✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Buitengevelisolatie & gevelisolatie

Buitengevelisolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort. Met deze maatregel krijgt uw woning eigenlijk een nieuw uiterlijk door de isolatielaag aan de buitenkant. Een ideale oplossing voor woningen met een bouwjaar ouder dan 1920, die vaak zonder spouwmuur gebouwd zijn, om toch warmte beter binnen te houden. Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie mogelijk een voordeliger alternatief op gevelisolatie.

Direct gevelisolatie aanvragen?

Dat kan, wij adviseren u graag over de mogelijkheden en/of stellen zo snel mogelijk een offerte voor u op. Klik op de knop die voor u van toepassing is en wij sturen u zo snel mogelijk een reactie!

Contact opnemen

Wat is gevelisolatie en hoe werkt het?

Gevelisolatie is een maatregel waarbij de buitenkant van uw woning (gevel) voorzien wordt van een speciale isolatielaag. Deze laag is gemaakt om naadloos in het design van uw woning te passen zodat de unieke uitstraling van de woning niet verloren gaat. Deze maatregel is bedacht als oplossing voor woningen die te oud zijn om de spouw te isoleren (omdat er simpelweg geen spouw aanwezig is). Een ideale oplossing dus als u een relatief oude woning bezit echter toch energie wilt besparen!

De voordelen van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie verhoogt de isolatiewaarde van uw woning flink. Hierdoor blijft warmte langer in uw woning en profiteert u van lagere stookkosten en een prettiger (stabieler) binnenklimaat. Andere voordelen van buitengevelisolatie zijn:

✔ Verhoogd wooncomfort
✔ 15/20% lagere energierekening
✔ Milieubewust wonen
✔ Hogere woningwaarde

Spouwmuurisolatie VS Buitengevelisolatie: wat is het verschil?

Het verschil tussen spouwmuurisolatie en gevelisolatie zit vooral in de kosten. Dit komt door de manier waarop het materiaal aangebracht moet worden. Wilt u daarom tegen een lagere investering snel resultaat zien? Dan raden wij spouwmuurisolatie aan. Is uw woning echter toe aan een grondige innovatie en/of heeft u geen spouwmuur? Dan is het isoleren van de buitengevel de perfecte oplossing. .

Gevelisolatie adviesgesprek

Ontdek alle voordelen van gevelgisolatie tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met onze regionale isolatie adviseur. Hij/zij adviseert u graag over de mogelijkheden van (gevel)isolatie. Ook vertellen wij u graag over de subsidiemogelijkheden in uw regio.
Contact opnemen

Energie/gas besparen met buitengevelisolatie

Nog geen buitengevelisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 1100 m3*; dit komt neer op een jaarlijkse besparing van maar liefst € 700,-. En dit zijn nog cijfers zoals berekend vóór de stijging van de gasprijzen van dit jaar. Volgens Milieu Centraal is buitengevelisolatie een goed alternatief voor spouwmuurisolatie als je woning geen spouw heeft, de spouw niet geschikt is voor spouwmuurisolatie of als je buitengevel groot onderhoud nodig heeft. *Cijfers van MilieuCentraal

Kosten voor het aanbrengen van buitengevelisolatie

De precieze kosten voor buitengevelisolatie verschillen per woning. De kosten hangen af van het isolatiemateriaal, de oppervlakte van de woning en uw isolatiewensen. Wilt u de exacte kosten en verwachte opbrengsten voor uw woning laten berekenen? Dan raden wij u aan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs aan te vragen

Gevelisolatie offerte aanvragen

Gelijk weten waar u aan toe bent zodat u onze prijzen en kwaliteit kunt vergelijken met andere partijen? Hartstikke begrijpelijk. Klik op de knop en u ontvangt van ons een offerte op maat:

Contact opnemen

Gevelisolatie in de praktijk

In Limburg hebben wij de gevel van een nieuwbouwwoning voorzien van ons hoogwaardige isolatieschuim IsofektPLUS, om zo een energieneutrale woning te creëren.
Lees er hier meer over.

Welke buitengevelisolatie materialen zijn er?

Wij kunnen u adviseren over de volgende materialen voor het isoleren van de buitengevel:

EasylationWall steenstrips

EasylationWall is een innovatief systeem dat een isolatieplaat met de afwerking van baksteenstrips combineert. De strips worden eenvoudig verlijmd op een laag isolatiemateriaal van XPS, waardoor er een perfecte afwerking gerealiseerd kan worden. Het systeem is uniek door de snelle verwerking, de hoge isolatiewaarde en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Meer over EasylationWall vindt u op de site van onze partner.

Sierpleister

Sierpleister is een veel voorkomende afwerking bij buitengevelisolatie. De gevel wordt eerst geïsoleerd met tempex platen. Vervolgens wordt de gevel afgewerkt met sierpleister (stucwerk), waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn qua kleur, vorm en structuur. Tevens heeft sierpleister een beschermende werking; het beschermt tegen het weer, luchtverontreinigingen en tegen schade door spanningen in de ondergrond. Een ideale afwerking na het isoleren van de buitengevel!

Vrijblijvend buitengevelisolatie advies aanvragen

Het beste advies voor buitengevelisolatie krijgt u tijdens een adviesgesprek met één van onze regionale adviseurs. Gewoon, bij u thuis. Onze adviseur kan u dan precies vertellen wat mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. Of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemen

Buitengevelisolatie advies aanvragen

Vrijblijvend gevelisolatie advies ontvangen? Vul het formulier in.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22