor hun huis te hebben wanneer zij hun woning willen verkopen of verhuren. Om dit te kunnen realiseren, zou de aanvraag hiervan gemakkelijk moeten lopen. Helaas is het tegendeel waar; het regent klachten bij de helpdesk van het energielabel.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de helpdesk heeft al meer dan tienduizend telefoontjes binnengekregen. Ongeveer 1500 mensen konden niet geholpen worden, omdat hun probleem te wijten is aan systeemfouten. Sommige huiseigenaren kunnen niet inloggen op de website waar het energielabel aangevraagd moet worden, van een aantal staat zelfs de woning niet in het systeem en er is een groep die het verkeerde label toegestuurd heeft gekregen.

De problemen zijn ook bekend bij minister Blok van Wonen. Een woordvoerder van zijn ministerie geeft aan dat er hard gewerkt wordt om zo snel mogelijk alle kinderziektes op te lossen.

Vragen over het energielabel? Neem contact op met uw regionale isolatieadviseur!

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22

Corona maatregelen RegioIsolatie

Wij volgen het advies van de RIVM in deze periode. Om uw en onze veiligheid te garanderen nemen we daarom extra maatregelen. Persoonlijk contact wordt met deze maatregelen vermeden en u kunt voorlopig nog “gewoon” bij ons terecht. Klik hier voor ons “Corona beleid.