Uw regionale isolatieadviseur!

Dak isolatie

In woningen zonder dak isolatie is goed te merken dat de warmte snel wegtrekt. Omdat warmte altijd naar boven gaat, treedt er met een ongeïsoleerd dak onnodig veel warmteverlies op. Dus door het dak van uw woning te isoleren, gaat u warmteverlies in de winter tegen en voorkomt u tevens hete zolderruimtes in de zomer.

De voordelen van dak isolatie

Door isolatie van het dak stijgt uw wooncomfort. Daarnaast scheelt het enorm in uw portemonnee. De besparing kan in de honderden euro’s per jaar lopen, zeker wanneer de zolderruimte onder het dak verwarmd wordt! Ook is dak isolatie beter voor het milieu. U hoeft namelijk minder te stoken. Dat scheelt gas, het gaat vervuiling tegen en u stoot minder CO2 uit.

E-book besparingstips isolatie
Wist u dat dak isolatie vele andere voordelen heeft? Download het e-book met alle isolatievoordelen.

Ga nu naar de downloadIsolatie en uw zolder

Wat er wordt geïsoleerd; uw dak of zoldervloer, hangt af van het feit of u wel of niet uw zolder verwarmt.

Verwarmdedak isolatie glaswol zolder

Het isoleren van uw dak aan de binnen- of buitenzijde is altijd mogelijk en dit zijn de enige twee opties als u een verwarmde zolder heeft. Hierbij is buitenisolatie de beste keuze, omdat hiermee de beste isolatiewaarde bereikt kan worden.

Onverwarmde zolder

Bij een onverwarmde zolder is er nog een optie mogelijk, namelijk het isoleren van uw zoldervloer of het plafond van de ruimte onder de zolder. Isolatie van de zoldervloer is goedkoper dan dakisolatie, omdat er minder materiaal gebruikt hoeft te worden en de klus sneller geklaard is. Daarnaast levert het meer besparing op. Bij een onverwarmde zolder is zoldervloerisolatie dus de beste keuze.

Kosten en opbrengsten bij dak isolatie

Bij dak isolatie bespaart u erg veel energie, maar hoeveel is afhankelijk van wat er precies geïsoleerd is en of u een verwarmde of onverwarmde zolder heeft. Het rendement is te vergelijken met een rente van 9 procent op de spaarrekening. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde besparingen.

Isolatie
  • Isoleren schuin dak, onverwarmde zolder >>
  • Isoleren schuin dak, verwarmde zolder >>
  • Isoleren zoldervloer, onverwarmde zolder >>
Besparing*

€ 390,- & 600 m3 gas
€ 650,- & 1.000 m3 gas
€ 475,- & 730 m3 gas

*Cijfers MilieuCentraal

Dak isolatie PUR

Dak isolatie met IsofektPLUS

Isoleren is vaak goedkoper dan u van tevoren misschien had gedacht. En wist u dat isoleren nog aantrekkelijker wordt wanneer u een subsidie aanvraagt? Veel gemeentes en provincies hebben een subsidiepotje waar u tijdelijk gebruik van kunt maken. Voor het isoleren van uw dak kunt u een subsidie ontvangen van enkele honderden euro’s! Samen met uw buren isoleren betekent nog minder betalen, omdat u dan meer subsidie ontvangt. Het bedrag kan vaak oplopen tot € 750,-!

De prijs van de dak isolatie verschilt per situatie. De kosten hangen onder andere af van de materiaalkeuze, de aangebrachte dikte, de hoeveelheid m2 die geïsoleerd moet worden en de stand van het dak (schuin of plat). Daarnaast speelt bij de kosten ook mee of u een verwarmde of onverwarmde zolder heeft. Het isoleren van een dak boven een verwarmde zolder is veel prijziger. Het isoleren van een schuin dak met een onverwarmde zolder kost ongeveer € 1.500,-, maar heeft u een verwarmde zolder, dan gaat het ongeveer € 4.300,- kosten.

Maak een afspraak met een van onze isolatieadviseurs

Maak een afspraak met een isolatieadviseur bij u thuis en u weet uw voordeel en welke mogelijkheden het beste zijn voor uw woning!

 

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22