Uw regionale isolatieadviseur!

Spouwmuur isolatie

Heeft u een woning met ongeïsoleerde spouwmuren? Dan verdwijnt letterlijk uw geld door de buitenmuren! Spouwmuur isolatie zorgt er voor dat de warmte binnen blijft, daar waar het hoort. Zo kunt u genieten van een heerlijk binnenklimaat, in zowel de winter als de zomer!

De voordelen van spouwmuur isolatie

Met spouwmuur isolatie bespaart u voor een gemiddelde woning al snel 550 euro per jaar! En heeft u last van tocht of kou? Deze problemen worden vaak veroorzaakt door ongeïsoleerde spouwmuren. Maar ook vervelende schimmel op de buitenmuren in badkamers kunnen eenvoudig worden voorkomen met spouwmuurisolatie.

Er zijn nog veel meer voordelen! In de winter blijft uw huis behaaglijk warm en ’s zomers lekker koel. En als u uw huis gaat verkopen is uw geïsoleerde huis meer waard dan de ongeïsoleerde woning van de buren. Bovendien draagt u ook nog een belangrijk steentje bij aan het milieu. Doordat u minder stookt, stoot u minder CO2 uit.

Spouwmuur isolatie - IsolatievoordelenWilt u alle voordelen en besparingen op een rijtje? Download dan hier het overzicht.

Bekijk hier de isolatievoordelen

Uw kosten en uw opbrengsten

Voor elke oude woning levert spouwmuurisolatie grote besparingen op. Een gemiddelde woning (niet op een hoek met een gevel van 105 m2) zal 870 m3 minder gas verbruiken. Dit komt ongeveer overeen met een besparing van € 550,- per jaar. Het rendement, berekend door MilieuCentraal, is gelijk aan 12 procent rente op een spaarrekening.

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie hangen erg af van de grootte van de spouwmuur en materiaalkeuze. Het is spouwmuur isolatie warme murenin ieder geval zo: hoe groter de spouwmuuroppervlakte, hoe lager de prijs per m2. SUPUR spuitschuim is prijziger dan parels en wol. De reden hiervoor is dat met dit isolatiemateriaal veruit de hoogste isolatiewaarde in de spouwmuur bereikt kan worden.

Subsidies

Wist u dat er in veel provincies en gemeentes subsidie beschikbaar is voor het toepassen van energiebesparende maatregelen? Voor spouwmuurisolatie kunt u een subsidiebedrag ontvangen dat, als u gaat isoleren samen met uw buren, varieert van € 500,-. tot € 750,-. Alleen de spouwmuur isoleren kan al tegen een prijs die vaak lager uitvalt dan u verwacht, maar met een subsidie is isolatie van de spouwmuur nog aantrekkelijker.

U ziet hoe snel u de investering terugverdient! Vergelijk het eens met de situatie waarin u uw geld op een spaarrekening zou hebben staan. U krijgt hiervoor nog geen 2 procent rente. Om 550 euro aan rente te krijgen, zou u al gauw 30 of 40 duizend euro opzij moeten hebben staan.

Uw besparing met isolatie

Maar heel belangrijk: wat uw specifieke besparing is! Ieder huis en ieder gezin is verschillend. Een gespecialiseerde adviseur kan bij u thuis het huis bekijken en vaststellen welk spouwmuur isolatie product het beste resultaat geeft. Tevens zal hij met u vaststellen hoe u uw huis gebruikt. Hierna weet u precies wat het u gaat opleveren en wat het u gaat kosten. Maak daarom nu een afspraak met een van onze adviseurs bij u thuis.

Maak nu een afspraak!

Spouwmuur isolatie en andere vormen van isolatie

Spouwmuur isolatie is een heel belangrijke vorm van isolatie. Maar er zijn nog andere bronnen waar energie uit uw huis ‘weglekt’. Denk maar eens aan de zolder en het dak, de vloeren en de kruipruimte en de ramen.

Als u overweegt uw huis beter te gaan isoleren, heeft u in dit handige overzicht alle belangrijke vormen van isolatie en de voordelen bij de hand.

E-book besparingstips isolatie

Ik wil het overzicht
Energiebesparende tips schaduw

Andere energiebesparende tips

Het is heel verstandig uw spouwmuren te isoleren! Kijk ook eens naar enkele andere, eenvoudig uit te voeren besparingstips.
Simpel en direct energiebesparing!

Ga nu naar de download

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22