✔10 jaar garantie ✔Beoordeeld met een 8,6 ✔Productonafhankelijk ✔Uw regionale isolatieadviseur

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort. Met deze maatregel krijgt uw woning eigenlijk een nieuw uiterlijk door de isolatielaag aan de buitenkant. Een ideale oplossing voor woningen met een bouwjaar ouder dan 1920, die veelal zonder spouwmuur gebouwd zijn, om toch warmte beter binnen te houden.

Offerte Adviesgesprek

De voordelen van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie verlaagt de warmte de uw woning verliest en zorgt daardoor voor lagere stookkosten en een prettiger (stabieler) binnenklimaat. Tevens worden de muren van uw woning weer als nieuw.

Andere voordelen van buitengevelisolatie zijn:

✔ Verhoogd wooncomfort
✔ Lagere energierekening
✔ Milieubewust wonen
✔ Hogere woningwaarde
Ja, ik wil een adviesgesprek!

Ontdek alle voordelen van woningisolatie tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met onze regionale isolatie adviseur. Hij/zij adviseert u graag over de mogelijkheden van (gevel)isolatie. Ook vertellen wij u graag over de subsidiemogelijkheden in uw regio.

Opbrengsten en kosten van buitengevelisolatie

Nog geen buitengevelisolatie? Dan levert deze maatregel u gegarandeerd veel energiebesparing op! Op jaarbasis daalt het gasverbruik voor een gemiddelde eengezinswoning met ongeveer 1100 m3*; dit komt neer op een jaarlijkse besparing van maar liefst € 700,-. Volgens Milieu Centraal is woningisolatie vanwege het hoge rendement zelfs slimmer dan geld sparen op een spaarrekening. Dit is vooral bij buitengevelisolatie het geval.
*Cijfers van MilieuCentraal

De precieze kosten voor buitengevelisolatie verschillen per woning. De kosten hangen af van het isolatiemateriaal, de oppervlakte van de woning en uw isolatiewensen. Het isoleren van de buitengevel is prijziger dan spouwmuurisolatie. Wilt u tegen een lage investering snel resultaat zien, dan raden wij spouwmuurisolatie aan. Is uw woning echter toe aan een grondige innovatie en/of heeft u geen spouwmuur, dan is het isoleren van de buitengevel de perfecte oplossing.

Wilt u de exacte kosten en verwachte opbrengsten voor uw woning laten berekenen? Dan raden wij u aan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs aan te vragen.

Gevelisolatie in de praktijk

Van één van onze gevelisolatie projecten hebben wij een referentieproject uitgeschreven. In Limburg hebben wij de gevel van een nieuwbouwwoning voorzien van ons hoogwaardige isolatieschuim IsofektPLUS, om zo een energieneutrale woning te creëren. Lees er hier meer over.

Welke buitengevelisolatie materialen zijn er?

Wij kunnen u adviseren over de volgende materialen voor het isoleren van de buitengevel:

EasylationWall steenstrips

EasylationWall is een innovatief systeem dat een isolatieplaat met de afwerking van baksteenstrips combineert. De strips worden eenvoudig verlijmd op een laag isolatiemateriaal van XPS, waardoor er een perfecte afwerking gerealiseerd kan worden. Het systeem is uniek door de snelle verwerking, de hoge isolatiewaarde en goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer over EasylationWall vindt u op de site van onze partner.

Sierpleister

Sierpleister is een veel voorkomende afwerking bij buitengevelisolatie. De gevel wordt eerst geïsoleerd met tempex platen. Vervolgens wordt de gevel afgewerkt met sierpleister (stucwerk), waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn qua kleur, vorm en structuur. Tevens heeft sierpleister een beschermende werking; het beschermt tegen het weer, luchtverontreinigingen en tegen schade door spanningen in de ondergrond. Een ideale afwerking na het isoleren van de buitengevel!

Vrijblijvend buitengevelisolatie advies aanvragen

Het beste advies voor buitengevelisolatie krijgt u tijdens een adviesgesprek met één van onze regionale adviseurs. Gewoon, bij u thuis. Onze adviseur kan u dan precies vertellen wat mogelijk is, aan welke investering u kunt denken en hoe groot de besparing ongeveer zal zijn. Of vraag direct een offerte aan.

Offerte Adviesgesprek

Buitengevelisolatie advies aanvragen

Vrijblijvend gevelisolatie advies ontvangen? Vul het formulier in.

BEL VOOR ADVIES & SERVICE   088 - 22 111 22