Uw regionale isolatieadviseur!

Kruipruimte isolatie

Woning isolerenKrijgt u het maar niet lekker warm in uw woning en heeft u vaak last van koude voeten, vocht- en schimmelproblemen? Dan is het de hoogste tijd voor isolatie in uw kruipruimte. Kruipruimte isolatie lost veel problemen op, leidt tot een prettig binnenklimaat en bespaart u veel energie en dus geld. Vooral bij veel vocht rondom de vloer is kruipruimte isolatie aan te raden.

Nog meer redenen nodig om tot kruipruimte isolatie over te gaan?

Ga nu naar de download

De voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie, ook wel bodemisolatie kruipruimte isolatiegenoemd, zorgt ten eerste voor een energiebesparing. De verwarming hoeft namelijk minder hard te stoken, omdat de vloer niet meer koud is, zoals dat voorheen wel het geval was. Daarnaast merkt u dat het behaaglijker in uw woning wordt. U kunt het klimaat zo regelen zoals u dat wilt. In de winter lekker warm, in de zomer heerlijk koel! Wie wil dat nu niet?

De belangrijkste reden waarom u waarschijnlijk voor kruipruimte isolatie kiest: u heeft vochtproblemen in uw woning. Vocht in de kruipruimte is te vergelijken met vloerverwarming, maar dan omgekeerd. Onder de gehele vloer bevindt zich namelijk een laag vochtige, koude lucht die er continu toe leidt dat u onnodig hoog moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.

Isolatie zorgt voor een drogere lucht onder de kruipruimte. Hierdoor hoeft de cv-ketel veel minder hard te werken. Het is namelijk zo dat droge lucht veel sneller te verwarmen is dan vochtige lucht. Ook verdeelt warmte zich in droge lucht beter, waardoor u in uw woning overal de warmte voelt in plaats van alleen bij de verwarming.

Investerings- en besparingsoverzicht isolatievormen

Naast het isoleren van uw kruipruimte zijn er nog andere vormen van isolatie van uw woning. Bij elkaar leidt dit tot aanzienlijke besparingen!

E-book besparingstips isolatieGa nu naar de download

Kosten en opbrengsten kruipruimte isolatie

Benieuwd naar hoeveel u nu eigenlijk kunt besparen met kruipruimte isolatie? Het levert u gegarandeerd een lagere energierekening op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 250 m3*. Per jaar kunt u dan ongeveer € 165,- besparen!
*Cijfers IkInvesteerSlim

Maak een afspraak met een van onze isolatieadviseurs

Het is niet eenduidig aan te geven wat de kosten voor kruipruimte isolatie zijn. De kosten worden voornamelijk bepaald door het soort materiaal, de dikte van het materiaal en de grootte van het te isoleren oppervlak. Het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning kost € 1.250,-. U ziet: het is goedkoper dan u had verwacht!

De investering is hiermee lager dan bij vloerisolatie, maar de besparingen zijn minder groot. Vloerisolatie levert een hoger wooncomfort op en meer besparing dan kruipruimte isolatie en wordt hierdoor vaker toegepast. Bij grote vochtproblemen raden wij echter altijd kruipruimte isolatie aan.
 
Maak nu een afspraak!

Kruipruimte isolatie en andere isolatievormen

IsolatievoordelenKruipruimte isolatie is essentieel wanneer u veel last heeft van vocht in de kruipruimte. Er zijn wellicht ruimtes in uw woning waar energie ‘weglekt’. Denk maar eens aan de zolder, het dak en de muren.

Als u overweegt uw huis beter te gaan isoleren, heeft u in dit handige overzicht alle voordelen bij de hand.

Ga nu naar de downloadEnergiebesparende tips schaduwKruipruimte isolatie is één van de eerste stappen in het energiezuiniger maken van uw woning. Echter, er zijn nog veel meer mogelijkheden. Veel opties zijn simpele stappen die u zelf nu al kunt zetten! Bekijk eens hoe gemakkelijk u energie kunt besparen!

Ga nu naar de download

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22